BA in klassieke studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Rome biedt studenten de ideale locatie voor een hoofdvak in klassieke studies . De oude Romeinse wereld is nog steeds aanwezig in de monumenten, kunstwerken en inscripties van de stad, in de rijke museumcollecties en in de grote invloed van de klassieke traditie op de hedendaagse architectuur.

Studenten met een hoofdvak in klassieke studies hebben de uitzonderlijke kans om hun studie van klassieke taal en geschreven bronnen aan te vullen met ter plaatse, uit de eerste hand ervaring van oude kunst en materiële cultuur in Rome en in heel Italië. Grote bezittingen van Romeinse bibliotheken vergemakkelijken en versterken het onderzoek op alle gebieden van klassieke studies aanzienlijk, inclusief gespecialiseerde disciplines als numismatiek, oude geneeskunde, wetenschap, techniek en industrie.

Hoewel deze major de studie van de oude Romeinse cultuur en samenleving benadrukt, is het aanbod van cursussen ontworpen om een solide basis te bieden in de klassieke beschaving als geheel, van Griekse en Romeinse literatuur tot oude geschiedenis, filosofie, religie, mythologie, archeologie, kunst, en architectuur. Door de keuze van de belangrijkste keuzevakken kunnen studenten dieper ingaan op een of meer van de gebieden van de Grieks-Romeinse cultuur die hen het meest interesseren.

De interdisciplinaire studie van de klassieke wereld leert studenten analytisch na te denken over de grondslagen van de westerse beschaving, het bereidt hen ook voor om kritisch na te denken over hun eigen hedendaagse wereld en om innovatieve oplossingen te zoeken voor toekomstige uitdagingen.

141666_History2.jpg

Leerresultaten voor de major klassieke studies

 • LOS 1: Identificeer, analyseer en interpreteer belangrijke historische, culturele, filologische en artistieke ontwikkelingen van de oude mediterrane wereld.
 • LOS 2: Analyseer tekst, taal en materiële cultuur als primaire bronnen, en breng deze historisch, sociaal en cultureel in een context.
 • LOS 3: Onderscheid hoe ontwikkelingen in oude mediterrane kunst, taal, literatuur en denken worden gevormd door dynamische sociale en culturele interacties en waardeer de impact van context en publiek op de historische interpretatie van deze factoren.
 • LOS 4: Methoden, theorieën en technieken toepassen die geschikt zijn voor het veld, de context en het medium.
 • LOS 5: kennis, inzichten en perspectieven uit meerdere disciplines en brontypen van klassieke studies toepassen in nieuwe contexten.

Vereisten voor de graad

A. De vaardigheidseisen van de universiteit in het Engels, wiskunde en vreemde talen.

B. De algemene distributievereisten van de universiteit in het Engels, wiskunde en wetenschappen, sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en schone kunsten. (Aan veel van de vereisten voor geesteswetenschappen en schone kunsten zal worden voldaan door de onderstaande kerncurriculumcursussen.)

C. Aanvullende vereisten LAT 101 Elementair Latijn I en LAT 102 Elementair Latijn II, of LAT 103 Intensief Elementair Latijn

D. Kerncurriculum

 • ARCH 101 Inleiding tot archeologie
 • LAT 282 gerichte lezingen in het Latijn
 • PH 210 Oude filosofie
 • CL / HS 221 Geschiedenis van het oude Griekenland
 • CL / HS 231 Geschiedenis van het oude Rome en Italië
 • CL 278 Literatuur en samenleving in het oude Rome
 • CL / RH 372 Klassieke retoriek
 • AH 220 Klassieke Griekse kunst en architectuur
 • AH 290 Het oude Rome en zijn monumenten of AH 223 Romeinse keizerlijke kunst en architectuur
 • CL 260 klassieke mythologie of CL / RL 288 oude religie
 • HM 460 Onderzoek en schrijven in de geesteswetenschappen
 • CL 480 Senior Thesis

De universiteit vereist een algemeen minimumcijferpuntgemiddelde van 2,00 in alle cursussen die aan de universiteit worden gevolgd, met niet meer dan twee cijfers lager dan de C- in kerncursussen die vereist zijn voor de major.

E. Major keuzevakken

Studenten moeten vijf keuzevakken volgen om te worden gekozen uit CL (Classical Studies) -cursussen die geen deel uitmaken van de kern of uit een 100-300 GRK (Grieks) niveau, of een 200 of 300 niveau AH (Kunstgeschiedenis), ARCH (Archeologie) , HS (Geschiedenis), LAT (Latijn), PH (Filosofie) of RL (Religiewetenschappen) cursussen gericht op de antieke periode die niet in de kern wordt vermeld, of EN 278.

F. Algemene keuzevakken voldoende voor een totaal van 120 studiepunten.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

John Cabot University, founded in 1972, is an American liberal arts university offering undergraduate degrees to English-speaking students from all over the world. You will study in the heart of Rome, ... Lees meer

John Cabot University, founded in 1972, is an American liberal arts university offering undergraduate degrees to English-speaking students from all over the world. You will study in the heart of Rome, surrounded by culture, history, art, business, and politics. Lees Minder