BA in religie, filosofie en ethiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De vragen 'wat betekent het om mens te zijn?' en 'wat is gerechtigheid?' hebben filosofen geïnspireerd en de ontwikkeling van religieus en ethisch denken door de geschiedenis heen beïnvloed. Deze cursus laat je kennismaken met enkele van de belangrijkste onderwerpen in religie, filosofie en ethiek en geeft je een volledig begrip van hun historische en hedendaagse context.

94% van de afgestudeerden is het ermee eens dat deze cursus hen de mogelijkheid heeft geboden om ideeën of concepten diepgaand te verkennen. (Nationale Studentenenquête, 2019)

Cursus overzicht

Tijdens deze cursus behandelen en verwerken we de grote vragen rond de begrippen kwaad, moraal, lijden, genetische manipulatie, religie en feminisme, 'onvergeeflijke' misdaden en medische tussenkomst. Deze vragen en andere hardnekkige hedendaagse problemen zijn een integraal onderdeel van deze gevarieerde en opwindende opleiding.

Binnen deze cursus Religie, Filosofie en Ethiek ga je in op de ethische en filosofische kwesties die opduiken in centrale filosofische en religieuze teksten. Je krijgt ook de kans om in het buitenland te studeren, met huidige bestemmingen zoals Noorwegen en de VS.

De onderzoeksinteresses binnen de afdeling zijn breed en gevarieerd, met medewerkers die werk publiceren over een reeks onderwerpen binnen theologie, filosofie, religieuze studies en ethiek. Tijdens deze cursus maakt u deel uit van een bloeiende afdeling die zich inzet voor excellentie in lesgeven, leren en onderzoek. Onze ervaren medewerkers zijn gepassioneerd over hun onderwerp en toegewijd om studenten in staat te stellen succes te behalen.

Er zijn geen formele examens: beoordeling kan bestaan uit essays, groeps- en individuele presentaties en reflecterende stukken. Er is een breed scala aan populaire loopbaantrajecten die gebruik maken van de vaardigheden die op deze cursus zijn ontwikkeld; deze omvatten onderwijs, sociale diensten, recht, media, liefdadigheids- en gemeenschapsprojecten, evenals andere opties in de commerciële, zakelijke en industriële sectoren.

Cursus structuur

Niveau 1

Modules zijn onder meer:

Religie studeren (20 studiepunten)

Deze module laat je kennismaken met de academische studie van religie. Het zal basistermen, methodologieën en kwesties introduceren in de studie van religie ter voorbereiding op je opleiding.

Waarden en deugden (20 studiepunten)

Deze module onderzoekt sleutelconcepten en theorieën binnen zowel religieuze als seculiere ethische verhandelingen en past deze toe op contexten, zoals hongersnood en welvaart. Je onderzoekt vragen als 'wat informeert de ethische beslissingen die mensen nemen'; 'waarop baseren mensen hun houding ten opzichte van morele dilemma's'; 'zijn er andere bronnen voor morele redeneringen dan religieuze'; 'wat zijn rijke naties in ieder geval arme naties verschuldigd'?

Filosofie en religie (20 studiepunten)

De module neemt je mee door belangrijke debatten in de godsdienstfilosofie, van klassiek tot hedendaags. Je krijgt een kritisch begrip van religie als een alomtegenwoordig aspect van de menselijke samenleving, evenals het uitdagen van vooropgezette ideeën en het leren bouwen van rationele argumenten.

Wereldchristendom (20 studiepunten)

Deze module introduceert het verhaal van het christendom. Studenten zullen kijken naar de wereldwijde verspreiding van de religie, gezien de interactie met diverse culturele, politieke en sociale contexten. Het doel is om inzicht te geven in het christendom van vandaag, de aard en impact van secularisatie en gebieden van groei en achteruitgang.

Wereldwijde islam (20 studiepunten)

De islam is een veelbesproken onderwerp, maar vaak begrijpen mensen deze diverse traditie verkeerd en stellen ze deze verkeerd voor. We zullen de basisovertuigingen en praktijken behandelen die door de meerderheid van de moslims over de hele wereld worden gevolgd, evenals enkele van de verschillende groepen verkennen die zichzelf moslim noemen. De ervaring van moslims in het VK wordt uitgepakt vanuit een religieus, sociaal en politiek perspectief.

Level 2

Modules zijn onder meer:

From Descartes to Marx - Philosophers & Religion (20 studiepunten)

Deze module richt zich op de moderne westerse filosofie en heeft tot doel de belangrijkste filosofen van het begin van de 17e eeuw tot het einde van de 19e eeuw in detail te behandelen, evenals de ethische en religieuze kwesties die uit hun denken naar voren komen.

Engaging with Philosophical Texts (20 studiepunten)

Studenten zullen grondig, kritisch en fantasierijk omgaan met geselecteerde filosofische teksten. Teksten zullen worden onderzocht naast de ontwikkeling van een kritisch begrip van hun culturele, religieuze en politieke contexten, om studenten een dieper begrip te geven van hoe ze met filosofisch materiaal kunnen omgaan.

Film, ethiek en theologie (20 studiepunten)

Deze module onderzoekt de manier waarop film kan worden gebruikt als bron van theologische en ethische reflectie en laat studenten kennismaken met een reeks benaderingen om de betekenis van film kijken in het algemeen te begrijpen. Studenten krijgen een conceptuele basis waarop ze vervolgens hun eigen betrokkenheid bij film ontwikkelen.

