BA in illustratie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De cursus van Illustrazione e Animazione leidt een ontwerpprofessional op die vorm, leven en leven geeft aan een idee, concept, karakter of situatie dankzij zijn / haar buitengewone vermogen om creativiteit in werkelijkheid te vertegenwoordigen, na te bootsen of te transformeren. De illustrator beschikt over een grondige kennis van de taal en de specifieke technieken die worden gebruikt in de verschillende toepassingsgebieden: van een kinderillustrator tot een wetenschappelijke illustrator, een cartoonist, een animator, werkzaam op het gebied van traditionele publicaties, tot de reclamewereld.

Professioneel profiel: Illustrator, Animatieontwerper

De cursus van Illustratie vormt professionele kunstenaars, een illustrator die in staat is om te vertalen naar afbeeldingen, zowel concepten als ideeën, in staat om nieuwe talen te creëren, nieuwe manieren te bedenken om ze te gebruiken, en om verbanden te leggen tussen de verschillende vormen van visuele expressie. Hij / zij is een professioneel figuur in staat om de creatieve processen en zijn eigen grafische interpretatie te analyseren en toe te passen om te communiceren met tekens en afbeeldingen, waarbij hij zelfs gebruik maakt van nieuwe technologisch experimentele technieken uit het moderne multimediaruimte, inclusief zijn / haar eigen ontdekkingsgebieden. en onderzoek op het gebied van moderne visuele communicatie.

Op het gebied van multimedia-animatie (bioscoop, video, tv en internet) is de animatieontwerper een professional die geanimeerde series kan ontwerpen en produceren met behulp van verschillende technieken, zowel traditionele als digitale hulpmiddelen. Afgestudeerden zullen daarom kennis verwerven over traditionele ontwerptechnieken en de reproductie van zowel statische als bewegende beelden, met het bijkomende gebruik van digitale technieken die verbonden zijn met de wereld van computergraphics en digitale animatie.

Het eerste jaar van de cursus van Illustratie houdt zich voornamelijk bezig met de vaardigheden die nodig zijn in het ontwerpen van ontwerpen: in de fundamentele fase moet de student het concept van een "natuurlijk" ontwerp begrijpen, zichzelf bevrijdend van alle technische en wetenschappelijke structuren. De student moet de technieken van statisch ontwerp leren, om de realiteit om hem heen in zijn verschillende visuele vormen te begrijpen, en van bewegend ontwerp, om de acties, de dynamiek van gebaren en de structuur van de onderwerpen te begrijpen, en zijn eigen stijl te vinden door de studie van technieken en manieren van expressie, van de afgedrukte pagina tot het web.

Het tweede jaar van de cursus van Illustratie concentreert zich op de methodologie en op geassisteerd projectontwerp. Deze fase van de cursus heeft als doel het bevorderen van de ontwikkeling van de creatieve component, om de persoonlijkheid en de onderscheidende kwaliteiten van de student naar voren te brengen, door de ontdekking van een sterk persoonlijk karakter, identificeerbaar en origineel. Op hetzelfde moment dat het beeld wordt bestudeerd, wordt ook de grafische compositie bestudeerd. De redactionele gebieden die worden besproken zijn: realistische illustraties voor scholastische en illustratieve publicaties, interpreterende illustratie voor verhalen, reclame, en in het algemeen, de communicatie van concepten en ideeën, kinderillustraties en strips.

Tijdens het tweede jaar behandelt de cursus geavanceerd ontwerp in een gesimuleerde professionele omgeving met complexe culturele parameters. De student van de cursus van Illustratie moet daarom specifiek vertrouwd raken met het communicatievak waarin het ontworpen beeld moet samenvloeien, waarbij hij zijn kennis van de details van de sociaal-culturele processen die verbonden zijn met de onthulling en de vrucht van het beeld, verdiept, naast volledig in staat om de historisch-kritische thema's van hedendaagse visuele talen te lezen.

Tijdens het derde jaar van de cursus van Illustratie werkt men aan geavanceerd projectontwerp en professionele simulatie, confronterend daadwerkelijke ontwerpprojecten zoals een professional uit de verschillende sectoren. Het afstudeerproject voor de cursus Illustratie is een project, zowel complex als gearticuleerd, waarbij de student kan kiezen om een ​​thema te ontwikkelen dat is gekoppeld aan illustraties die bestemd zijn voor visuele communicatie of voor een algemener verhaalgebruik.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder