BA in maatschappij, media en politiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

139841__DSC2368.JPG

Het BA-programma Society, Media, and Politics (SMP) integreert de sociale wetenschappen die nodig zijn om de belangrijkste uitdagingen van onze geglobaliseerde wereld aan te pakken in een gedigitaliseerde context. Sociologie, mediastudies en politieke wetenschappen worden geleerd vanuit een probleemoplossend en onderzoeksgericht, studentgericht perspectief.

Studenten worden in staat gesteld om urgente sociale problemen in hun omgeving aan te pakken door hun kennis en vaardigheden toe te passen in onderzoek en directe praktijk. Ze leren campagne te voeren voor hun initiatieven met het bekwame gebruik van digitale media bij Jacobs University SMP Media Center. Door podcasts, websites, animaties of andere vormen te leren gebruiken, krijgen studenten een breed scala aan kansen om hun creatieve potentieel te verwezenlijken en de vaardigheden van het vak te leren die zo essentieel zijn voor de moderne arbeidsmarkten.

Onze studenten zijn jonge mensen die het verschil willen maken. SMP biedt een uitstekende basis voor zowel graduate studies als de Europese en internationale arbeidsmarkt voor de leiders van morgen. Van onze afgestudeerden is bekend dat ze succesvolle carrières opbouwen bij start-ups en ngo's, maar ook bij grote bedrijven of zijn doorgestroomd naar de meest gerenommeerde academische instellingen ter wereld omdat. Met hun hoge vaardigheden in het creatief oplossen van problemen, het vermogen om vanuit een breder perspectief te oordelen en om out of the box te denken, zijn ze het best voorbereid op mondiale leiderschapsposities.

SMP (voorheen Integrated Social Sciences) wordt door de gerenommeerde CHE (Center for Higher Education Development) University Ranking beoordeeld als een van de beste opleidingen op het gebied van sociale en politieke wetenschappen in Duitsland.

Carrièreperspectieven

De professionele wereld van vandaag vereist meer dan alleen disciplinaire kennis van afgestudeerden. Studenten worden niet alleen geconfronteerd met technologische en maatschappelijke vooruitgang en verbazingwekkende individuele kansen, maar ook met een groeiend veld van tegenstellingen, conflicten en crises waarmee onze samenlevingen worden geconfronteerd. In deze context kan de waarde van jonge professionals die de relevantie van een rationeel geïnformeerde en wetenschappelijk geschoolde, creatieve en kritische benadering begrijpen, niet worden overschat.

Het studeren van SMP opent typisch carrières in de media, bij niet-gouvernementele organisaties, openbaar bestuur, gemeenschapsontwikkeling, internationale hulporganisaties, het internationale bedrijfsleven, de culturele sector, internationale jeugd en maatschappelijk werk, fondsenwerving en vele andere bezigheden.

Van onze afgestudeerden is bekend dat ze succesvolle carrières opbouwen bij start-ups en ngo's, maar ook bij grote bedrijven; ze zijn doorgestroomd naar de meest gerenommeerde academische instellingen ter wereld, waarvan sommigen een indrukwekkende carrière in de academische wereld hebben ontwikkeld, anderen hun eigen bedrijf zijn begonnen. Dit komt omdat creatieve probleemoplossing, het vermogen om vanuit een breder perspectief te oordelen en out of the box te denken, faculteiten zijn die zeer gewild zijn in alle leidinggevende posities. Onze studenten gaan door naar posities die niet door machines kunnen worden vervangen.

Wat bedrijven en ngo's ook zien in onze afgestudeerden, is de kracht om lokale en specifieke problemen te verbinden met maatschappelijke trends en vraagstukken in een mondiale en digitale context. Er is veel vraag naar omdat ze getraind zijn om problemen vanuit verschillende disciplinaire perspectieven te overdenken. Deze kwaliteiten zijn van groot belang bij het ondernemen van ondernemersinitiatieven, bijvoorbeeld in de context van sociaal ondernemerschap.

