Lees de Officiële Beschrijving

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

Textile Designer is een beroep dat gespecialiseerde vaardigheden vereist om het hele productieproces van het product te volgen, van concept tot ontwerp, van ontwikkeling tot uiteindelijke realisatie, gebruikmakend van specifieke technieken en technologieën en professionele onderzoekssystemen. De textielontwerper voor mode en inrichting moet trends vormgeven, passend maken en interpreteren door kleurenpaletten, collecties en ontwerpen in overeenstemming met de marktvraag te bedenken.

Textile Designer is dankzij het leren van digitale verwerkingstechnologieën in staat om zelfstandig het productieproces te ontwikkelen en de verschillende verwerkingsstappen tot aan de uiteindelijke reproductie te coördineren.

professionele Mogelijkheden

De getrainde professionele figuur kan een consultingactiviteit ontwikkelen als freelancer of werken in de vele industriële realiteiten van de sector in Italië en daarbuiten als textielontwerper, grafische textielontwerper, garenexpert en geëxploiteerd textiel, trendvoorspeller.

Aan wie het is gericht

De cursus is gericht op nieuwe afgestudeerden in het veld en degenen die al professionele ervaring hebben opgedaan op het gebied van mode en design, maar ook degenen die, ondanks het ontbreken van een specifieke vooropleiding, een bijzondere gevoeligheid en interesse hebben in textielontwerp , mode, design, materialen en stilistisch onderzoek.

Methodologie en structuur

Het onderwijstraject van het professionele trainingsprogramma is verdeeld over twee jaar.

Het eerste jaar is gewijd aan de verwerving van specifieke culturele referenties over de evolutie van de geschiedenis en de technologie van stoffen en de ontwikkeling van technische vaardigheden op het gebied van tekenen zowel uit de vrije hand als met specifieke grafische en illustratieprogramma's. Alle basis voor textielontwerp wordt verworven voor zowel kleding als inrichting.

Tijdens het tweede jaar verwerft de student bewustzijn en bekwaamheid op specifieke professionele gebieden (ontwerp van bedrukte stof, ontwerp van stof en borduurwerk, onderzoeksmateriaal, vakmanschap en nieuwe trends) met betrekking tot de wereld van textiel die hun eigen stijl ontwikkelt.

In beide jaren worden de frontale lessen en ontwerplessen ondersteund door laboratoriumactiviteiten - inclusief digitaal en handmatig drukken, jacquardweefsel en borduurwerk, zeefdrukken - fonadamentakle moment en centraal voor de voltooiing van de training en de realisatie van het proefschriftproject.

Opleiding te volgen in:
Italiaans

Zie 6 andere vakken van IED – Istituto Europeo di Design Florence »

Laatst bijgewerkt op February 25, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Mar. 2020
Duration
2 jaar
Voltijd
Prijs
6,000 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Mar. 2020
Aanmeldingslimiet

Mar. 2020

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum