BA in sociologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is om professionele sociologen te trainen op bachelorniveau. Succesvolle afgestudeerden van het programma moeten een goed begrip hebben van de concepten en principes van de sociologie en zich (op het juiste niveau) de methoden beheersen, en ze moeten in staat zijn om sociale problemen op een zinvolle manier te identificeren en te interpreteren. Naast de traditionele lezingen en seminars, is het programma gebaseerd op projectmatige onderwijsmethoden en omvat het een semester van intensief projectwerk.

Dit programma wordt aanbevolen voor aanvragers die geïnteresseerd zijn in het begrijpen van de sociale wereld: hoe de rollen en normen samenwerking organiseren, waarom ontstaan conflicten en hoe kunnen deze worden beheerd op micro- en macroniveau, hoe beïnvloeden de nieuwe technologieën ons dagelijks leven. Het programma richt zich op degenen die hun communicatie-, samenwerkings- en presentatievaardigheden willen ontwikkelen. Degenen die hun kennis in een specifiek subveld willen verdiepen, kunnen kiezen uit onze specialisaties zoals gegevensanalyse of criminologie. Specialisaties omvatten klassen binnen hetzelfde veld en de voltooiing ervan geeft studenten een extra certificering.

Met dit programma kunnen studenten klaar zijn om een breed scala van instapbanen te vullen die de besluitvorming ondersteunen, waarbij analytische taken zowel in de publieke als in de particuliere sector moeten worden opgelost. Ze hadden ook voldoende kennis en vaardigheden opgedaan om hun opleiding in een masteropleiding in sociologie of aanverwante onderwerpen waar ook ter wereld voort te zetten.

specialisaties:

 • Sociale dynamiek en netwerken
 • Vergelijkende sociale geschiedenis
 • Microsociologie en sociale psychologie

Kracht van het programma

Als onderdeel van de toonaangevende wetenschappelijke universiteit van Hongarije, is het programma een van de oudste in zijn soort in Hongarije. Deze rijke wetenschappelijke traditie en internationale inbedding vormen de garantie voor hoogwaardig onderwijs. Onze professoren zijn vooraanstaande experts op hun vakgebied in Hongarije, terwijl ze ook internationaal worden erkend voor hun onderzoek. Vanwege deze factoren krijgen de studenten toegang tot de meest bijgewerkte methodologische en theoretische hulpmiddelen. We moedigen onze studenten aan om hun kennis in echte onderzoeken en praktische toepassingen uit te proberen om zo persoonlijke carrièrepaden te vinden. Ook zorgt de inclusieve studentengemeenschap voor een warme, gastvrije sfeer voor studenten van over de hele wereld.

Carrièremogelijkheden

 • Gemeenschap en jeugdwerk
 • Openbare diensten
 • Zakelijke marketing
 • Politiek, activisme en de liefdadigheidssector
Vacature voorbeelden
 • Gemeenschapsambtenaar, maatschappelijk werker, verzorger, jeugdwerker, ambtenaar voor gelijkheid en diversiteit
 • Sociale en welzijnsdiensten, openbare gezondheidsdiensten, de vrijwilligerssector, strafrecht, reclassering en gevangenisdiensten, revalidatie en huisvesting
 • Marketing, statistieken, onderzoek, public relations (PR), werving, human resources (HR)

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Getuigschrift voortgezet onderwijs

Taalvereisten
 • Een minimumniveau van taalvaardigheid (mondeling) (A1-C2): B2
 • Een minimaal niveau van taalvaardigheid (schriftelijk) (A1-C2): B2

Verdere Reacties:

Certificering van Engelse kennis (bijvoorbeeld CEFR B2, IELTS: 6, TOEFL 72)

Documenten die bij de aanvraag moeten worden ingediend
 • Aanvraagformulier
 • Verslag van de laatste twee jaar op de middelbare school
 • Middelbare school diploma
 • Motivatiebrief
 • Kopie van de hoofdpagina's van het paspoort
 • Kopie overdracht overdrachtskosten
 • Introductievideo
Applicatie procedure

De applicatie start in het online applicatiesysteem. Studenten moeten zich registreren in het systeem, het online aanvraagformulier invullen, de vereiste documenten uploaden en de instructies volgen tijdens het aanvraagproces.

Hongaarse studenten kunnen een aanvraag indienen via Felvi.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in ... Lees meer

Eötvös Loránd University (ELTE) - in terms of student and staff number, quality of education and research, and its international relations - is a prestigious institution of public higher education in Hungary, operating continuously since its inception in 1635. As a top-ranked research university in Hungary, it is the most popular higher education institution among applicants as well as alma mater of five Nobel laureates and leading figures in technology, public policy, and culture in Hungary. Lees Minder
District V. , Szombathely , Boedapest + 2 Meer Minder