BA In Meubeldesign

IED – Istituto Europeo di Design Como

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA In Meubeldesign

IED – Istituto Europeo di Design Como

Vandaag ontwerp doordringt elke industrie, product of dienst, in termen van inhoud, taal, technische en functionele aspecten.

Vanuit deze behoefte richt de cursus zich op het trainen van professionals die in staat zijn om innovatieve vormen en functies te ontwerpen, interpreteren en anticiperen op nieuwe esthetische lijnen van zijn tijd. De student weet hoe hij moet ontwerpen, maar wordt ook een ondernemer van ideeën dankzij de vele samenwerkingsverbanden tussen de Academie voor Schone Kunsten Aldo Galli IED Como en lokale bedrijven; Het heeft dus de cultuur van design, expressieve vaardigheden en technologische kennis ontwikkeld, die IED altijd heeft gepromoot als een school van "Know-How". Met een didactisch begeleid bedrijfsplan, zullen ze kennis verwerven om de nieuwe uitdagingen van een professioneel veld in constante evolutie aan te pakken.

Carrièremogelijkheden: productontwerper, conceptontwerper, art director, systeemontwerpers, assistenten bij het zoeken naar materialen, componenten, technische apparatuur.

De driejarige opleiding Meubelontwerp biedt een specialisatie:

Specialisatie in interieurontwerp

De interieurontwerper van vandaag moet competenties hebben, zowel in de architecturale samenstelling van een ruimte als in het ontwerp van diensten, om de relatie tussen ruimte en mensen te organiseren en te verbeteren. De specialisatie is gericht op het geven van methodologie en structuur van het culturele, technische gebied van interieurontwerp. Culturele elementen verbonden met design, architectuur en kunst maar ook sociologie en antropologie zijn allemaal onderwerpen van studie, noodzakelijk om de evolutionaire verschijnselen van gedrag te begrijpen. Studenten maken kennis met marketing, een essentiële tool voor het analyseren van merkwaarden en marktpositionering van de bedrijven waarmee de interieurontwerper samenwerkt. Ze krijgen hun eigen solide projectontwikkelingsmethode die, uitgaande van ethische, sociale en duurzame waarden, hen in staat stelt een mindset te ontwikkelen voor strategisch ontwerp.

De cursus Meubelontwerp streeft in het eerste jaar naar het leren van de fundamenten, de basistraining over de cultuur, de hulpmiddelen en de regels die een projectmatige aanpak onderscheiden en karakteriseren. Het tweede jaar concentreert zich op de methoden en het ondersteunde projectontwerp. De student verwerft kennis en competentie op specifieke professionele gebieden, door middel van praktische ervaringen, de studie van technische disciplines en kenmerken van de cultuur, met bijzondere aandacht voor de evolutie van de context, de markten en de gebruikte taal. Het derde jaar is gewijd aan een geavanceerd ontwerpproject in een professionele omgeving, waarbij ervaring wordt opgedaan met wat van een professionele ontwerper op verschillende gebieden wordt verlangd. Het afstudeerproject is zowel complex als gedetailleerd, uitgevoerd in samenwerking met industrieën en bedrijven die samenwerken met de Academie en die op zoek zijn naar originele en innovatieve oplossingen.

De meubelontwerper maakt deel uit van het professionele systeem met uitvoerende competenties, geeft uitdrukking aan het vermogen om in teams te werken en de suggesties van een project te interpreteren en correct te vertalen op basis van economische, ergonomische, productie-, materiaal- en modelleringsvereisten voor productie.

Naast technische expertise moet de meubelontwerper de trends en stijlen van de consument interpreteren en inzicht krijgen in de marktvereisten, de sociale en consumentendynamiek, de formele taal, filosofie en cultuur van het bedrijf die onmisbaar worden. Afgestudeerden zullen professionele activiteiten uitvoeren in het industriële en sociale systeem, zoals productontwerper, conceptontwerper, art director, systeemontwerpers, assistenten bij het zoeken naar materialen, componenten, technische apparaten.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op July 1, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
12,500 EUR
Locations
Italiƫ - Como, Lombardije
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Como, Lombardije
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan