BA in sociaal beleid

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Deze opwindende en levendige cursus gaat dieper in op sociale kernkwesties: armoede, gezondheid, huisvesting, onderwijs en criminaliteit zijn slechts enkele van de sociale problemen die u zult onderzoeken, waaronder hoe de staat deze probeert aan te pakken.

Op de BA sociaal beleid, krijg je een inzicht in de historische, sociale en culturele dimensies van beleidsvorming en onderzoek naar onderwijs, huisvesting en stedelijk beleid om te leren hoe staten zorgen voor het welzijn van mensen. Aan de hand van voorbeelden uit de hele wereld, zult u de ervaringen van mensen die sociale voorzieningen ontvangen in overweging nemen om de impact van sociaal beleid op hun leven te begrijpen.

Door problemen van hedendaagse samenlevingen te verbinden met de grote ideeën die hen helpen er licht op te werpen, leer je waarom sociale problemen en ongelijkheden bestaan en waarom sommige activiteiten als afwijkend of crimineel worden gezien. Met een breed scala aan optionele modules die onze uiteenlopende onderzoeksinteresses weerspiegelen, kunt u ook bredere onderwerpen verkennen, zoals rechten voor gehandicapten, terrorisme of jeugd.

Kwantitatieve onderzoeksmethoden (QRM) Pathway

Je krijgt de mogelijkheid om een plaats aan te vragen in ons BSc Social Policy with Quantitative Research Methods Pathway dat kwantitatieve vaardigheden focust op je laatste studiejaar met verplichte modules op dit gebied. Deze Pathway helpt u bij het ontwikkelen van geavanceerde analytische vaardigheden, waar vraag naar is in de publieke, private en derde sector.

Je leert statistische analysetechnieken en hun toepassing op echte gegevens (bijvoorbeeld enquêtegegevens of statistische gegevens met betrekking tot onder andere armoede, criminaliteit of verkiezingsgedrag) met behulp van statistische software. Je zult ook een proefschrift schrijven waarin je kwantitatieve gegevens analyseert om een onderzoeksvraag sociologie / sociaal beleid te onderzoeken.

Deze Pathway staat open voor alle studenten, zolang je in het tweede jaar een 2.1 voor alle modules hebt behaald en een 2: 1 in de module Methoden voor sociologie en sociaal beleid. U hoeft geen wiskunde op A-niveau te hebben gedaan.

Cursusinhoud

Je leert sociologisch denken over verschillende sociale problemen en problemen vanaf het begin van jaar 1. Een set kernmodules zal je voorzien van de onderzoeksvaardigheden om sociaal beleid te bestuderen en een begrip van de methoden en technieken die in sociaal onderzoek worden gebruikt, zoals evenals het verkennen van de ontwikkeling en opkomst van moderne samenlevingen. Je zult ook meer leren over de vorming van sociaal beleid in Groot-Brittannië in de loop van de tijd en onderzoeken hoe sociale ongelijkheden zijn gecreëerd.

In het volgende jaar ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden door middel van een enkele verplichte module, die je helpt voorbereiden op het onderzoek dat je in je laatste jaar zult ondernemen. Hieromheen kiest u uit een set modules die verband houden met grote maatschappelijke kwesties zoals drugs en criminaliteit in de beleidscontext. Je kunt ook kiezen uit een breder scala aan onderwerpen, van onderzoek naar racisme en etniciteit tot de culturele impact van toerisme.

Met het proefschrift dat je in je laatste jaar afrondt, kun je je onderzoeksvaardigheden toepassen op een onderwerp naar keuze, dat je uitgebreid zult onderzoeken. Rond deze module kies je uit sociale beleidsmodules over onderwerpen zoals onderwijs of jeugdstudies, en kies je uit een meer divers aanbod op gebieden zoals racisme, genderstudies of protestbewegingen.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • De stad begrijpen en onderzoeken 20 credits
 • De hedendaagse samenleving begrijpen en onderzoeken 20 studiepunten
 • Identiteiten, ongelijkheden en beleid in de hedendaagse samenleving 20 studiepunten
 • Formations of Modernity 20 studiepunten
 • Sociaal beleid: slechte wetten tot nu 20 credits
Jaar 2

Verplichte modules

 • Onderzoeksmethoden sociologie en sociaal beleid 20 studiepunten
 • Belangrijke debatten in sociaal beleid 20 studiepunten

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

 • Handicapstudies: een inleiding 20 studiepunten
 • De sociologie van gender 20 credits
 • Gezondheid en maatschappij 20 studiepunten
 • Criminaliteit, ras en etniciteit 20 credits
 • Debatten in jeugd en jeugd 20 studiepunten
 • Sociology of Work 20 studiepunten
 • Sociaal en openbaar beleid buiten de universiteit 20 studiepunten

Ontdekkingsmodules

 • Je zult 20 studiepunten van ontdekkingsmodules bestuderen.
Jaar 3

Verplichte modules

 • Sociaal beleid Proefschrift 40 studiepunten

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

 • Kwantitatief sociaal onderzoek 20 studiepunten
 • Postkolonialisme en kritische moslimstudies 20 studiepunten
 • Handicaprechten en de internationale beleidscontext 20 credits
 • Onderwijs, cultuur en samenleving 20 studiepunten
 • Hedendaagse kinderen, jongeren en gezinnen 20 studiepunten
 • Wereldwijd terrorisme en geweld 20 studiepunten
 • Het sociale leven van gegevens 20 credits
 • Geslacht, technologieën en het lichaam 20 credits
 • Etniciteit en populaire cultuur 20 credits

Ontdekkingsmodules

 • Je zult 20 studiepunten van ontdekkingsmodules bestuderen.

126000_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Je academische horizon verbreden

Bij Leeds willen we dat je profiteert van de diepte en breedte van de expertise van de universiteit, om je voor te bereiden op succes in een steeds veranderende en uitdagende wereld. Deze cursus biedt je de mogelijkheid om je kennis te verbreden door ontdekkingsmodules te bestuderen.

Leren en onderwijzen

We gebruiken verschillende leer- en leermethoden om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Deze omvatten seminars en workshops waar u dieper kunt praten over de onderwerpen die in traditionele lezingen zijn uiteengezet. We benadrukken het belang van participatie, presentatievaardigheden en groepswerk.

Onafhankelijke studie is ook een essentieel onderdeel van de cursus, omdat u hiermee uw onderzoeks- en kritieke vaardigheden kunt ontwikkelen terwijl u zich voorbereidt op onderwezen sessies.

Je hebt ook een persoonlijke privéleraar - een van onze academici - die je zal helpen met begeleiding en ondersteuning bij academische kwesties, zoals modulekeuzen, en loopbaan- en persoonlijke zaken.

Beoordeling

Modules gebruiken verschillende beoordelingsmethoden. Naast traditionele examens kunt u ook worden gevraagd om projecten te voltooien op basis van essays en casestudy's, beleidsoverzichten, groepspresentaties, werklogboeken, onderzoeksoverzichten, projectvoorstellen of beoordelingen van ontwikkelingsbureaus. In je laatste jaar dien je ook een proefschrift van 12.000 woorden in.

Toelatingseisen

A-niveau: ABB

A-niveau sociologie is geen vereiste voor een van onze cursussen - we ontwerpen jaar 1-module voor studenten met en zonder voorkennis van het onderwerp.

Over het algemeen moet je echter bezig zijn met het bestuderen van onderwerpen in de sociale wetenschappen, kunst en geesteswetenschappen voor A-niveau.

Wij accepteren A-niveau algemene studies.

Wanneer een aanvrager de Extended Project Qualification (EPQ) gebruikt, kan dit naast A-niveaus worden beschouwd en kan het een alternatief aanbod aanvullen naast het standaardaanbod. Als u A-niveaus gebruikt, is dit BBB op A-niveau inclusief klasse A in de EPQ.

GCSE: graad C of hoger in Wiskunde of gelijkwaardig.

Alternatieve invoer

We zijn vastbesloten om de best mogelijke aanvragers te identificeren, ongeacht persoonlijke omstandigheden of achtergrond.

Toegang tot Leeds is een alternatieve toelatingsregeling die aanvragen accepteert van personen die mogelijk huishoudens met een laag inkomen zijn, in de eerste generatie van hun naaste familie om zich aan te melden voor het hoger onderwijs of die hun studie hebben verstoord.

Internationale

We accepteren een reeks internationale gelijkwaardige kwalificaties.

Internationaal stichtingsjaar

Als je de mogelijkheid hebt om voor een graad te studeren, maar niet over de kwalificaties beschikt om rechtstreeks naar niveau één te gaan, kun je overwegen om een ​​basisjaar te studeren. We hebben formele links met de volgende propedeuse-programma's:

 • University of Leeds International Foundation Year (IFY)
 • Northern Consortium of UK Universities (NCUK)
 • Studiegroep Leeds International Study Centre (LISC)

Als je een aanvraag indient bij een alternatieve stagegever, neem dan contact op met ons toelatingsteam om te weten te komen of jouw kwalificatie geschikt is voor toegang tot onze cursussen.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Carrièremogelijkheden

Graduate bestemmingen

Onze afgestudeerden beveiligen hun werk bij enkele van de grootste Britse bedrijven op het gebied van human resources, communicatiebeheer, uitzending en reclame. Ze zijn ook ideaal uitgerust om te werken in de publieke en derde sector, met inbegrip van het ambtenarenapparaat, onderwijs, jeugdwerk, opvang / kinderopvang, reclassering, maatschappelijk werk, gevangeniswezen, huisvesting en preventie van dakloosheid.

Afgelopen jaren zijn afgestudeerden gaan rollen als:

 • Project Support Officer
 • Leraar van de middelbare school
 • Account Manager
 • Recruitment Consultant
 • Onderzoeker

Voor organisaties zoals:

 • Het thuiskantoor
 • Leeds City Council
 • Hays
 • NHS
 • Omnicom Media Group
 • capita

Postdoctorale kansen

Afgestudeerden van dit programma zijn goed voorbereid op postdoctorale studie in verschillende disciplines. Onze recent afgestudeerden zijn doorgegaan met het bestuderen van sociaal onderzoek, studies naar handicaps, genderstudies, lerarenopleiding, journalistiek, ergotherapie, human resources, marketing, sociaal werk en strafrechtsstudies.

Carrières ondersteunen

We moedigen je aan je vanaf de eerste dag op je carrière voor te bereiden. Dat is een van de redenen waarom afgestudeerden van Leeds zo gewild zijn bij werkgevers.

Leeds for Life is onze unieke benadering om u te helpen het meeste uit de universiteit te halen door uw academische en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.

Het Carrièrecentrum en het personeel in uw faculteit bieden een scala aan hulp en advies om u te helpen bij het plannen van uw carrière en het nemen van weloverwogen beslissingen onderweg, zelfs nadat u bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder