Lees de Officiële Beschrijving

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Italiaanse merken zijn altijd op zoek naar creatieven die technieken en creativiteit kunnen combineren, om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de internationale markt naar juwelen en accessoires van Made in Italy. In antwoord op deze behoefte, leidt de Driejarige cursus in Sieraden en Accessoires Design ontwerpers op die in staat zijn om te anticiperen op wensen van klanten, om innovatieve producten van sieraden, bijouterie, mannelijke en vrouwelijke accessoires te produceren en om bedrijven die competenties te bieden die nodig zijn om de Made in Italy-leiding levend.

Carrièremogelijkheden - Sieradenontwerper, Accessoiresontwerper, leerartikelenontwerper, ontwerper van metalen onderdelen voor accessoires, productmarketingcoördinator, trendkleuren en materialenonderzoeker, 3D-sieradenontwerper.

Context - De ontwerpers van sieraden en accessoires werken in teamverband, lezen en vertalen sociale veranderingen in producten die innovatief zijn voor de concepten erachter, materialen en productieprocessen. Ze zijn op de hoogte van de wereld van mode, kunst, detailhandel en over trends en marktbehoeften. Ze lezen sociale dynamiek en kunnen het DNA van de merken waarmee ze werken begrijpen en toepassen.

Methodologie en structuur - De cursus biedt hulpmiddelen en technieken, culturele en praktische vaardigheden die nodig zijn om juwelen en accessoires te ontwerpen en te produceren. Studenten leren onderzoekstechnieken en ontwikkelen een idee door het te vertalen in afbeeldingen, woorden, tekeningen, materialen en objecten, zowel fysiek als als 3D virtuele modellen. Ze krijgen het vermogen om de communicatie en promotie van projecten op een coherente en efficiënte manier te beheren, zich bewust van de eisen van marketing, retail, prijzen, materialen en productieprocessen.

Het modelleerlaboratorium stelt studenten in staat om hun creatieve talent uit te drukken door het maken van prototypen en door het experimenteren met verschillende technieken en materialen. De resultaten bestaan ​​uit experimentele sieraden geïnspireerd op hedendaagse kunst, commerciële sieraden gemaakt in rapid prototyping, objecten voor tentoonstellingen.

De voortdurende relatie met merken tijdens de cursus stelt de student in staat om de ontwerpwereld actief en effectief te leren kennen. Tot de laatste samenwerkingen behoren Roberto Cavalli, Breil, The Bridge, Cesare Paciotti.

De driejarige cursus Sieraden en accessoires ontwerpen leidt studenten op naar zowel traditionele als opkomende markten.

Bovendien plant het instituut tijdens de cursus een reeks bijeenkomsten gewijd aan de samenstelling van de portefeuille, om het professionele profiel van elke student te verbeteren.

Titel - Deze BA wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I en kent 180 studiepunten toe.

Opleiding te volgen in:
Italiaans

Zie 9 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Torino »

Laatst bijgewerkt op September 12, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
16,000 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum