BA in sieraden en accessoires ontwerpen

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Italiaanse merken zijn altijd op zoek naar creatieven die technieken en creativiteit kunnen combineren, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de internationale markt naar juwelen en accessoires van Made in Italy. In antwoord op deze behoefte, leidt de Driejarige cursus in Sieraden en Accessoires Design ontwerpers op die in staat zijn om te anticiperen op wensen van klanten, om innovatieve producten van sieraden, bijouterie, mannelijke en vrouwelijke accessoires te produceren en om bedrijven die competenties te bieden die nodig zijn om de Made in Italy-leiding levend.

Carrièremogelijkheden - Sieradenontwerper, Accessoiresontwerper, leerartikelenontwerper, ontwerper van metalen onderdelen voor accessoires, productmarketingcoördinator, trendkleuren en materialenonderzoeker, 3D-sieradenontwerper.

Context - De ontwerpers van sieraden en accessoires werken in teamverband, lezen en vertalen sociale veranderingen in producten die innovatief zijn voor de concepten erachter, materialen en productieprocessen. Ze zijn op de hoogte van de wereld van mode, kunst, detailhandel en over trends en marktbehoeften. Ze lezen sociale dynamiek en kunnen het DNA van de merken waarmee ze werken begrijpen en toepassen.

Methodologie en structuur - De cursus biedt hulpmiddelen en technieken, culturele en praktische vaardigheden die nodig zijn om juwelen en accessoires te ontwerpen en te produceren. Studenten leren onderzoekstechnieken en ontwikkelen een idee door het te vertalen in afbeeldingen, woorden, tekeningen, materialen en objecten, zowel fysiek als als 3D virtuele modellen. Ze krijgen het vermogen om de communicatie en promotie van projecten op een coherente en efficiënte manier te beheren, zich bewust van de eisen van marketing, retail, prijzen, materialen en productieprocessen.

Het modelleerlaboratorium stelt studenten in staat om hun creatieve talent uit te drukken door het maken van prototypen en door het experimenteren met verschillende technieken en materialen. De resultaten bestaan ​​uit experimentele sieraden geïnspireerd op hedendaagse kunst, commerciële sieraden gemaakt in rapid prototyping, objecten voor tentoonstellingen.

De voortdurende relatie met merken tijdens de cursus stelt de student in staat om de ontwerpwereld actief en effectief te leren kennen. Tot de laatste samenwerkingen behoren Roberto Cavalli, Breil, The Bridge, Cesare Paciotti.

De driejarige cursus Sieraden en accessoires ontwerpen leidt studenten op naar zowel traditionele als opkomende markten.

Bovendien plant het instituut tijdens de cursus een reeks bijeenkomsten gewijd aan de samenstelling van de portefeuille, om het professionele profiel van elke student te verbeteren.

Titel - Deze BA wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I en kent 180 studiepunten toe.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder