BA in internationale betrekkingen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De graad in Internationale Betrekkingen biedt een innovatieve aanpak: studenten kunnen een specialisatie behalen in Diplomacy en Area Studies of vaardigheden ontwikkelen op een ander wetenschappelijk gebied.

Zo kunnen studenten een van de mogelijke minors behalen in Economie, Management, Recht en Toerisme. Als alternatief, als hun selectie zich richt op IR-disciplines, concluderen ze de specialisatie in diplomatie en gebiedsstudies.

Naast deze disciplinaire samenwerking omvat de gemeenschappelijke kern verschillende disciplines uit het wetenschappelijke veld van internationale betrekkingen, die worden gegeven door hooggekwalificeerd, jong en dynamisch wetenschappelijk personeel.

De internationale mobiliteit van studenten, met name in het kader van het Erasmus-programma, wordt aangemoedigd gezien de relevantie ervan voor de toekomstige internationalisten. Verscheidene workshops en andere opleidingsmogelijkheden worden regelmatig georganiseerd met het oog op het verrijken van de CV van IR-afgestudeerden van UPT. Van deze evenementen is het mogelijk om de organisatie van culturele weken te belichten, waaronder nauw contact met carrière-diplomaten en VN-simulaties - om er een paar te noemen .

115685__MG_0116.jpg

Doelstellingen en programma-inhoud

Met de BA in IR verwerven en ontwikkelen studenten kennis en vaardigheden die overeenkomen met niveau 6 van het Europees kwalificatiekader en levenslang leren. Die zullen hen toelaten om:

 • De toepassing van IR-specifieke methoden en technieken beheersen;
 • De hedendaagse regionale en internationale politieke, economische en sociaal-culturele dynamiek begrijpen, beschrijven en kritisch beoordelen;
 • Analyse van internationale evenementen in het licht van IR theoretische en conceptuele kaders;
 • Ontwikkelen van interculturele dialoogcompetenties, onderhandelingstechnieken en diplomatieke praktijk;
 • Kritisch en vergelijkenderwijs het buitenlands beleid beoordelen en de structuren en het functioneren van internationale organisaties kennen;
 • Vergelijk IR-kennis met andere wetenschappelijke domeinen, zoals rechten, economie, management en toerisme, versterk hun transversale vaardigheden en waardeer hun profiel voor internationale professionele contexten.

Waarom kiezen voor deze cursus

In een steeds meer geglobaliseerde wereld vereist de hedendaagse internationale arbeidsmarkt specifieke expertise, waarbij tegelijkertijd de flexibiliteit en diversiteit van vaardigheden wordt gewaardeerd die internationalisten bijzonder geschikt maken om de organisatie waar zij binnenkomen en hun internationale projectie te verrijken.

De graad in IR aan UPT heeft deze context bekeken en, door zijn structuur, academisch personeel en aanvullende activiteiten, bereidt het internationalisten voor die de arbeidsmarkt bereiken met een reeks vaardigheden die hun profiel aantrekkelijker maken voor werkgevers.

Een minor in economie of management kan gemakkelijker lid worden van de staf van een multinational, terwijl een minor in de rechten zorgt voor een meer gespecialiseerd werk bij een internationale organisatie of overheidsinstellingen. Als alternatief combineert de optie voor de minderjarige in het toerisme expertise op dit gebied met een belangrijke internationale dimensie voor diegenen die geïnteresseerd zijn in deze economische activiteit in constante groei en consolidatie wereldwijd.

De verscheidenheid van deze training zal ook helpen bij degenen die geïnteresseerd zijn in het nastreven van hun academische en professionele carrière in de diplomatieke sfeer. De internationalist kent de politieke, sociale, economische en culturele realiteit van verschillende regio's van de wereld. Deze gevoeligheid is cruciaal voor iedereen die de onderhandeling en interactie tussen verschillende culturen wil promoten.

Daarnaast zullen partnerschappen met externe entiteiten en de organisatie van evenementen, workshops en andere aanvullende opleidingsmogelijkheden het profiel van onze afgestudeerden verrijken, die in het bijzonder in staat zullen zijn om de internationale arbeidsmarkt te integreren.115686__MG_0111.jpg

Carriere vooruitzichten

Werkgelegenheid Vooruitzichten:

 • Diplomatieke carrière
 • Internationale organisaties (inclusief Europese instellingen)
 • Multinationale ondernemingen
 • Publieke administratie
 • Media
 • Onderzoek
 • Consultancy
 • Banken sector
 • Douane-agenten
 • Dienst Inspecteur Buitenlanders en Grenzen

Onderzoek

Onderzoek is ontwikkeld in het kader van IJP - Portucalense Instituut voor juridisch onderzoek - het onderzoekscentrum van de juridische afdeling.

IJP is officieel goedgekeurd door FCT en de Europese Stichting voor Wetenschap (ESF) en wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van de economische en culturele ontwikkeling van de stad Porto.

IJP is voorstander van een geïntegreerde en empirische benadering van wetenschappelijk onderzoek op verschillende wetenschappelijke gebieden, waaronder recht, internationale betrekkingen en economie, met een internationaal en multidisciplinair team.

Toelatingseisen

 • Middelbare school of bachelordiploma
 • Minimaal Engels taalniveau volgens het gemeenschappelijk Europees referentiekader voor talen: B2 - onafhankelijk - tussenlaag of bovenste tussenvorm
 • Evaluatie van het CV
 • Een interview (live of Skype)

Postgraduate opties

 • MPhil in de wet.
 • MPhil in European and Comparative Law.
 • MPhil in Management.
 • MPhil in Toerisme en Gastvrijheid
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

UPT – Oporto Global University, is a private higher education institution, ISO 9001 certified, recognized by the Portuguese Government and the Portuguese Agency for Assessment and Accreditation of Hig ... Lees meer

UPT – Oporto Global University, is a private higher education institution, ISO 9001 certified, recognized by the Portuguese Government and the Portuguese Agency for Assessment and Accreditation of Higher Education - A3ES. UPT’s Research unit, IJP, is certified by the Portuguese funding agency for research, FCT. Lees Minder