Lees de Officiële Beschrijving

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De interieurontwerper interpreteert de stedelijke veranderingen door rollen, services, levensstijlen en esthetiek van de binnenruimte te identificeren. Deze professional verfijnt het publieke imago van steden, werkt voor hotels, restaurants, cafés, winkels, winkelcentra, het samenvoegen van stedelijk met de intimiteit en rustplaats voor uitmuntendheid: thuis.

Interior Designers - space artisans - belichamen de primaire professionele rollen van de moderne tijd, wanneer markt en politiek de transformatie van bestaande ruimtes en uitbreidingen van steden beïnvloeden.

Carrièremogelijkheden - Interieurontwerper, tentoonstelling en culturele ontwerper, Retail Designer, Hospitality Designer, Personal Designer, Concept Designer.

Context - Ruimten zijn niet meer wat ze waren. Tijden, samenlevingen en behoeften om de plaatsen te ervaren veranderen voortdurend, daarom interpreteert de interieurontwerper deze evolutie.

Methodologie en structuur - Deze driejarige cursus ondersteunt studenten bij het opbouwen van een strategische visie en het ontwikkelen van bewustzijn van alle dynamieken en variabelen die zijn activiteit beïnvloeden.

De cursusstructuur is voltooid voor het verkrijgen van een gebalanceerde kennis van de ruimtestructuur. Het is verwoord in 4 hoofddoelen: Ken je tijd, door de studie van kunstgeschiedenis en architectuur, sociologie en antropologie; Onderzoek nieuwe mogelijkheden dankzij labs; Verkrijg de tools om materialen, kleuren, vormen en technologieën te gebruiken; Vertel het project door middel van geavanceerde vaardigheden van ruimtevoorstelling.

Het eerste jaar is gewijd aan het verkrijgen van een basisopleiding, culturele referenties, hulpmiddelen en ontwerpmethodologie.

Studenten leren vrije hand schets en CAD - handig om modellen te maken met basismaterialen - vervolgens 3D-printers en lasersnijmachines.

Later krijgen studenten ontwerpbewustzijn en voltooien ze hun vaardigheden zoals 3D-modellering en productie (weergave) van realistische afbeeldingen door het toepassen van materialen en lichten op virtuele omgevingen.

Tegen het derde jaar verwerven studenten creatieve autonomie door de nieuwste technologieën van simulatie en interactie toegepast op ontwerp te ervaren, geconfronteerd met echte projecten dankzij de samenwerkingen met partnerbedrijven en -instellingen als MAXXI- en MACRO-tentoonstellingsruimten, culturele ruimtes zoals Teatro Eliseo of verenigingen als la Fondazione Montessori en l'ONG Intersos.

De cursus is geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als een Academisch Diploma Niveau I.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 12 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Rome »

Laatst bijgewerkt op September 11, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
16,000 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum