BA in video-ontwerp

Algemeen

3 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

DEZE CURSUS WORDT GEHOUDEN IN DE ITALIAANSE TAAL.

De videodesigner opereert in een wereld die wordt binnengevallen door bewegende beelden die door talen spreken die voortdurend meer vervuild zijn.

Hij is een professional die aan de ene kant zijn vaardigheden als ontwerper van bewegende beelden incorporeert, en aan de andere kant de capaciteit om videoprojecten op het gebied van zowel informatie als entertainment te ontwikkelen.

De Video Designer is actief in de audio- / videocommunicatiesector, door tv-spots en intro's te maken voor shows, grafische indelingen voor tv-programma's, maar ook videoclips, trailers, virale video's voor het web, rapportage en documentaires, een institutionele video voor bedrijven en staatsorganisaties, video's voor evenementen en conventies, zonder te vergeten over korte films, videokunst en VJ'ing.

Professioneel profiel: het maken van institutionele films voor publieke organisaties en grote bedrijven; intro's en spots voor tv-netwerken; video's voor evenementen en bedrijfsconventies; grafische formaten voor televisieprogramma's; films voor conceptart; VJ'ing, interactieve installaties, museumrondleidingen en -opstellingen, videomaker voor de productie van korte, korte en middellange films, inclusief het ontwerp van de eigen complete film; video voor entertainment, voor theater, voor modeshows.

Deze specialiteit voorziet in het volgen van een pad dat gewijd is aan video en interactiviteit: videokunst, het opzetten van musea, installaties, evenementen, uitvoeringen, live en alle podiumkunsten waarvoor de ondersteuning van een of andere vorm van interactieve multimedia vereist is. Gedurende het derde jaar zal een diepgaand onderzoek en ontwikkeling van alle aspecten met betrekking tot de culturele, ontwerp-, project-, technische, pre- en postproductie worden onderzocht, inclusief de realisatie van individuele projecten. Het is een sector in voortdurende expansie die we kunnen zien wanneer we musea bezoeken, tijdens live-optredens, in het theater, in concerten en in alle evenementen.

Het eerste jaar van het driejarige programma van Video Design en Filmmaking is gericht op het begrijpen van de fundamentele basisinstrumenten voor het vinden van het idee, het ontwerpen, presenteren en maken van het audiovisuele product. De culturele disciplines worden naast de technische aspecten besproken, zodat de student een solide basis krijgt en later elk complex audiovisueel project kan verwerken. Bijzondere aandacht wordt besteed aan de tools die nodig zijn om volledige en voldoende ondersteunde projecten te kunnen presenteren.

Het tweede jaar van het driejarige programma van Video Design en Filmmaking draait om een ​​project met een geleid project. De verschillende ontwerpcursussen proberen de student concrete ervaringen te bieden, met als doel het daadwerkelijk realiseren van een project. Een dieper inzicht in de technische aspecten in de verschillende audiovisuele talen wordt ondernomen, ook in verband met de specialisatiecursussen van het derde jaar. Een integraal onderdeel van de cursus is het begrijpen van de software, gemaakt voor interactiviteit en het beheer van multimediabijdragen, terwijl de culturele disciplines omgaan met het panorama van video in een historische, sociologische en feitelijke context, afgezien van het afdekken van de taal die vereist is in een professionele omgeving.

Het derde jaar van het driejarige programma van Video Design en Filmmaking volgt twee parallelle paden met betrekking tot de twee specialisaties: lineair en niet-lineair. De lineaire specialisatie voorziet in de uitwerking van een persoonlijk standpunt om het eigen verhaal te bouwen. Er wordt gevraagd dat studenten een persoonlijke visie van de werkelijkheid uitdrukken: of met andere woorden, hun eigen visie op de wereld. In dit geval is het van fundamenteel belang om een ​​werkmethode te ontwikkelen die het combineren van intellectueel ontwerp met praktisch ontwerp mogelijk maakt.

De cursus wordt erkend door het Italiaanse Ministerie van Onderwijs en Onderzoek (MIUR) als Academisch Diploma Niveau I (180CF)

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli.

The cradle of design and industry. IED owes its establishment in 1966 to the intuition of its President Francesco Morelli. Lees Minder
Milaan , Milaan , Milaan + 2 Meer Minder