BA in sociaal werk

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Sinds 1988 is onze Bachelor of Arts in Social Work (BASW) Het programma is geaccrediteerd door de Council on Social Work Education (CSWE). CSWE-accreditatie betekent dat ons BASW-programma op acht gebieden voldoet aan nationaal aanvaarde normen:

 • Missie, doelen en doelstellingen
 • Curriculumbeheer, structuur en middelen
 • Faculteit
 • Student professionele ontwikkeling
 • Non-discriminatie en menselijke diversiteit
 • Programma vernieuwing
 • Programma-evaluatie en continue verbetering


Onze missie

De missie van het sociaal werkprogramma is om generalistische beoefenaars te creëren die voorbereid zijn op sociale werkposities op instapniveau en toelating tot graduate schools of social work. Onze studenten worden kritische denkers, bereiken sociale werkwaarden, professionele identiteiten en kennis door middel van zelfreflectie en het leren van diensten.

We trainen een divers studentenlichaam om in contact te komen met hun eigen sterke punten en de sterke punten van verschillende gemeenschappen. We benadrukken de kruispunten tussen deze diversiteit in lokale en mondiale contexten om sociale rechtvaardigheid en mensenrechten te bevorderen. Als het enige publiek gefinancierde BASW-programma in de omgeving van Chicago, biedt Northeastern betaalbare, maatschappelijk verantwoorde en gemeenschapsgerichte, kwalitatief hoogwaardige sociale werkopleidingen.


Carrièremogelijkheden in sociaal werk

Carrièremogelijkheden in maatschappelijk werk zijn talrijk en omvatten gebieden als geestelijke gezondheid; gezondheidszorg; middelenmisbruik; school maatschappelijk werk; lokale, provinciale en federale overheid; correcties; thuisloosheid en diensten; diensten in internationale omgevingen; huiselijk geweld behandeling en preventie; hospice-diensten; en vele anderen. Na de voltooiing van het sociale werkprogramma van Northeastern krijgen afgestudeerden in de sociale wetenschappen regelmatig posities aangeboden door het bureau waar ze hun praktijkvak hebben voltooid.


Accreditaties

Northeastern Illinois University Social Work Program biedt een Bachelors of Arts-diploma in sociaal werk, dat is geaccrediteerd door de Council on Social Work Education's Commission on Accreditation.

Accreditatie van het sociaal werkprogramma baccalaureaat door de Council on Social Work Education 'Commission on Accreditation geeft aan dat het voldoet aan of overtreft criteria voor de beoordeling van de kwaliteit van het programma geëvalueerd door middel van een peer review-proces. Een geaccrediteerd programma heeft voldoende middelen om zijn missie en doelen te bereiken en de Commissie voor Accreditatie heeft geverifieerd dat het voldoet aan alle secties van de onderwijsbeleid en accreditatiestandaarden.

Accreditatie is van toepassing op alle programmasites en programma-aflevermethoden van een geaccrediteerd programma. Accreditatie biedt redelijke zekerheid over de kwaliteit van het programma en de competentie van studenten die afstuderen

NEIU 's Bachelor of Social Work (BSW) opleiding is sinds 1988 continu geaccrediteerd door de Council on Social Work Education.


De doelstellingen van het sociaal werkprogramma zijn:

 • Leer studenten om zich in te zetten voor generalistische beoefening als bekwame professionals om met gevoel voor het werken met diverse bevolkingsgroepen.
 • Gebruik iemands sterke punten en veelzijdige identiteit om een ​​professionele identiteit en waarden voor sociaal werk te ontwikkelen.
 • Verbeter de sterke punten van klanten om de capaciteiten in zichzelf en hun omgeving te bouwen.
 • Bevordering van mensenrechten en sociale rechtvaardigheid, zowel lokaal als wereldwijd.
 • Kritisch consumeren en kennis over sociaal werk genereren om de generalistische praktijk te informeren.


Hoe een Major Major te worden

Om een ​​major in sociaal werk te declareren, moet je contact opnemen met de Office Manager, Alex Gonzalez, op (773) 442-4760 om een ​​afspraak te maken met een adviseur.

Voor algemene Northeastern toelatingseisen helpt het Admissions Office nieuwe en terugkerende studenten door het sollicitatieproces. Daarnaast helpt het Transfercentrum overdrachtsstudenten en studenten die veteranen zijn overstappen naar Noordoost.


Extra kansen

In de mondiale samenleving van vandaag kiezen steeds meer maatschappelijk werkers ervoor om te leven en te leren in culturen die heel anders zijn dan de hunne. Sterker nog, velen geloven dat er geen betere manier is om de impact van wereldwijde troepen op de kwetsbare bevolkingsgroepen die we dienen, zowel in binnen- als in buitenland, echt te begrijpen. Het BASW-curriculum van Northeastern bevat een groeiend aantal internationale ervaringscursussen en leermogelijkheden. Leer meer over wereldwijde leermogelijkheden die beschikbaar zijn voor jou als BASW-student. Een groeiend aantal Noordoost-BASW faculteitsleden en studenten verrichten internationaal onderzoek in landen over de hele wereld. Veel van onze studenten beginnen een onderzoeksproject terwijl ze deel uitmaken van het programma en gaan door met hun interesse in hun geavanceerde studies.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values ... Lees meer

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values and support services are all here to help you reach your full potential. We invite you to take a closer look at our programs. We look forward to discussing your options with you. Lees Minder