BA in het speciaal onderwijs

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De major in het speciaal onderwijs is bedoeld om niet-gegradueerde kandidaten voor te bereiden op het zeer bekwaam worden in het geven van instructie en diensten aan alle schoolgaande kinderen en adolescenten met uitzonderlijke omstandigheden. Het programma bestaat uit een 48-credit hour major plus een 24-credit hour cognate (in plaats van een minor).

Kandidaten worden elk jaar in oktober geselecteerd om in het volgende voorjaarssemester als een cohort met studies te beginnen.


Programma voordelen

Northeastern Illinois University biedt een flexibel cursusaanbod, kleine klassen en een betaalbare opleiding.

De hoofdprogramma's van het speciaal onderwijs worden zowel op de hoofdcampus als op El Centro aangeboden.


Carrièremogelijkheden

Het Department of Special Education heeft een sterke reputatie als het gaat om het voorbereiden van kwaliteitsleraren speciaal onderwijs in Chicago en de omgeving in de afgelopen 20 jaar. Afgestudeerden van afdelingsprogramma's gaan naar K-12-scholen die zijn voorbereid om aan de behoeften van verschillende leerlingen te voldoen en om kritieke problemen in het veld aan te pakken.

Om de leertrajecten van de staat Illinois te verkrijgen, moeten kandidaten ervoor zorgen dat alle programma-cursussen voltooid zijn voorafgaand aan het lesgeven van studenten (met voldoende scores op ICTS-examens # 155, # 163 moet worden doorgegeven voordat de student lesgeeft). Bovendien moeten kandidaten met succes alle vereiste staatsexamens doorstaan ​​(dat wil zeggen # 188) en voldoen aan acceptabele evaluaties van disposities en professioneel gedrag.


Toelatingseisen

Toekomstige studenten vragen toelating tijdens het herfst semester en moeten op dat moment volledig worden toegelaten tot de universiteit. Minimale toelatingseisen zijn onder meer:

 1. Minimale GPA van 2,75 op basis van alle niet-gegradueerde werken. Nieuwe studenten moeten met succes 12 studiepunten bij NEIU met een 2,75 of hoger GPA hebben voltooid als hun vorige werk onder de 2,75 valt.
 2. Een van de volgende: Passage van de Illinois Test of Basic Skills (ITBS) / Test of Academic Proficiency (TAP). ACT plus schrijven of SAT scores kunnen in aanmerking komen om te worden gebruikt in plaats van deze tests. Studenten die ervoor kiezen om de ACT plus Schrijven of SAT score voor toelating tot het Goodwin College of Education te gebruiken, moeten ACT of SAT verzoeken om een ​​officieel scorerapport aan zichzelf te sturen voor toestemming van de hogeschool en een officieel scorerapport te sturen naar de Illinois State Board of Education (ISBE) ). Meer informatie Goodwin College Admission Website. Als scores niet worden weergegeven in het ELIS-account van de student, kan NEIU niet voltooien.
 3. Een spontaan geschreven sample en / of interview vereist naar goeddunken van de afdeling.
 4. Minimaal 20 uur werken, vrijwilligerswerk doen of studenten met een handicap observeren.
  Documentatie moet op briefpapier van het agentschap zijn

Binnen één semester van toelating moeten studenten worden toegelaten tot het Goodwin College of Education. Zie Goodwin College of Education toelatingseisen in dat deel van de catalogus. Niet meer dan twee graden van "C" of minder in professionele volgorde cursussen is toegestaan. Een cijfer van "D" in een vereiste opleiding voor speciaal onderwijs wordt niet geaccepteerd voor de major speciaal onderwijs. De student kan een "D" -cursus een keer herhalen, afhankelijk van een afdelingsbeoordeling (zie programma-onderhoudscriteria). Als een student er niet in slaagt een "C" te behalen, wordt de student als speciaal onderwijsvak gedropped.

Alle studenten moeten een GPA van 2,75 behouden. Om recht te hebben op licentiestatus moet een student een cijfer van "B" of hoger behalen in Student Teaching. Voor afstuderen is een 2,75 cumulatieve GPA vereist.


Leerbehoeften

Het programma is verdeeld in drie niveaus. Vooruitgang door elk niveau is afhankelijk van de succesvolle afronding van zowel voorgeschreven cursussen en programma-benchmarks.

cursussen

Niveau I

Undergraduate Special Education Program Benchmarks

Studenten moeten alle benchmarks voor elk niveau voltooien voordat ze mogen doorstromen naar het volgende niveau.


Niveau 1

Succesvolle afronding van alle cursussen op dit niveau en voltooiing van het volgende:

 1. Minimale totale GPA van 2,75
 2. Niet meer dan twee graden van "C" of minder in professionele volgorde cursussen (zie Programma Onderhoud Criteria)
 3. Aanvaardbare of hogere ratings voor alle belangrijke programma-evaluaties en bijbehorende professionele normen
 4. Aanvaardbare of hogere ratings op alle diversiteitsvaardigheden en technologische bekwaamheden
 5. Aanvaardbare of hogere evaluaties van disposities en professioneel gedrag
 6. Professionele volgcursus één keer heroverwonnen als een cijfer lager is dan "C" en indien goedgekeurd door de afdeling (zie Programma-onderhoudscriteria)
 7. Toelating tot het Goodwin College of Education
 8. Voldoen aan alle verwachtingen en vereisten uiteengezet door het Clinical Experience en Student Teaching (CEST) Office


Level 2

Succesvolle afronding van alle cursussen op dit niveau, alle criteria van niveau 1 plus:

 1. Passerende score op de Learning Behavior Specialist (LBS) Ik verklaar examen (# 155) en het algemeen leerplan Algemeen Curriculum examen (# 163) voorafgaand aan het lesgeven van studenten (SPED 381)
 2. De mogelijkheid om aan de norm te voldoen voor acceptabel professioneel schrijven
 3. Rang van "B" of hoger in klinische ervaringen


Niveau 3

Succesvolle afronding van alle cursussen op dit niveau, alle criteria van niveau 1 en 2 plus:

 1. Rang van "B" of hoger in het studentenonderwijs
 2. Voltooiing van een acceptabel IEP-project
 3. Voltooiing van de docent prestatiebeoordeling (edTPA) tijdens het lesgeven aan studenten


Eisen voor afronding voltooiing voltooien

Succesvolle afronding van niveau één tot en met drie, met uitzondering van de score op edTPA.

Naast de succesvolle afronding van de major major en cognate, moeten studenten de algemene onderwijsvereisten invullen. Overstapstudenten moeten een adviseur ontmoeten voordat ze zich registreren voor cursussen voor algemeen onderwijs. Studenten moeten NEIU General Education Program voltooien.

Minimale credit-uren voor graad: 120 credit-uren.


Eisen afsluiten voor het voltooien / toekennen van programma's

Succesvolle afronding van niveau één tot en met drie, met bewijs van voldoende score op edTPA

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values ... Lees meer

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values and support services are all here to help you reach your full potential. We invite you to take a closer look at our programs. We look forward to discussing your options with you. Lees Minder