BA in strafrecht en criminologie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Op basis van het toonaangevende onderzoek van het Centre for Criminal Justice Studies, geeft deze cursus u een geavanceerd inzicht in criminaliteit en de bestrijding ervan.

Je onderzoekt de complexe vragen over waarom misdaad gebeurt, hoe daders moeten worden aangepakt en hoe misdaad kan worden voorkomen. Je onderzoekt de individuele, sociale, juridische en politieke krachten die zowel criminaliteit vormen als hoe deze wordt beheerst. Daarnaast bestudeer je de werking van strafrechtelijke instanties zoals de politie, rechtbanken, gevangenissen en reclassering, evenals de particuliere bedrijven en vrijwilligersgroepen die een steeds grotere rol spelen in daderbeheer en misdaadpreventie.

Kernmodules geven u een stevige basis in de inhoudelijke, methodologische en theoretische componenten van criminologie en aanverwante aspecten van de disciplines rechts, sociologie en psychologie. Je verwerft zowel de vakkennis als de onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om de kennis van criminaliteit en strafrecht te begrijpen en bij te dragen. Van jeugdrecht tot oorlogsmisdaden, misdaadgeschiedenis tot geavanceerde technologische misdrijven, met het aanbod van optionele modules kunt u zich concentreren op onderwerpen die aansluiten bij uw interesses en carrièreambities.

Kwantitatieve onderzoeksmethoden (QRM) Pathway

Aan het einde van jaar 2 heeft u de mogelijkheid om een plaats aan te vragen op onze BA Criminal Justice and Criminology with Quantitative Research Methods Pathway . Deze Pathway helpt je geavanceerde analytische vaardigheden te ontwikkelen, waar veel vraag naar is in de publieke, private en derde sector. U leert statistische analysetechnieken en hun toepassing op echte gegevens (bijv. Enquêtegegevens, statistische gegevens van landen) met behulp van statistische software. Je zult ook een proefschrift schrijven waarin je kwantitatieve gegevens analyseert om vragen over strafrecht of criminologie te onderzoeken.

Je hoeft geen wiskunde op A-niveau te hebben gedaan, deze Pathway staat open voor alle studenten zolang je in het tweede jaar een algemene 2: 1 hebt behaald en een 2: 1 in de module Onderzoek naar criminaliteit en strafrecht.

Cursusinhoud

Jaar één legt de basis voor je diploma. Je onderzoekt cruciale kwesties over hoe criminaliteit wordt gedefinieerd, hoe deze wordt gemeten en hoe belangrijke sociale kwesties, zoals ongelijkheid, daarop van invloed zijn. Je maakt kennis met de studie van het strafrecht, sociologie en forensische psychologie. Je ontwikkelt de academische en onderzoeksvaardigheden die nodig zijn om strafrecht te studeren op het bachelorniveau.

In jaar twee kun je consolideren en uitbreiden wat je hebt geleerd. Je bouwt je begrip van criminologische theorie op en, door te leren over onderzoeksmethoden, zul je ook waardevolle onderzoeksvaardigheden en ervaringen opdoen. Om u een ander perspectief op strafrecht te geven, zullen verdere verplichte modules onderzoek doen naar criminaliteitspreventie en -wetenschap, evenals evoluerende kwesties van transnationale en internationale criminaliteit. Met optionele modules kunt u een breed scala aan gerelateerde onderwerpen in de sociale wetenschappen verkennen, van jeugdcriminaliteit tot ras- en etniciteitsstudies.

In het derde jaar geven de kernmodules u diepgaande kennis van politie-instellingen en operaties in het Verenigd Koninkrijk, naast penologie - de studie van hoe daders worden gestraft. U zult ook kiezen uit verdere optionele modules, waarin verschillende onderwerpen worden onderzocht, waaronder criminele geschiedenis, massale wreedheden, technologie en criminaliteit en sekswerk. Bovendien wordt het jaar afgesloten met uw proefschrift - een onafhankelijk onderzoeksproject over een onderwerp naar keuze, waarmee u uw kennis en vaardigheden kunt aantonen.

Cursus structuur

De onderstaande lijst vertegenwoordigt typische modules / componenten die zijn bestudeerd en kunnen van tijd tot tijd veranderen.

modules

Jaar 1

Verplichte modules

 • Inleiding tot de strafrechtspleging
 • Criminal Justice Study Skills
 • Criminaliteit begrijpen
 • Inleiding tot het strafrecht
 • Criminaliteit, ongelijkheid en sociale problemen
 • Forensische psychologie
 • Sociologie van moderne samenlevingen
Jaar 2

Verplichte modules

 • Criminologie: theorieën en concepten
 • Transnationale en vergelijkende criminologie
 • Criminaliteitspreventie en Crime Science
 • Onderzoek naar criminaliteit en strafrecht (voor studenten)

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

 • Controverses in het drugs- en alcoholbeleid
 • Internationale mensenrechtenwetgeving
 • Internationaal recht
 • Jeugdcriminaliteit en justitie
 • Disability Studies: een inleiding
 • De sociologie van geslacht
 • Criminaliteit, ras en etniciteit
 • Stedelijke stoornissen, sociale verdeeldheid en sociale controle

