BA in sieradenontwerp

Algemeen

3 locaties beschikbaar
Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ENGELSE TAAL.

De sieradenontwerper is een multidisciplinaire professional, die in staat is om technische vaardigheden van goudsmid, ontwerpmethodologie en experimenteel onderzoek te combineren bij het creëren van sieraden die in wisselwerking staan met het lichaam.

De sieradenontwerper heeft het talent om het maken van een sieradencollectie zelfstandig te beheren, waarbij hij de verschillende aspecten van het ontwerpproces behandelt, van de conceptfase tot de prototyping en de productie. Deze methode om een idee om te zetten in tastbare ontwerpen omvat ook de communicatiestrategie en het creëren van een sfeer rond de collectie.

Titel - Het academisch diploma van het eerste niveau wordt erkend door MIUR (Ministerie van Onderwijs, Universiteit en Onderzoek) en gelijkgesteld met het bachelordiploma uitgegeven door universiteiten.

Context - De cursus omarmt het complexe scenario van het hedendaagse sieradenveld door een dialoog te openen tussen twee schijnbaar verre realiteiten: een intieme en experimentele benadering en een bedrijfsgericht ontwerp, beide fundamenteel voor toekomstige sieradenontwerpers.

Methodologie en structuur - Tijdens de opleiding onderzoeken studenten de sieradenwereld en zijn verschillende aspecten, waarbij ze specifieke details leren over ontwerp, productietechnieken en materialen.

Speciale aandacht wordt besteed aan de ontwerpmethodologie, die wordt afgewezen met specifieke kenmerken volgens de opdracht van elke afzonderlijke cursus: eigentijdse sieraden, mode-sieraden en fijne sieraden.

De goudsmidpraktijk in het schoollaboratorium is fundamenteel in het proces van onderzoek en productie. Studenten onderzoeken randen en mogelijkheden van materialen, evenals technieken om te maken, die nodig zijn om de haalbaarheid van een sieraad te begrijpen.

Studenten produceren gedurende de drie jaar verschillende collecties. Ze worden uitgenodigd om hun werk te presenteren in internationale wedstrijden en krijgen de kans om deel te nemen aan workshops onder leiding van bekende ontwerpers. Alle bovenstaande ervaringen helpen hen bij het samenstellen van hun portfolio voor het begin van hun professionele carrière.

Cursussen grafisch ontwerp en 3D-computermodellering behandelen een relevante rol in het studieprogramma. Digitale vaardigheden zijn de essentiële tools om de projecten te communiceren en om te profiteren van nieuwe technologieën, vooral om up-to-date te blijven met de productiemethoden.

Carrière - sieradenontwerper, juwelentechnicus, onafhankelijk kunstenaar, productmanager.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder