BA in het onderwijzen van Engelse taal en literatuur en Duitse taal en literatuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het BA-programma in het onderwijzen van Engelse taal- en letterkunde en Duitse taal- en letterkunde duurt 3 jaar en het stelt studenten in staat hun Engelse en Duitse taal te verbeteren, kennis te maken met de Engelse, Amerikaanse en Duitse cultuur en zich voor te bereiden op het beroep van leraar . Afgestudeerden die geïnteresseerd zijn om volledig gekwalificeerde leraren te worden, moeten doorgaan met hun MA-studie of ze kunnen interessante posities vinden waar ze hun verworven vaardigheden en kennis van het Engels en Duits kunnen gebruiken.

111135_111108_Newphoto.jpg

Wat zal ik studeren?

Studenten verbeteren hun Engelse en Duitse taal, leren de basis van de Nederlandse taal en maken kennis met de cultuur en samenlevingen van Engelssprekende landen en Duitstalige landen. De cursussen bestrijken een scala aan linguïstische en literaire disciplines samen met theorieën over vertalen op gepaste diepte. Het programma omvat ook een breed scala aan keuzevakken gericht op bijvoorbeeld literatuur, cultuur, moderne sociale media, enz. Naast de studie van de twee geselecteerde vakgebieden (Engelse taal en letterkunde en Duitse taal- en letterkunde), heeft de programma is gericht op het bieden van een overzicht van de bredere context van het onderwijs. Studenten verwerven de basis van schoolpedagogie en psychologie en krijgen inzicht in de organisatorische omstandigheden van institutionele educatie.

Vaardigheden en kennis verworven door de afgestudeerden

 • Geavanceerd niveau in mondelinge en schriftelijke communicatie in het Engels en Duits.
 • Mogelijkheid om verschillende soorten teksten en media-inhoud te analyseren in het Engels en Duits.
 • Inzicht in de cultuur in Engelssprekende landen en Duitstalige landen.
 • Kennis van de belangrijkste ontwikkelingen in de Engelse en Duitse taal en in de Engelstalige landen, literatuur en Duitse literatuur.
 • Bekendheid met de psychologische en pedagogische theorieën.
 • Didactische vaardigheden.
 • Retorische, discussie- en presentatievaardigheden.

Waar zal ik dit gebruiken?

 • Assistent Leraar
 • Docent voor buitenschoolse activiteiten
 • Staat en openbaar bestuur
 • Culturele instellingen
 • Publieke relaties
 • bibliotheken
 • Non-profitorganisaties

Toelatingseisen

Om van toepassing te zijn, moeten alle aanvragers een voltooide middelbare schoolopleiding hebben gevolgd. Een toelatingsexamen bestaat uit een mondeling interview (een Skype-interview is mogelijk) gericht op de motivatie en vaardigheden van de aanvragers om hoger onderwijs te volgen. Aanvragers wordt gevraagd om een aanvraagformulier in te dienen (gedrukt of online aanvraagformulier ), een curriculum vitae, een geverifieerd exemplaar van hun middelbare schooldiploma (afgestudeerden uit het buitenland wordt gevraagd om een kopie van een erkenning van hun opleiding in te dienen) en een ontvangst van de betaling van de aanvraagkosten (30, - EUR voor een afgedrukte aanvraag of 25, - EUR voor een online aanvraag). We helpen onze aanvragers graag als ze deze nodig hebben of bieden hen meer informatie.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The Catholic University in Ruzomberok, Slovakia is a public university consisting of four faculties (Faculty of Arts and Letters, Faculty of Education, Faculty of Theology and Faculty of Health). The ... Lees meer

The Catholic University in Ruzomberok, Slovakia is a public university consisting of four faculties (Faculty of Arts and Letters, Faculty of Education, Faculty of Theology and Faculty of Health). The university provides high-quality education based on an individual approach in a modern campus. Lees Minder