Ontdekkingsmodules

 • Je mag maximaal 20 studiepunten van ontdekkingsmodules bestuderen.
Jaar 3

Verplichte modules

 • Lange proefschrift (strafrecht en criminologie)
 • penologie
 • policing

Optionele modules (selectie van typische opties hieronder)

 • Cyberlaw: wet en de regulering van de informatiemaatschappij
 • Handicaps
 • Gender en de wet
 • Wet en milieu I: Controle op vervuiling
 • Misdaad, recht en sociale verandering: misdaad en strafrechtspleging in historisch perspectief
 • Technologie, misdaad en rechtvaardigheid
 • Mediarecht
 • Massa-wreedheden en strafrechtspleging
 • Mondiaal terrorisme en geweld
 • Protest en sociale bewegingen

Ontdekkingsmodules

 • Je mag maximaal 20 studiepunten van ontdekkingsmodules bestuderen.

126003_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722c72d5954ac15e_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Je academische horizon verbreden

Bij Leeds willen we dat je profiteert van de diepte en breedte van de expertise van de universiteit, om je voor te bereiden op succes in een steeds veranderende en uitdagende wereld. Deze cursus biedt je de mogelijkheid om je kennis te verbreden door ontdekkingsmodules te bestuderen.

Leren en onderwijzen

We gebruiken een breed scala aan leer- en onderwijsmethoden, waaronder seminars en workshops waar u de onderwerpen die in traditionele lezingen aan bod komen, verder kunt bespreken. Er zullen ook kansen zijn om gastsprekers van lokale criminele instellingen te horen en strafrechtelijke instanties te bezoeken.

Onafhankelijk leren is echter de basis van de cursus en u zult veel van uw tijd besteden aan rondlezen en onderzoeken van de onderwerpen die in uw modules worden behandeld. We helpen je om tijdens de cursus academische vaardigheden te ontwikkelen en de Universiteitsbibliotheek heeft uitgebreide collecties over strafrecht en criminologie die een fantastische bron vormen voor je werk.

Beoordeling

Modules worden beoordeeld met behulp van verschillende methoden, waaronder examens, cursussen, groepspresentaties en op onderzoek gebaseerde activiteiten. In je laatste jaar dien je ook een proefschrift van 12.000 woorden in.

Toelatingseisen

A-niveau: AAB exclusief algemene studies en kritisch denken.

Twee van je A-niveaus moeten betrekking hebben op traditionele academische vakken.

Als je keuze voor vakken op A-niveau is beperkt door factoren buiten je controle (zoals als je school of universiteit bepaalde vakken niet heeft aangeboden), neem dan contact op met het Undergraduate Admissions Office om je aanvraag te bespreken.

Wanneer een aanvrager de Extended Project Qualification (EPQ) gebruikt, kan dit naast A-niveaus worden beschouwd en kan het een alternatief aanbod aantrekken naast het standaardaanbod. Als u A-niveaus neemt, zou dit ABB op A-niveau zijn, inclusief klasse A in de EPQ.

GCSE: klasse B of hoger in de Engelse taal, of een geschikte Engelse taalkwalificatie.

Alternatieve invoer

We zijn vastbesloten om de best mogelijke aanvragers te identificeren, ongeacht persoonlijke omstandigheden of achtergrond.

Toegang tot Leeds is een alternatieve toelatingsregeling die aanvragen accepteert van personen die mogelijk huishoudens met een laag inkomen zijn, in de eerste generatie van hun naaste familie om zich aan te melden voor het hoger onderwijs of die hun studie hebben verstoord.

Engelse taalvereisten

IELTS 6.5 overall, met niet minder dan 6.0 in elk onderdeel.

Carrièremogelijkheden

Deze flexibele graad zal je voorzien van waardevolle vakkennis en een breed scala aan overdraagbare vaardigheden. Het leent zich voor loopbanen in het strafrecht, zoals de politie, gevangenissen of reclasseringsdiensten, of als onderzoekers op dit gebied. Veel van onze afgestudeerden volgen postdoctorale studies op gerelateerde gebieden.

We zien ook dat studenten een breed scala aan carrières nastreven, van het ambtenarenapparaat tot de media.

Als student aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid bieden we je tal van mogelijkheden om je carrièremogelijkheden te vergroten; van het ontwikkelen van vaardigheden in onderhandelen, horen van potentiële werkgevers op gespecialiseerde gesprekken of loopbaanbeurzen of deelnemen aan loopbaanbegeleiding. De ondersteuning die je op de School of Law krijgt, helpt je om je carrière een boost te geven, zowel in het strafrecht als op een ander gebied.

Carrières ondersteunen

We moedigen je aan je vanaf de eerste dag op je carrière voor te bereiden. Dat is een van de redenen waarom afgestudeerden van Leeds zo gewild zijn bij werkgevers.

Leeds for Life is onze unieke benadering om u te helpen het meeste uit de universiteit te halen door uw academische en persoonlijke ontwikkeling te ondersteunen.

Het Carrièrecentrum en het personeel in uw faculteit bieden een scala aan hulp en advies om u te helpen bij het plannen van uw carrière en het nemen van weloverwogen beslissingen onderweg, zelfs nadat u bent afgestudeerd.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses.

Our wide range of research-informed courses encompass undergraduate, taught postgraduate and research degree programmes, as well as online and professional development courses. Lees Minder