BA in sociologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat maakt het uit als we lid worden van een bende, een baby krijgen of gaan studeren? Welk verschil maakt het om geld te hebben? Wat betekenen veranderingen in het gezin voor toekomstige generaties? Wat betekent sociaal beleid, zoals AlDS-wetgeving, of sociale campagnes, zoals anti-keuze of anti-drugsactiviteiten, voor de samenleving? Hoe beïnvloeden militaire en overheidsactiviteiten of veranderingen in technologie het dagelijks leven van mensen? Wat is de maatschappelijke betekenis van culturele diversiteit, ras, sociale klasse en geslacht? Wat kunnen we doen in ons dagelijks leven om positieve veranderingen teweeg te brengen in onze gezinnen, gemeenschappen en de samenleving?

Sociologen proberen vragen als deze te beantwoorden om te begrijpen wat de maatschappij is en hoe deze individuen beïnvloedt. Een van de belangrijkste inzichten van de sociologie is het inzicht dat groepen en groepsleven elk aspect van ons leven beïnvloeden. Sociologie is de systematische studie van menselijke samenlevingen, hun patronen en regelingen, en hun processen van ontwikkeling en verandering. Onze faculteit heeft een sterke betrokkenheid bij kritische analyses van sociale structuur en sociale arrangementen, met de nadruk op analyses van ras, klasse, ongelijkheid tussen seksen en sociale verandering.

De Sociology major scherpt de sociologische verbeeldingskracht van de studenten aan door nauwgezet onderzoek te doen naar sociale structuren en processen waarin onze persoonlijke biografieën zijn ingebed. Als sociologie-majoor heb je de mogelijkheid om de maatschappij te analyseren met een intersectionele lens die de status-quo uitdaagt.

De fundamentele missie van het departement is het ontwikkelen van kritisch inzicht van studenten over het sociale leven door de gedeelde kracht van kennis en vindingrijke actie. Onze faculteit is vastbesloten om met studenten samen te werken om te begrijpen hoe classism, racisme, seksisme, homofobie en andere vormen van ongelijkheid elkaar kruisen en werken, en hoe individuen, groepen en organisaties deze ongelijkheden uitdagen tegen alle verwachtingen in. Ons primaire doel is dus om studenten uit te rusten met een levenslange liefde voor leren; brede, diverse en kritische perspectieven van de sociale wereld; en relevante en belangrijke levensvaardigheden die consistent zijn met de doelen van een vrijzinnig kunstonderwijs. Door de kritische opvattingen van de studenten over de structuren en patronen waarop het dagelijks leven rust te verdiepen, bevordert de afdeling de 'sociologische verbeeldingskrachten' van de studenten door middel van empowerment, sociale betrokkenheid en toewijding aan sociale rechtvaardigheid.


Leerbehoeften

Vereiste kerncursussen

1. SOC-342 is voorjaarssemester en kan worden afgelegd met SOC-345 voor een totaal van 6 studiepunten; SOC-351 is herfstsemester.

2. Studenten moeten hun adviseur raadplegen om keuzevakken te kiezen die het beste aansluiten bij hun academische en carrièredoelen. Studenten mogen 1 verwante cursus buiten Sociology voor een keuzevak in de plaats stellen met goedkeuring van de afdelingsvoorzitter.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values ... Lees meer

Northeastern’s diverse academic offerings, student population and learning opportunities are just a few of the reasons NEIU is a unique and vibrant place to earn a degree. Our mission, vision, values and support services are all here to help you reach your full potential. We invite you to take a closer look at our programs. We look forward to discussing your options with you. Lees Minder