BA in politieke wetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Double Major met communicatie!

De afdeling Politicologie aan de Bar-Ilan University wordt beschouwd als een van de beste in Israël. Het heeft een internationale reputatie opgebouwd in zijn vakgebied vanwege de best beoordeelde faculteit, uitgebreide cursussen en het bovengemiddelde academische niveau van zijn studenten en afgestudeerden.

De faculteit bestaat uit vooraanstaande onderzoekers en ervaren hoogleraren, van wie sommigen prominente mediacijfers, die besloten hebben hun kennis en ervaring bij te dragen om de toekomstige generatie van de politieke gemeenschap te cultiveren en te onderwijzen.

Het departement beheert verschillende toonaangevende onderzoeksinstituten, waaronder: Het centrum voor lokaal bestuur - dienende positiehouders in alle afdelingen van de lokale overheid; het Begin-Sadat (BESA) Centrum voor Strategische Studies - een van de meest invloedrijke instellingen in alle zaken met betrekking tot buitenlandse zaken en nationale veiligheid; het Argov Centrum voor de Studie van Israël en het Joodse Volk; het programma voor conflictbeheersing- en onderhandelingsstudies, en meer.

Tel AvivAdam Jang / Unsplash

Waarom politieke wetenschappen studeren?

Als je een nieuwsfan bent en de berichtgeving in de media is gewoon niet genoeg; als je vindt dat historische en politieke processen klinken; als je wilt begrijpen hoe de verschillende takken van de overheid werken; als je droomt van een carrière in politiek of burgerschap; kort gezegd: als u meer wilt weten over de systemen die onze levens beïnvloeden, is Politicologie de beste keuze voor u!

Een academische graad in politieke studies kan een startpunt worden voor een willekeurig aantal carrières in overheidsdienst of in de particuliere sector. Als je de cv's van leden van Knesset, burgemeesters, vooraanstaande mediafiguren, commentatoren en politieke adviseurs bekijkt, om nog maar te zwijgen van die van het diplomatieke korps, zul je ontdekken dat velen van hen ten minste één graad in politieke studies hebben.

The Jewish Connection

Het Departement Politieke Studies aan de Bar-Ilan University legt bijzondere nadruk op het politieke concept en de organisatie in het jodendom, onderzoekt de politieke percepties die zich binnen de Joodse cognitie hebben ontwikkeld en beoordeelt kwesties zoals het idee van allianties in Joodse politieke tradities, Joodse regering, het respect gehoorzaamheid aan staatswetten en gezag in combinatie met Halachische uitspraken.

Programma overzicht

 • Programmatype: Major (26 Credits)
 • Programmaduur: 3 jaar
 • Taal van de instructie: Engels
 • Toelatingseisen:
  • Zat: 1100
  • Psychometrisch: 550
  • 3.5 High School GPA
 • Deadline aanvraag: Rolling admissions

Hayarkon Street @ Yom KippurYoav Aziz / Unsplash

Hoe toe te passen

1. Dien de aanvraag in

Log in op de BIUInternational Online Applicant Portal en vul uw aanmeldingsformulier in.

U moet een niet-restitueerbare aanvraag van ₪ 400 betalen, elke keer dat u zich aanmeldt.

2. Stuur transcripties en diploma's

Aanvragers moeten officiële kopieën van hun transcripties en hun middelbare schooldiploma / toelatingsexamen opsturen. Studenten in hun laatste studiejaar kunnen een gedeeltelijk transcript insturen en worden geaccepteerd in afwachting van hun definitieve cijferlijst en diploma.

Hoewel het besluitvormingsproces versneld kan worden door het uploaden van digitale kopieën van de vereiste documenten in de aanvraagportal, moeten originele exemplaren rechtstreeks naar ons kantoor worden gestuurd.

3. Stuur testscores

Scores van SAT, ACT of Psychometrisch zijn vereist voor toelating en moeten rechtstreeks van het testbureau worden verzonden. Studenten die meerdere keren hetzelfde examen hebben afgelegd, krijgen alleen hun beste scores in overweging.

4. Upload ID & pasfoto

Aanvragers moeten een fotokopie van de eerste pagina van hun paspoort of Teudat Zehut uploaden en e-mailen, en een recente, 2 "x2", foto van het paspoortformaat van zichzelf.

Aanvullende documentatie

Afhankelijk van uw academische geschiedenis en status, moet u mogelijk de volgende aanvullende informatie opgeven.

 • TOEFL-scores
  Studenten die in een niet-Engelstalige middelbare school hebben gestudeerd, moeten een 134 scoren op het Engelse gedeelte van de psychometrische of de equivalente TOEFL-score indienen.
 • College transcripties
  Kandidaten die hebben deelgenomen aan een academisch programma na de middelbare school (Yeshiva, Seminary, Gap Year, Mechina, College), moeten een kopie van deze transcripties verzenden.
 • Inschrijving middelbare school
  Kandidaten die nog steeds zijn ingeschreven op de middelbare school / middelbare school, moeten hun school een brief laten indienen waarin dit feit wordt bevestigd.

116345_109555_button_read-more-about-this-program-on-the-schools-website.png

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and ... Lees meer

Bar-Ilan University, founded in 1955, was one of the first comprehensive research universities to be established in Israel. From 70 students to 17,000, its milestone achievements in the sciences and humanities have made an indelible imprint on the landscape of the nation. The university has 8 faculties: Jewish Studies, Medicine, Engineering, Law, Life Science, Exact Sciences, Social Sciences, and Humanities. These faculties are active partners in national science and technology initiatives. Lees Minder