BA in interieur en meubeldesign

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Engelse taal.

De wereldwijde markt heeft een groeiende vraag naar geëvolueerde Interior Designers met competenties zowel in de architecturale samenstelling van de ruimte als in het ontwerp van meubelelementen, om de relatie tussen ruimte, objecten en mensen te organiseren en te verbeteren.

De driejarige cursus interieur en meubeldesign leidt professionals op die kunnen deelnemen aan het hele ontwerpproces: van de eerste schetsen tot het uiteindelijke project. Het doel is om een interieurontwerper te trainen die gespecialiseerd is in meubilair en die in staat is het werk en management van een project dat zich richt op ruimtevaartorganisatie en interieurdecoratie te combineren met een ontwerpgerichte instelling.

Carrièremogelijkheden

Interieurontwerper, meubelontwerper, productontwerper, conceptontwerper, materialen, componenten en technische apparaten Onderzoeker.

Context

De ontwerper van het derde millennium is een professional die kan omgaan met vakmanschap en nieuwe technologieën. De markten eisen steeds meer aanpassingsmogelijkheden met technologie in de productieketen. Het fenomeen van de recente makerS bepaalt de wisselwerking tussen de nieuwe open-source technologieën en zelfproductie ontwerpprocessen, waardoor innovatie haalbaarder en betaalbaarder wordt.

Methodologie en structuur

De methodologie wisselt frontale lezingen en laboratoriumactiviteit uit door middel van individuele of multidisciplinaire teamprojecten. De projectactiviteit, die zowel theoretisch als technisch is, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met hoogleraren en beweerde professionals uit de sector.

Het programma ontwikkelt theoretische en praktische kennis van woon- en leefruimten, met de nadruk op technologische hulpmiddelen, productieprocessen en materialen. Een goed begrip van de bedrijfswaarden, volgens de hedendaagse markt, is vereist.

De cursus heeft een specifieke focus op het vakmanschapproces van de Italiaanse productie, vanuit een cultureel en historisch perspectief, en analyseert de daaropvolgende economische impact op Italiaanse kleine en middelgrote ondernemingen en voor de internationale luxemarkt.

Studenten leren tools en technieken die te maken hebben met de formele en functionele weergave van het product, van tekening uit de vrije hand tot technisch ontwerp, tot de productie van driedimensionale modellen van het product, het verkennen van het digitale beeld, visuele werken en perceptieve paradigma's om artistieke talen te ontwikkelen .

Studenten leren ook de projectmethodieken, productdistributie en marketingstrategieën en ze worden diep in materialen en prototypingstechnieken. Bovendien concentreert het programma zich op toeleveringsketentechnologieën en technologische productieverwerking, waardoor een volledig overzicht wordt gegeven van de productieketen van Made in Italy.

Titel

Deze BA wordt door het Italiaanse Ministerie van Onderwijsonderzoek (MIUR) erkend als Academisch Diploma I en kent 180 studiepunten toe.

Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Lees Minder