Matters of Life & Death (20 studiepunten)

De module neemt je mee door enkele van de belangrijkste problemen op het gebied van leven en dood in de praktische filosofie. Je gaat bestaande veronderstellingen uitdagen door argumenten te identificeren, te bekritiseren en te beoordelen. Aan het einde van de module heb je een kritisch inzicht gekregen in religieuze en medische ethiek.

Werkgerelateerd leren (20 studiepunten)

Deze module zorgt ervoor dat studenten op de hoogte zijn van de vereisten, middelen en kansen die betrokken zijn bij het zoeken naar Pathways afgestudeerde carrières, postdoctorale studies of, voor volwassen studenten, andere passende beroepen. Een belangrijk onderdeel van deze module is dat studenten onderzoek doen naar en reflecteren op hun eigen leren in relatie tot vaardigheden en carrièremogelijkheden.

Religie en menselijke diversiteit (20 studiepunten)

Deze module omvat de studie en ontwikkeling van onderzoeksmethodologieën en benaderingen die worden gebruikt binnen religieuze studies met een focus op de antropologie van religie. Er zijn mogelijkheden om inheemse religies en culturele vormen van grote wereldreligies of verschillende christelijke denominaties in specifieke contexten te bestuderen; het helpt ook om studenten voor te bereiden op derdejaars onderzoeksmodules, zodat ze een religieuze gemeenschap kunnen kiezen om te studeren om een onderzoeksproject te beginnen.

Niveau 3

Modules zijn onder meer:

Vergeving en verzoening (20 studiepunten)

Studenten maken kennis met een reeks filosofische en theologische perspectieven met betrekking tot de betekenis en mogelijkheid van vergeving en verzoening en leren hoe ze middelen uit een reeks andere disciplines (bijv. Ethische en politieke theorie, vredesstudies, psychologie) kunnen gebruiken om een duurzame, kritische reflectie over deze kwesties.

Religie en globalisering (20 studiepunten)

Deze module omvat een onderzoek van de religieuze systemen van de mondiale samenleving, religies als geografische representaties van de wereld, religieuze reacties op mondiale kwesties en meer.

Feministische ethiek en religie (20 studiepunten)

De module neemt je mee door middel van geavanceerde moraaltheorie en kwesties in de toegepaste ethiek, rekening houdend met zowel traditionele benaderingen als hedendaagse feministische argumenten. Je gaat veronderstellingen en vooroordelen uitdagen en leert genderdiscriminatie in theorie en praktijk te identificeren, terwijl je je bevindingen relateert aan de leer en praktijk van de Abrahamitische religies.

Religion & the Visual Arts (20 studiepunten)

Deze module verkent de relatie tussen religie en beeldende kunst met een focus op hedendaagse kunst. We zullen een hele reeks artistieke genres behandelen, zowel met het specifieke religieuze onderwerp als zonder, om de talloze manieren te verkennen waarop religieuze ideeën tot uitdrukking komen in de kunst.

Dissertatie (20-40 studiepunten)

In je laatste jaar schrijf je onder begeleiding van een promotor een proefschrift (een onafhankelijk onderzoeksproject) over een onderwerp naar keuze.

Alle modules zijn afhankelijk van beschikbaarheid. Niet alle modules lopen elk jaar.

Onderwijzen en beoordelen

Je maakt kennis met een reflectieve benadering van leren om je te helpen je academische, persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen en je wordt aangemoedigd om tijdens je opleiding na te denken over je leren.

De docenten zullen in hun sessies verschillende leer- en lesmethoden gebruiken die zowel op het onderwerp als op verschillende leerbenaderingen zijn afgestemd (bijvoorbeeld lezingen, seminars, groepsactiviteiten, sprekers bezoeken, media, bezoeken aan relevante bezienswaardigheden). Je krijgt de kans om actief deel te nemen aan de lesbijeenkomsten en om je zelfvertrouwen te ontwikkelen door middel van leeractiviteiten zoals groepsdiscussies en presentaties. Dit stelt u in staat om zowel onafhankelijkheid als samenwerkingsvaardigheden te ontwikkelen terwijl u zowel met als van uw leeftijdsgenoten leert. Je tutor zal je begeleiden bij de voorbereiding op deze activiteiten.

Tijdens je opleiding kom je verschillende beoordelingsstrategieën tegen. Deze zijn ontworpen om u te helpen bestaande vaardigheden te verbeteren en vertrouwen op te bouwen bij het ontwikkelen van nieuwe. Assessments omvatten schriftelijke, mondelinge en visuele communicatie, waarop u in de toekomst kunt voortbouwen. Denk aan essays, groeps- of individuele mondelinge presentaties, reflecterend schrijven, artikelen, tentoonstellingen, portfolio's en proefschriften.

Toelatingseisen

kwalificaties

De minimale toelatingseisen voor deze cursus zijn:

  • 96 UCAS-tariefpunten
  • 3 GCSE's in de rang C / 4 of hoger (of gelijkwaardig), inclusief de Engelse taal

Voorwaarden

Onze algemene voorwaarden, ons beleid en onze procedures bevatten belangrijke informatie over studeren aan de York St John University . Deze zijn toegankelijk via onze Admissions-webpagina's.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does.

York St John University is an outstanding university, known for its academic excellence and responsive nature, always putting the student at the heart of everything it does. Lees Minder
York , Londen + 1 Meer Minder