BA In Illustratie En Animatie

IED – Istituto Europeo di Design Rome

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA In Illustratie En Animatie

IED – Istituto Europeo di Design Rome

De Undergraduate-cursus Illustration and Animation richt zich op het vormen van een ontwerpprofessional die vorm en leven geeft aan een idee, concept, karakter of situatie dankzij zijn / haar buitengewone vermogen om creativiteit in werkelijkheid te vertegenwoordigen, na te bootsen of te transformeren. De illustrator beschikt over een grondige kennis van de taal en de specifieke technieken die worden gebruikt in de verschillende toepassingsgebieden: van een kinderillustrator tot een wetenschappelijke illustrator, een cartoonist, een animator, werkzaam op het gebied van traditionele publicaties, tot de reclamewereld.

Professionele profielen: Illustrator, Animatieontwerper, Storyboard-artiest, auteur van grafische romans, stripboeken en grafische journalistiek.

De cursus van Illustratie vormt professionele kunstenaars, een illustrator die in staat is om te vertalen naar afbeeldingen, zowel concepten als ideeën, in staat om nieuwe talen te creëren, nieuwe manieren te bedenken om ze te gebruiken, en om verbanden te leggen tussen de verschillende vormen van visuele expressie. Hij / zij is een professioneel figuur in staat om de creatieve processen en zijn eigen grafische interpretatie te analyseren en toe te passen om te communiceren met tekens en afbeeldingen, waarbij hij zelfs gebruik maakt van nieuwe technologisch experimentele technieken uit het moderne multimediaruimte, inclusief zijn / haar eigen ontdekkingsgebieden. en onderzoek op het gebied van moderne visuele communicatie.

Het eerste jaar van de cursus van Illustratie houdt zich voornamelijk bezig met de vaardigheden die nodig zijn in het ontwerpen van ontwerpen: in de fundamentele fase moet de student het concept van een "natuurlijk" ontwerp begrijpen, zichzelf bevrijdend van alle technische en wetenschappelijke structuren. De student moet de technieken van statisch ontwerp leren, om de realiteit om hem heen in zijn verschillende visuele vormen te begrijpen, en van bewegend ontwerp, om de acties, de dynamiek van gebaren en de structuur van de onderwerpen te begrijpen, en zijn eigen stijl te vinden door de studie van technieken en manieren van expressie, van de afgedrukte pagina tot het web.

Het tweede jaar concentreert zich op de methodologie en op geassisteerd projectontwerp. Deze fase van de cursus heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling van de creatieve component, om de persoonlijkheid en de onderscheidende kwaliteiten van de student naar voren te brengen, door de ontdekking van een sterk persoonlijk karakter, identificeerbaar en origineel. Op hetzelfde moment dat het beeld wordt bestudeerd, wordt ook de grafische compositie bestudeerd. De redactionele gebieden die worden besproken zijn: realistische illustraties voor scholastische en illustratieve publicaties, interpreterende illustratie voor verhalen, reclame, en in het algemeen, de communicatie van concepten en ideeën, kinderillustraties en strips.

Tijdens het tweede jaar behandelt de cursus geavanceerd ontwerp in een gesimuleerde professionele omgeving met complexe culturele parameters. De student van de cursus van Illustratie moet daarom specifiek vertrouwd raken met het communicatievak waarin het ontworpen beeld moet samenvloeien, waarbij hij zijn kennis van de details van de sociaal-culturele processen die verbonden zijn met de onthulling en de vrucht van het beeld, verdiept, naast volledig in staat om de historisch-kritische thema's van hedendaagse visuele talen te lezen.

In het derde jaar wordt gewerkt aan geavanceerd projectontwerp en professionele simulatie, waarbij de daadwerkelijke ontwerpprojecten worden geconfronteerd met een professional uit de verschillende sectoren. Het afstudeerproject voor de cursus Illustratie is een project, zowel complex als gearticuleerd, waarbij de student kan kiezen om een ​​thema te ontwikkelen dat is gekoppeld aan illustraties die bestemd zijn voor visuele communicatie of voor een algemener verhaalgebruik.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF).

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op June 26, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
16,000 EUR
Locations
Italiƫ - Rome, Lazio
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Rome, Lazio
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan