BA in internationale ontwikkeling

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze graad geeft je inzicht in de uitdagingen van wereldwijde ontwikkeling. Het onderzoekt hoe de concurrerende uitdagingen van ongelijkheid, armoedebestrijding, economische groei en sociale ontwikkeling worden onderhandeld en bestreden, naast manieren waarop mensen en instellingen op deze uitdagingen reageren.

Kernmodules in het programma laten u kennismaken met belangrijke kwesties zoals de impact van kolonialisme, hoe verschillende instanties bijdragen aan de ontwikkeling en hoe ontwikkeling in de praktijk werkt. Je kunt ook kiezen uit optionele modules in je laatste jaar, waardoor je je kunt specialiseren in de regio's, landen en thema's die je het meest boeien - en zelfs een semester studeren aan een van onze gekozen partneruniversiteiten om nieuw inzicht te krijgen in ontwikkeling.

Kwantitatieve onderzoeksmethoden (QRM) Pathway

Aan het einde van jaar 1 heeft u de mogelijkheid om te solliciteren naar een plaats op onze BA International Development with Quantitative Research Methods Pathway . Deze Pathway helpt je geavanceerde analytische vaardigheden te ontwikkelen, waar veel vraag naar is in de publieke, private en derde sector. U leert statistische analysetechnieken en hun toepassing op echte gegevens (bijv. Enquêtegegevens, statistische gegevens van landen) met behulp van statistische software. Je schrijft ook een proefschrift waarin je kwantitatieve gegevens analyseert om vragen over politiek, ontwikkeling of internationale betrekkingen te onderzoeken.

Je hoeft geen wiskunde op A-niveau te hebben gedaan, deze Pathway staat open voor alle studenten zolang je in het eerste jaar een algemene 2.1 hebt behaald en een 2: 1 in de module Vergelijkende politiek.

Onderzoek en praktijk

Ons onderwijsteam voor internationale ontwikkeling bestaat uit academici die leiders zijn in hun vakgebied. Velen hebben nationale regeringen, NGO's en transnationale organisaties geadviseerd in hun specialistische gebieden en hebben ervaring met wonen, onderzoeken en uitvoeren van veldwerk in het Zuiden. Onze realistische academische, praktijkgerichte en beleidsmatige perspectieven geven u inzicht in de belangrijkste politieke, economische, sociale en culturele kwesties die mensen in het Zuiden aangaan en hoe deze ervaringen verband houden met politieke, economische en sociale verandering in het Noorden .

Deze cursus heeft ook sterke banden met actieve onderzoekscentra op de universiteit die betrokken zijn bij het onderwijzen, onderzoeken en bespreken van internationale ontwikkelingsonderwerpen. Je krijgt de kans om je bezig te houden met eenheden zoals het Centre for Global Development (CGD) en het Leeds University Centre for African Studies (LUCAS).

Cursusinhoud

Elke fase van de graad omvat kernmodules die uw kennis van ontwikkelingsuitdagingen en hun waargenomen oorzaken vergroten; verrijk je begrip van ontwikkelingstheorieën en zuidelijke reacties op onderontwikkeling, en bouw de praktische vaardigheden op die je nodig hebt op de professionele werkplek. Je kunt ook detectiemodules kiezen aan de hele universiteit.

Jaar 1 voorziet je van de vaardigheden die je nodig hebt om internationale ontwikkeling te bestuderen en onderzoeken. Je begint de oorzaken en factoren te overwegen die moderne ontwikkelingsuitdagingen hebben beïnvloed, waarbij je de effecten van kolonialisme en de erfenis van koloniale overheersing in Amerika, Afrika en Azië onderzoekt. Je plaatst je ontwikkelingskennis ook in de context van politieke theorie en internationale politiek.

Een verdere kernmodule biedt belangrijke inzichten in wereldwijde ontwikkelingsuitdagingen en hoe deze kunnen worden aangepakt. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de relatie tussen economische, sociale en politieke factoren die ontwikkelingsprocessen bepalen. Dit omvat bijvoorbeeld het onderzoeken van verbintenissen op wereldniveau om sociaal rechtvaardige ontwikkeling te bevorderen, zoals 'Education for All' (EFA) en de Sustainable Development Goals (SDG's), in lijn met dominante economische ontwikkelingsprioriteiten, en de manieren waarop deze verschillende ideeën worden in verschillende regio's en landen overgenomen.

Voortbouwend op deze basis, kunt u met kernmodules in jaar 2 de theoretische debatten verkennen die de internationale ontwikkeling ondersteunen. Je zult ook zien hoe theorie zich vertaalt naar praktijksituaties, terwijl je aspecten van ontwikkelingspraktijken en een breed scala van ontwikkelingsbureaus onderzoekt. Je zult ook je onderzoeksvaardigheden verbeteren en inzicht krijgen in de methoden en technieken die worden gebruikt om nieuwe inzichten in het onderwerp te creëren. Met diverse optionele modules kunt u zich concentreren op gerelateerde onderwerpen zoals openbaar beleid, veiligheidsstudies en internationale betrekkingen.

Als je ervoor kiest om gedurende dit jaar een semester in het buitenland door te brengen, studeer je modules bij je gastinstelling die een aantal vervangen die je in Leeds zou moeten volgen.

Een groot deel van je laatste jaar zal worden gewijd aan je proefschrift - een onafhankelijk onderzocht project over een onderwerp naar keuze, waarmee je de interdisciplinaire, kritische en onderzoeksvaardigheden kunt aantonen die je hebt opgedaan. Om je studie af te ronden, kies je maximaal drie optionele modules uit een set die verband houdt met internationale ontwikkeling, en je kunt maximaal twee modules kiezen van de School of Politics and International Studies, inclusief onderwerpen zoals het Amerikaans buitenlands beleid en politieke psychologie .

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Studeren en onderzoeken in POLIS
 • Vergelijkbare politiek
 • Wereldwijde ontwikkelingsuitdagingen
 • Making of the Modern World
 • Internationale politiek
 • Vrijheid, macht en weerstand: een inleiding tot politieke ideeën

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

 • Britse politiek
 • Contemporary Africas: Politics, Society and the Environment

Ontdekkingsmodules

 • U kunt maximaal 20 credits van ontdekkingsmodules kiezen.
Jaar 2

Verplichte modules

 • Ontwikkelingstheorie en -praktijk
 • Benaderingen voor analyse

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

 • Spin Artsen en Electioneering
 • Noord-Zuidverbindingen
 • Comparative Politics of Pacific Asia
 • Politiek van het hedendaagse China
 • Staat en politiek in Afrika
 • Politiek van de Verenigde Staten
 • Revolutie en reactie: politieke problemen in de 20e eeuw
 • Justitie, gemeenschap en conflict

Ontdekkingsmodules

 • U kunt maximaal 40 credits van ontdekkingsmodules kiezen.
Jaar 3

Verplichte modules

 • Proefschrift

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

 • De politiek van hulp
 • Internationale ontwikkeling en sociaal beleid
 • Geweld en verzoening in Afrika
 • Dirty War: Insurgency, the State and Cities
 • Terrorisme: concepten, debatten, zaken
 • Filosofie van de mensenrechten
 • Een nieuwe kijk op politiek: geslacht, ras en populaire cultuur

Ontdekkingsmodules

 • U kunt maximaal 20 credits van ontdekkingsmodules kiezen.

126000_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Je academische horizon verbreden

Bij Leeds willen we dat je profiteert van de diepte en breedte van de expertise van de universiteit, om je voor te bereiden op succes in een steeds veranderende en uitdagende wereld. Deze cursus biedt je de mogelijkheid om je kennis te verbreden door ontdekkingsmodules te bestuderen.

