BA in mode-stylist

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

Het educatieve doel van de cursus is om professionals in de mode-industrie op te leiden die in staat zijn om deel te nemen aan het creatieve proces, de waardepropositie en de promotie van een merk of een modeproduct en de bepalende stijl en esthetiek ervan. Om een modestyliste te worden, wat een multidisciplinair en analytisch profiel is, moet je een transversaal onderwijspad doorlopen dat een solide culturele achtergrond en een sterk begrip van de technische hulpmiddelen van fotografie, het maken van video's en de modewereld moet omvatten. Modestylisten hebben het vermogen om een breed raamwerk van visuele en esthetische referenties voor een merk te creëren en trends te interpreteren en analyseren.

Vanaf het tweede jaar hebben studenten de mogelijkheid om de specialisatie Modecommunicatie bij te wonen (uitsluitend in het Italiaans) om een geïntegreerde communicatiestrategie te creëren en te beheren, een reclamecampagne te beheren, om te gaan met de media en degenen die in de hele sector actief zijn, evenementen en mode te organiseren shows, maar ook een product, een ontwerper of een merk plannen en lanceren.

Titel - Het academisch diploma van het eerste niveau wordt erkend door MIUR (Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek) en gelijkgesteld met het bachelordiploma uitgegeven door universiteiten.

Context - De laatste tijd heeft dit beroep zijn competentiebereik uitgebreid tot een punt dat het nu een fundamentele rol speelt in de artistieke richting van collecties, geïntegreerde communicatiestrategieën, coole jacht en trendsetting.

Methodologie en structuur - De cursus leidt studenten op door een praktische proefneming van de methoden, de instrumenten die zijn bestudeerd en de culturele aspecten: de projecten (fotoshoots van vrouwen, mannen en stillevens) worden uitgevoerd door de fasen van onderzoek / ontwikkeling te bestuderen / en realisatie en vertegenwoordigen de basisbouwstenen van de opleiding. Over elk onderwerp wordt nagedacht als het betrekking heeft op het project: de technische en creatieve hulpmiddelen (software, digitale correcties van de afbeeldingen, het maken van video); de culturele signalen (hedendaagse mode, fotografie, semiotiek en in het algemeen in staat zijn om beelden te interpreteren).

Het fundamentele doel is om een ​​Fashion Stylist te vormen die in staat is om het creatieve proces, de mechanismen van projectontwerp, te managen om een ​​volledig begrip te krijgen van de verschillende stijlen die de mode historisch heeft ervaren, evenals de hedendaagse trends, en om het vermogen te verkrijgen om kritisch analyseren van nieuwe vormen van mode.

Carrières - Fashion Stylist, Brand Consultant, Creative Direction Coordinator, Fashion Research Expert, Fashion Editorial Expert, Trend Forecaster

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder