BA in interieurontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze cursus wordt gegeven in de Italiaanse taal.

De interieurontwerper past ontwerpvaardigheden toe op verschillende gebieden: uitgaande van de huiselijke omgeving nemen deze uiteindelijk privé- en gemeenschappelijke woonruimten, openbare ruimten (luchthavens, havens en stations), openbare serviceverlening (banken, postkantoren, ziekenhuizen, scholen) in beslag. , museuminterieurs en installaties), commerciële en horecagelegenheden (winkels, bars en hotels) en tot slot open ruimten (pleinen, binnenplaatsen en speelplaatsen).

Professionele profielen

Interieurontwerper, tekenaar, CAD-interieurontwerper, fysieke en virtuele ruimte-modellerende technicus.

Interieurontwerp is een gearticuleerd systeem waarin het proces van het ontwerpen van ruimtes interageert met die van het ontwerpen van verlichting, materialen, kleuren en meubels.

Elke interieurontwerper moet zich bezighouden met het ontwerpen van gastvrijheid, wellness en commerciële interieurs, het ontwerpen van verlichting en het ontwerpen van meubels, alle sectoren die grote impulsen krijgen door het veranderen van menselijke gedragspatronen en milieuproblemen.

Tijdens het eerste jaar verwerven studenten vertrouwdheid met de tools die ze nodig hebben om de morfologie van het object waar te nemen en een ontwerp te genereren: de voorbereidende fase op papier, een controle per computer en vervolgens de 3D-controle, met behulp van een mock-up. Dit is ook wanneer ze leren over de historische context achter ontwerpwerk, hoe een interdisciplinaire benadering te kiezen op het gebied van kunst, mode, communicatie, ontwerp en architectuur. Op het gebied van technologie komen ze in contact met zowel natuurlijke als kunstmatige materialen, met ontwikkelingsprocessen en met de perceptie van de oppervlakken van materialen.

Het tweede jaar is gewijd aan de ontwikkeling van de instrumentele, culturele en technische thema's die voor het eerst in het eerste jaar werden bestudeerd. In dit stadium maken studenten ook kennis met verdere onderzoeksgebieden en kennis om hun individuele vaardigheden uit te breiden en te voltooien. Ze passen nu de methoden toe die ze hebben geleerd om ontwerpprojecten te creëren voor gebieden die verband houden met industriële producten en systemen van ruimten en diensten, zowel in privé- als sociale context, en het uitvoeren van creatieve experimenten op alle gebieden waar ontwerpers werken.

In het derde jaar pakken studenten de steeds complexere culturele onderwerpen aan en leren ze hoe ze de nieuwste tools kunnen gebruiken voor het uitwerken en communiceren van hun projecten. Het eigenlijke ontwerpwerk neemt nu het leeuwendeel van hun studies in beslag, omdat ze leren om de ontwikkeling van een project volledig onafhankelijk te beheren. Studenten worden nu gestimuleerd om zelfstandig te leren werken, coherente, goed onderbouwde beslissingen te nemen, zich te verhouden tot hun klanten en de last op zich te nemen van duidelijke verantwoordelijkheden.

Titel

Deze BA wordt door het Italiaanse Ministerie van Onderwijsonderzoek (MIUR) erkend als Academisch Diploma I en kent 180 studiepunten toe.

Laatst bijgewerkt op dec 2019

Over de school

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design.

Florence boasts one of the world most important artistic and cultural heritage, but it is also a city with a long history in Italian design. Lees Minder