BA in visuele kunsten en communicatieontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De interdisciplinaire educatieve benadering die door de Sabancı-universiteit wordt omarmd, beoogt een ideale voedingsbodem te bieden voor de opleiding van de "nieuwe" kunstenaar en ontwerper. Het programma biedt twee verschillende tracks, namelijk Visual Arts waar het doel is de opleiding van beeldende kunst en Visual Communication Design waar het doel is de opleiding van interdisciplinaire audiovisuele communicatie-ontwerpers.

136424_47742705042_5057fbde7e_c.jpg

onze filosofie

In de afgelopen eeuw, en in versneld tempo gedurende de afgelopen decennia, is visualiteit alomtegenwoordig geworden in alle aspecten van het leven als gevolg van de proliferatie van op media gebaseerde communicatieapparatuur waarvan kan worden waargenomen dat ze een sterke basis hebben in visualiteit. De missie van het VACD-programma is dus om de student een diepgaand inzicht te geven in visualiteit en de toepassingen ervan op de domeinen van visuele kunst en visuele communicatie. Onze inspanningen gaan echter verder dan alleen het begrijpen / toepassen van de visuele velden zelf, in die zin dat we ook proberen hun integratie tot stand te brengen met andere creatieve output, zoals geluidsontwerp, nieuwe media-output en op tijd gebaseerde werken die worden geïmplementeerd via de gediversifieerde bouwstenen van ons curriculum.

Carrièremogelijkheden

Afgestudeerden van het VAVCD-programma hebben een breed scala aan carrièremogelijkheden. Met het interdisciplinaire onderwijs dat ze tijdens de vier studiejaren krijgen, zijn onze studenten uitgerust met een grote verscheidenheid aan vaardigheden en kennis om op verschillende gebieden te werken.

Onze afgestudeerden zijn werkzaam geweest als kunstenaars, ontwerpers, curatoren, art directors, filmregisseurs, communicatieadviseurs, modeontwerpers, journalisten, merkmanagers, redacteuren, experts op het gebied van sociale media, multimediaontwerpers, technologieconsultants, academici en meer. Ze zetten hun carrière voort bij bedrijven als Google, Fjord, Voden, TBWA, Alameti Farika, etc.

Onderwijssysteem

Bij SU hebben studenten de kans om hun afstudeerrichting te kiezen na hun eerste of tweede studiejaar. