BA in informatica

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Carrièremogelijkheden

BA in Informatics rust studenten met algemene kennis van Information Technology en Information Studies die nodig zijn voor professionele doeleinden. Het programma biedt de keuze uit specialisaties in softwareontwikkeling en informatieverwerking, computergraphics en multimedia- of computernetwerktechnologieën.

Onze afgestudeerden kunnen carrière maken als ontwerper van computergraphics, ontwikkelaars en architecten van geavanceerde IT-systemen; website ontwerpers; netwerkbeheerders; IT-systeembeheerders; specialisten in softwarebeveiliging.

Door afgestudeerden van Informatics verworven vaardigheden zullen hen in staat stellen effectief te functioneren als individuele IT-specialisten, maar ze zullen ook worden uitgerust met sterke teamworkvaardigheden, waardoor interdisciplinaire samenwerking mogelijk is in een aantal sectoren die afhankelijk zijn van IT-oplossingen.

Stages

Studenten nemen 120 uur praktijk op om hun professionele ervaring te verbeteren. Stages worden mede georganiseerd met partners uit de particuliere sector die samenwerken met het stadskantoor van Lublin op het gebied van IT-oplossingen.

Onze studenten verwerven IT-vaardigheden die vereist zijn door het kwalificatiekader van ECDL (European Computer Driving Licence).

Het Careerscentrum van de KUL biedt een scala aan hulp en advies om je te helpen je carrière te plannen en goed geïnformeerde beslissingen te nemen, zelfs nadat je bent afgestudeerd.

Vaardigheden verworven door afgestudeerden van Informatics

Professionele vaardigheden

 • afgestudeerden van "Software ontwikkeling en informatieverwerking" specialisatie zijn uitgerust met de kernvaardigheden in gegevensbescherming en cryptografie, de theorie van grafieken en netwerken en complexe methoden van algoritmen. De studenten verwerven geavanceerde kennis van SQL. Ze zijn in staat om relationele databases te maken voor typische doeleinden en kunnen functioneren als beheerders van databasesystemen. Ze kennen ook PHP, kunnen ontwerppatronen gebruiken, scripts schrijven en webapps ontwerpen in een geselecteerd kader;
 • afgestudeerden van de specialisatie "Computergraphics" beschikken over kennis van wiskundige grondslagen voor computergraphics, -methoden en -algoritmen in computergraphics, computerondersteunde beeldanalyse, computeranimatie en internetafbeeldingen. Ze kunnen computergrafiektoepassingen en tool-apps gebruiken voor het verwerken van 2D- en 3D-animaties;
 • afgestudeerden van de specialisatie "computernetwerkbeheer" verwerven kennis van statische en dynamische routing, de theorie van geschakelde, draadloze en wide-area netwerken, implementatie van netwerkbeveiliging. De studenten zijn uitgerust met de kernvaardigheden in de selectie en configuratie van geschikte netwerkrouteringsprotocollen voor een bepaalde architectuur. Ze schakelen tussen de configuraties door gebruik te maken van VLAN, VTP en STP, het toegangspunt en de configuratie van de draadloze client in te stellen. Onze afgestudeerden weten hoe ze Frame Relay en PPP moeten gebruiken bij het configureren van WAN's; hoe ACL-toegangslijsten toe te passen en NAT en DHCP te configureren; hoe u netwerkbeveiligingsmaatregelen kunt toepassen en een beveiligd computernetwerk kunt beheren.

Communicatie vaardigheden

 • vaardigheden voor communicatie binnen de professionele omgeving met behulp van meerdere technieken;
 • samenwerkingsvaardigheden;
 • effectieve onderhandelingsvaardigheden;
 • vaardigheden voor het formuleren van opvattingen en meningen over elementaire IT-gerelateerde kwesties.

Taalvaardigheid

 • onze afgestudeerden kunnen een vreemde taal gebruiken voor professionele IT-gerelateerde doeleinden.

Digitale vaardigheden

 • algemene kennis van het besturingssysteem en hulpprogramma's;
 • software ontwikkeling vaardigheden;
 • kennis van het construeren en analyseren van algoritmen, databases, computernetwerken, operationele systemen, abstracte datastructuren, computerarchitectuur, software engineering, computergraphics, computerondersteunde data-analyse, wiskundige modellering.

Analytische vaardigheden

 • vaardigheden voor het toepassen van het wiskundige apparaat in theorie en praktijk;
 • vaardigheden voor het aantonen van stellingen en aanname bij het oplossen van IT-problemen.

Vaardigheden om als zelfstandige te werken

 • kwalificatie om op te treden als zelfstandige specialisten;
 • begrip van algemene, wettelijke en formele vereisten voor het zelfstandig ondernemerschap en voor de ontwikkeling van een klein IT-bedrijf.

Collegegeld

 • Jaarlijkse collegegeld voor niet-EU-aanvragers: 6400 PLN = c. 1600 Euro
 • Het programma is gratis voor EU-aanvragers

Het programma begint op 1 oktober 2020

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The John Paul II Catholic University of Lublin is one of the oldest Polish universities. Throughout its nearly 100-year history, it has been one of the most important centers of Catholic thought, maki ... Lees meer

The John Paul II Catholic University of Lublin is one of the oldest Polish universities. Throughout its nearly 100-year history, it has been one of the most important centers of Catholic thought, making an enduring contribution to the intellectual and cultural life of both Poland and the wider world. Lees Minder