BA In Mode En Textielontwerp

IED – Istituto Europeo di Design Como

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA In Mode En Textielontwerp

IED – Istituto Europeo di Design Como

De driejarige cursus in Fashion en Textile Design is bedoeld om zeer flexibele professionals te trainen met een diepgaand inzicht in alle fasen van productie tot de marketing van het product, professionals met een stevige culturele achtergrond en een hoog vermogen om in een team te presteren. Het hedendaagse modesysteem vereist dat ontwerpers een sterke multidisciplinaire aanpak hebben en in staat zijn om succesvol alle verzoeken uit het veld aan te pakken: het technologische textielproces, stoffenontwerp, trends, de ontwikkeling van nieuwe computationele technieken en communicatieprocessen met betrekking tot fahion.

De mode- en textielontwerper moet enerzijds een goed inzicht ontwikkelen in de trends van de avantgarde smaak en anderzijds een sterke capaciteit hebben voor dialoog en bemiddeling tussen alle zakelijke functies: van marketing tot productie, van model om aan te passen, fotografen, journalisten, communicatiedeskundigen. We houden constant de 'wereld van de trend' in gedachten wanneer we modeklassen organiseren en definiëren.

De driejarige cursus Fashion

Specialisatie in sieradenontwerp

De specialisatie in Jewelry Design richt zich op de studie van trends, technologische hulpmiddelen en hun toepassing om sieradencollectie te produceren, ook in samenwerking met externe partners.

Elke student kan zijn / haar eigen houding begrijpen, met betrekking tot de trainingsbehoeften en "buitenschoolse" activiteiten, om een ​​persoonlijk portfolio en complete sieradencollecties te realiseren, met daarin de verworven vaardigheden, stijl en persoonlijke smaak.

Bijwonen van verschillende onderwerpen, zowel praktische als theoretische, verwerven nieuwe vaardigheden met een speciale aandacht voor technisch schetsen, materialen selectie en uiteindelijke realisatie.

Specialisatie in Fashion Marketing

In de specialisatie Modemarketing krijgen studenten de kennis en ervaring die nodig is om hun technische en creatieve vaardigheden vorm te geven. Ze behandelen strategische en uitvoerende aspecten van de modemarkt en verwerven de tools en capaciteiten die nodig zijn om innovatieve ideeën te creëren in marketing en communicatie.

Ze ontwikkelen een volwassen benadering van de eisen van het huidige modesysteem, en krijgen ook een goed besef van hun werk in relatie tot de modecultuur, de verschillende media en markten.

De verworven vaardigheden stellen studenten in staat om voorbereid te zijn op alle niveaus en in alle gebieden van de mode-industrie, ook door externe samenwerkingen te gebruiken in de "buitenschoolse" activiteiten.

Deze school biedt programma's in:
  • Italiaans


Laatst bijgewerkt op July 1, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
12,500 EUR
Locations
Italiƫ - Como, Lombardije
Startdatum : Oct. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates
Oct. 2018
Italiƫ - Como, Lombardije
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan