BA in transportontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De Transportation Designer is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen van het primaire transportmiddel en die in staat is een aantal verschillende soorten voertuigen te ontwerpen, zoals motorfietsen, jachten en mobiliteitssystemen.

De Transportation Designer kan aspecten van stijl, techniek, aerodynamica, productie-uitvoerbaarheid en ergonomie met elkaar verzoenen. Dit soort ontwerpers moet een grondig begrip hebben van het product en de functies waarnaar de consument op zoek is, om een ​​duidelijk idee te hebben over de relatie tussen ontwerp en marketing, innovatie en commerciële vereisten, samen met de sociale trend en de economische achtergrond waarin hij opereert.

Carrièremogelijkheden - Transportontwerper, Car Designer, Bike Designer, Yacht Designer, Mobility System Designer.

Context - Anticipator van markttrends, processeninnovator per culturele aanleg, de hedendaagse ontwerper is meer en meer betrokken bij de strategische beslissingen van een bedrijf en van stedelijke scenario's: hij is een sleutelfactor die spreekt over verrijking en vooruitgang van merkwaarden. De cursus richt zich op ontwerpexperimenten op verschillende gebieden en altijd in samenwerking met grote autobedrijven.

Methodologie en structuur - Methodologie behandelt een dagelijkse vergelijking tussen theoretische vaardigheidstechnieken en echte toepassingen in verschillende projecten. Studenten worden gestimuleerd om operatieve autonomie te verwerven, coherente en duurzame keuzes te maken, relaties te leggen met echte klanten en specifieke verantwoordelijkheden op zich te nemen. Deze semi-professionele ervaring vertegenwoordigt een winnende kaart voor afgestudeerden wanneer ze de werkende wereld betreden. Studenten verwerven operationele autonomie, zelfstandig een ontwerppad beheren, in het bijzonder de stap gewijd aan conceptontwikkeling, bedoeld als creatieve en formele synthese van het projectidee. Studenten hebben ook de kans om technische en instrumentale hulpmiddelen die verband houden met het ontwerp van fietsen en jachtontwerp te verdiepen via een gedeeltelijk op maat gemaakt studieplan. Studenten kunnen een eindproject ontwikkelen in het ontwerpen van fietsen of jachtontwerp, of in auto-ontwerp.

Het educatieve aanbod wordt verrijkt door een reeks bijeenkomsten gewijd aan de voorbereiding van een persoonlijke portefeuille.

Titel - Deze BA is geaccrediteerd door het Italiaanse Ministerie van Onderwijsonderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I en kent 180 studiepunten toe.

Laatst bijgewerkt op sep 2018

Over de school

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this c ... Lees meer

IED Turin is recognized with some authority as one of the world most important centers for the training in transportation design. Aligned with the knowledge and research typical of its context, this campus develops and focuses its design work towards concepts of future mobility and the most advanced and innovative manufacturing clusters. Lees Minder