Carrière-gerelateerde diensten bij Jacobs University bieden informatie, counseling en training, netwerken en evenementen. Zowel het Career Services Centre (CSC) als het Jacobs Alumni Office helpen studenten bij hun loopbaanontwikkeling. De CSC biedt studenten hoogwaardige training en coaching bij het maken van cv's, het formuleren van sollicitatiebrieven, het voorbereiden van interviews, effectief presenteren, projectmanagement, zakelijke communicatie en etiquette en werkgeversonderzoek, evenals in vele andere aspecten, waardoor studenten worden geholpen bij het identificeren en volgen van lonende carrières na hun tijd aan de Jacobs University. Digitale job- en stageportfolio's helpen studenten zich voor te bereiden op hun carrière.

SMP (voorheen Integrated Social Sciences) heeft de grootste alumnigemeenschap aan de Jacobs University. En het is bekend dat onze alumni bijzonder nauw met elkaar verbonden zijn - ze zijn verenigd door de gemeenschappelijke geest van de opleiding en ondersteunen elkaar bij het realiseren van hun visie, omdat ze het belang van de bijdrage die we leveren waarderen. Het Alumni Office helpt studenten bij het opzetten van een langdurig en wereldwijd netwerk dat van pas komt bij het verkennen van vacatures in de academische wereld, het bedrijfsleven en elders.

Belangrijkste feiten

 • Startdatum programma 2021: laatste week van augustus (oriëntatieweek), de eerste week van september (lessen)
 • Collegegeld: € 20.000 per studiejaar + € 8.000 levensonderhoud
 • Beurzen: Alle aanvragers komen in aanmerking voor op verdiensten gebaseerde beurzen tot € 15.000 per jaar.
 • Deadlines voor aanmelding 2021: 1 juni (wereldwijd) en 25 juli (voor aanvragers die geen visum nodig hebben)
 • Duur: 3 jaar voltijds
 • Financieringsmogelijkheden: Elke toegelaten kandidaat ontvangt een individueel financieel pakket.

5 redenen

5 redenen waarom je Maatschappij, Media en Politiek zou moeten studeren aan de Jacobs University:

 1. Verwerf diepgaande kennis en vaardigheden in 3 sociale wetenschappen disciplines: sociologie, mediastudies en politieke wetenschappen;
 2. In staat zijn om dringende sociale problemen aan te pakken en leer impact te hebben door uw vaardigheden in de praktijk toe te passen;
 3. Profiteer van een studentgericht en onderzoeksgericht programma;
 4. Focus op diepgaande en geavanceerde sociale-wetenschappelijke methoden en train je mediavaardigheden in ons mediacentrum;
 5. Stap in de voetsporen van onze afgestudeerden die zijn doorgestroomd naar prestigieuze graduate schools zoals Oxford, Harvard, Stanford Graduate School, University of Edinburgh, enz. Of hun carrière zijn begonnen bij start-ups, ngo's of grote internationale bedrijven.

rankings

THE Young University Ranking 2019 Jacobs University staat op nummer 26 van de 351 universiteiten wereldwijd jonger dan 50 jaar, # 11 in "Teaching" onder de jonge universiteiten wereldwijd en # 1 in "International Outlook" en "Teaching" in Duitsland

CHE Ranking 2019 Jacobs University behaalde topresultaten op tal van andere gebieden van de CHE-ranking 2019. De meest gedetailleerde universitaire ranking in het Duitstalige gebied houdt niet alleen rekening met feiten over het opleidingsaanbod, maar stelt ook de studenten zelf in vraag.

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

A private, English-speaking campus university in Germany with the highest standards in research and teaching following an interdisciplinary concept. With the aim to strengthen people and markets with ... Lees meer

A private, English-speaking campus university in Germany with the highest standards in research and teaching following an interdisciplinary concept. With the aim to strengthen people and markets with innovative solutions and advanced training programs. Lees Minder