BA in sporteconomie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

De mogelijkheid om hoofdrolspelers te zijn in de sportwereld die wordt aangeboden door de majoor in de sporteconomie en de politieke wetenschappen, zoals voorzien door de bachelor in International Business Administration. Drie jaar waarin studenten, naast de fundamentele onderwerpen, de managementbehoeften van de sector leren: de organisatorische regels en governance begrijpen, de volgordeprofielen, maar ook die met betrekking tot communicatie en begeleiding door een team of een atleet. Dankzij de jarenlange ervaring van sportfederaties en vooraanstaande en gekwalificeerde leden van CONI, worden er oefeningen georganiseerd om het bewustzijn van de belangrijkste aspecten van de sector te vergroten: van de voorbereiding van een Olympisch dossier tot de geheimen van sportdiplomatie, van de kennis van het voetbalrecht om de belangrijke rol van marketing. Curriculaire stages binnen sportfederaties zijn voorzien.

12914_12701_flavio_clemente_Economics_and_Sports_Policies.png

Leren en onderwijzen

De cursus wordt in het Engels gehouden. De specifieke lay-out van de ruimtes, maakt het mogelijk om een lesmethode toe te passen die frontale les, simulaties en laboratoriumactiviteiten combineert om een interactieve leerervaring te creëren met een innovatieve onderwijsmethode:

· Leren door te doen (leren met oefenen)

· Vaardigheidsopbouw (vergelijking met de problemen van de wereld van het werk)

· Immersion Mix, wat interdisciplinaire vergaderingen betekent

· Strategisch gesprek

De toegevoegde waarde bestaat uit: overeenkomsten met buitenlandse universiteiten, stages en kansen voor werkervaring in het buitenland, bemiddelingsservice. Je wordt op je studiepad vergezeld door een academische leraar en een engel.

Laborotories

· Sportdiplomatie

· Voorbereiding van een Olympisch dossier

· Voetbalwet

· Sportmarketing

Careers

· Directeur van nationale en internationale sportorganisaties

· Consultant voor openbare instellingen op het gebied van sporteconomie en politiek

· Manager van verenigingen, sportclubs of atleten

· Organisator van sportevenementen

· Beheer van sportfaciliteiten

85% van onze studenten vindt werk in Italië en in het buitenland in de eerste 6 maanden na het afstuderen.

Collegegeld en financiering

Het jaarlijkse collegegeld voor internationale studenten is EUR 12.000; terwijl er ook een pre-inschrijfgeld is voor EU-studenten van EUR 500 en EUR 1.000 voor niet-EU-studenten.

Voor de meeste academische jaren biedt Link Campus University verschillende beurzen die 30% tot 50% van het jaarlijkse collegegeld op de resultaten van de toelatingstest dekken; hun aantal is beperkt en kan worden gewijzigd (bezoek onze website voor meer informatie).

1e jaar collegegeld met 30% beurs toegepast - EUR 8.400.
1e jaar collegegeld met 50% beurs toegepast - EUR 6.000

Laatst bijgewerkt op jan 2019

Over de school

Link Campus University is a private University in Rome which stands under the Italian University’s Regulation. Its imprint is international due to its history and its calling. In 2011 the University w ... Lees meer

Link Campus University is a private University in Rome which stands under the Italian University’s Regulation. Its imprint is international due to its history and its calling. In 2011 the University was recognized by the Italian regulation decree of the Minister of Education – University and Research no. 374 of the 21st September 2011. Lees Minder