Leren en onderwijzen

We gebruiken een reeks les- en leermethoden om u te helpen verschillende vaardigheden te verwerven. Deze zullen seminars en workshops omvatten waar u de onderwerpen uit traditionele lezingen dieper kunt bespreken. We benadrukken het belang van participatie, presentatievaardigheden en groepswerk.

Onafhankelijke studie is ook een essentieel onderdeel van de cursus, omdat u hiermee uw onderzoeks- en kritieke vaardigheden kunt ontwikkelen terwijl u zich voorbereidt op onderwezen sessies.

Je hebt ook een persoonlijke privéleraar - een van onze academici - die je zal helpen met begeleiding en ondersteuning bij academische kwesties, zoals modulekeuzen, en loopbaan- en persoonlijke zaken.

Beoordeling

Modules gebruiken verschillende beoordelingsmethoden. Naast traditionele examens kunt u ook worden gevraagd om projecten te voltooien op basis van essays en casestudy's, beleidsoverzichten, groepspresentaties, werklogboeken, onderzoeksoverzichten, projectvoorstellen of beoordelingen van ontwikkelingsbureaus. In je laatste jaar dien je ook een proefschrift van 10.000 woorden in.

Toelatingseisen

A-niveau: ABB

We hebben geen A-niveau politiek nodig voor een van onze diploma's en we verwelkomen toepassingen met vakinhoudelijke A-niveau onderwerpen zoals AVCE (enkele of dubbele prijzen). Elke combinatie hiervan met A-niveaus is acceptabel.

Over het algemeen verwachten we dat aanvragers twee 'traditionele' academische vakken op A-niveau hebben.

Wanneer een aanvrager de Extended Project Qualification (EPQ) gebruikt, kan dit naast A-niveaus worden beschouwd en kan het een alternatief aanbod aantrekken naast het standaardaanbod. Als u A-niveaus gebruikt, is dit BBB op A-niveau inclusief klasse A in de EPQ.

Alternatieve invoer

We zijn vastbesloten om de best mogelijke aanvragers te identificeren, ongeacht persoonlijke omstandigheden of achtergrond.

Toegang tot Leeds is een alternatieve toelatingsregeling die aanvragen accepteert van personen die mogelijk huishoudens met een laag inkomen zijn, in de eerste generatie van hun naaste familie om zich aan te melden voor het hoger onderwijs of die hun studie hebben verstoord.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Carrièremogelijkheden

Deze cursus geeft je diepgaande kennis van debatten, benaderingen, strategieën, politiek en programma's op het gebied van internationale ontwikkeling. Het geeft u ook inzicht in projectontwerp en -beheer in de internationale ontwikkelingscontext, evenals vaardigheden in onderzoek, analyse, het gebruik van kwalitatieve en kwantitatieve gegevens, communicatie en besluitvorming in complexe situaties.

Onze cursus rust je uit voor verschillende loopbaantrajecten. Compatibele carrières zijn onder meer werken bij internationale ontwikkelingsagentschappen, internationale organisaties, overheden, politiek, NGO's, onderzoeksorganisaties, beleidsvorming, bedrijven, media en de academische wereld.

Onze afgestudeerden zijn verder gaan werken in bijvoorbeeld niet-gouvernementele organisaties in het VK of in het buitenland, onderzoeks- en adviesbureaus, internationale organisaties (zoals de VN), het ambtenarenapparaat, de media, of zijn doorgegaan met verder onderzoek.

Carrières ondersteunen

We moedigen je aan je vanaf de eerste dag op je carrière voor te bereiden. Dat is een van de redenen waarom afgestudeerden van Leeds zo gewild zijn bij werkgevers.

Leeds for Life is onze unieke benadering om u te helpen het meeste uit de universiteit te halen door uw academische en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.

Het Carrièrecentrum en het personeel in uw faculteit bieden een scala aan hulp en advies om u te helpen bij het plannen van uw carrière en het nemen van weloverwogen beslissingen onderweg, zelfs nadat u bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder