BA in interieurontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal.

De interieurontwerper werkt aan ontwerpprojecten in verschillende omgevingen: in de allereerste plaats is het huishoudelijke huishouden, privé- en collectieve woonruimtes, openbare ruimtes (luchthavens, havens, stations), openbare servicegebieden (banken, postkantoren, ziekenhuizen, scholen, musea en tentoonstellingsruimtes); plaatsen voor consumenten (winkels, bars, hotels) en tot slot open ruimten (pleinen, binnenplaatsen en speeltuinen).

Professionele profielen: Het loopbaanpotentieel van een interieurontwerper omvat: het ontwerp van meubelsystemen; interieur woninginrichting; openbare binnenruimten gewijd aan sociale, culturele, onderwijs-, zorg- en hospitalitycentra; stedelijk meubilair, het voorbereiden van beurzen en tijdelijke evenementen; ontwerp tentoonstellen. De interieurontwerper kan ook voorstellen om te werken als een algemene ontwerper, CAD-ontwerper van interieurs of als een technicus in de fysieke en virtuele modellering van ruimten.

Interior Design is een gearticuleerd systeem waarbij ontwerpelementen zoals ruimte, het lichtontwerp, materialen, kleurstellingen en meubels samenwerken.

Het is noodzakelijk dat de interieurontwerper rekening houdt met alle elementen van het ontwerp op basis van de specifieke ruimte in kwestie, het niveau van levensstandaard en verkoopdoelen, van de verlichting en meubels, sectoren die grote aanpassingen ondergaan als gevolg van veranderingen in gedragsgewoonten en milieu overwegingen.

Tijdens het eerste jaar verwerft de student kennis van de instrumenten die worden gebruikt om veranderingen in objecten waar te nemen en de capaciteit om een ​​ontwerpproject te genereren: de voorlopige ideeën worden op papier gezet, geverifieerd met behulp van de computer en driedimensionale programma's, afhankelijk van het model. Daarnaast krijgt hij inzicht in de historische context van het project, relaties op verschillende gebieden van kunst, mode, communicatie en architectuurontwerp. Wat het technologische gebied betreft, leert de student over materialen, zowel natuurlijke als kunstmatige, en de gebruikte afwerkingsprocessen, met bijzondere aandacht voor de perceptie van het oppervlaktemateriaal.

Het tweede jaar omvat een dieper inzicht in de instrumentele problemen, culturele en technische, ontwikkeld tijdens het eerste jaar. Daarnaast worden nieuwe onderzoeksgebieden en knowhow geïntroduceerd om de horizon van de student te voltooien en uit te breiden. Studenten passen hun kennis en vaardigheden toe door het ontwerpen van een industrieel project, ruimtelijke systemen en diensten, zowel op privé- als op sociaal gebied, en ervaren op projectniveau alle gebieden waar een ontwerper moet opereren.

Het derde jaar betreft het verder graven in culturele aspecten van toenemende complexiteit, en men raakt bekend met de nieuwste tools om met anderen samen te werken en over het project te communiceren. Het projectontwerpgedeelte wordt het hoofdthema en de studenten leren zelfstandig de ontwikkeling van een project beheren. De studenten worden gedwongen om onafhankelijke operatoren te worden, om rationeel en coherent keuzes te maken, om hun werk te relateren aan een commissie en om precieze verantwoordelijkheden op zich te nemen.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contempor ... Lees meer

IED Cagliari focuses its training curricula on developing service design oriented towards such new sectors as sustainability applied to renewable energy sources, the quality of life in large contemporary cities, and new technologies applied to the media and to training. Lees Minder