BA in mode-stylist

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De cursus in Fashion Stylist leert studenten om effectief bij te dragen aan de communicatieprocessen, de promotie en daarmee de verbetering van het modeproduct en de imaginaire esthetiek en stijl.

Vanaf het tweede jaar hebben studenten de mogelijkheid om de specialisatie in Fashion Communication bij te wonen (uitsluitend in het Italiaans onderwezen) om een ​​geïntegreerde communicatiestrategie te ontwikkelen en te beheren, een reclamecampagne te beheren, om te gaan met de media en degenen die in de hele sector actief zijn, evenementen en mode organiseren shows, maar plan en start ook een product, een ontwerper of een merk.

Professionele mogelijkheden: Modestylist, merkconsulent, Creative Direction Coordinator, Expert in Modearchitectuur, Mode Editorial Expert, Trend Forecaster

Deze BA kent 60 Credits toe

Context - De laatste tijd heeft dit beroep zijn competentiebereik uitgebreid tot een punt dat het nu een fundamentele rol speelt in de artistieke richting van collecties, geïntegreerde communicatiestrategieën, coole jacht en trendsetting.

Methodologie en structuur - De cursus leidt studenten op door een praktische proefneming van de methoden, de instrumenten die zijn bestudeerd en de culturele aspecten: de projecten (fotoshoots van vrouwen, mannen en stillevens) worden uitgevoerd door de fasen van onderzoek / ontwikkeling te bestuderen / en realisatie en vertegenwoordigen de basisbouwstenen van de opleiding. Over elk onderwerp wordt nagedacht als het betrekking heeft op het project: de technische en creatieve hulpmiddelen (software, digitale correcties van de afbeeldingen, het maken van video); de culturele signalen (hedendaagse mode, fotografie, semiotiek en in het algemeen in staat zijn om beelden te interpreteren).

Het fundamentele doel is om een ​​Fashion Stylist te vormen die in staat is om het creatieve proces, de mechanismen van projectontwerp, te managen om een ​​volledig begrip te krijgen van de verschillende stijlen die de mode historisch heeft ervaren, evenals de hedendaagse trends, en om het vermogen te verkrijgen om kritisch analyseren van nieuwe vormen van mode.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder