BA in illustratie en animatie

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De cursus Illustratie en animatie vormt professionele kunstenaars, een illustrator die in staat is om te vertalen naar afbeeldingen, zowel concepten als ideeën, in staat om nieuwe talen te creëren, nieuwe manieren te bedenken om ze te gebruiken, en om verbanden te leggen tussen de verschillende vormen van visuele expressie. Hij / zij is een professioneel figuur in staat om de creatieve processen en zijn eigen grafische interpretatie te analyseren en toe te passen om te communiceren met tekens en afbeeldingen, waarbij hij zelfs gebruik maakt van nieuwe technologisch experimentele technieken uit het moderne multimediaruimte, inclusief zijn / haar eigen ontdekkingsgebieden. en onderzoek op het gebied van moderne visuele communicatie.

Het eerste jaar van de cursus van Illustratie houdt zich voornamelijk bezig met de vaardigheden die nodig zijn in het ontwerpen van ontwerpen: in de fundamentele fase moet de student het concept van een "natuurlijk" ontwerp begrijpen, zichzelf bevrijdend van alle technische en wetenschappelijke structuren. De student moet de technieken van statisch ontwerp leren, om de realiteit om hem heen in zijn verschillende visuele vormen te begrijpen, en van bewegend ontwerp, om de acties, de dynamiek van gebaren en de structuur van de onderwerpen te begrijpen, en zijn eigen stijl te vinden door de studie van technieken en manieren van expressie, van de afgedrukte pagina tot het web.

Het tweede jaar concentreert zich op de methodologie en op geassisteerd projectontwerp. Deze fase van de cursus heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling van de creatieve component, om de persoonlijkheid en de onderscheidende kwaliteiten van de student naar voren te brengen, door de ontdekking van een sterk persoonlijk karakter, identificeerbaar en origineel. Op hetzelfde moment dat het beeld wordt bestudeerd, wordt ook de grafische compositie bestudeerd. De redactionele gebieden die worden besproken zijn: realistische illustraties voor scholastische en illustratieve publicaties, interpreterende illustratie voor verhalen, reclame, en in het algemeen, de communicatie van concepten en ideeën, kinderillustraties en strips.

Tijdens het tweede jaar behandelt de cursus geavanceerd ontwerp in een gesimuleerde professionele omgeving met complexe culturele parameters. De student van de cursus van Illustratie moet daarom specifiek vertrouwd raken met het communicatievak waarin het ontworpen beeld moet samenvloeien, zijn kennis van de details van de sociaal-culturele processen die verbonden zijn met de onthulling en de vrucht van het beeld, verdiept, naast het zijn volledig in staat om de historisch-kritische thema's van hedendaagse visuele talen te lezen.

In het derde jaar wordt gewerkt aan geavanceerd projectontwerp en professionele simulatie, waarbij de daadwerkelijke ontwerpprojecten worden geconfronteerd met een professional uit de verschillende sectoren. Het afstudeerproject voor de cursus Illustratie is een project, zowel complex als gearticuleerd, waarbij de student kan kiezen om een ​​thema te ontwikkelen dat is gekoppeld aan illustraties die bestemd zijn voor visuele communicatie of voor een algemener verhaalgebruik.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder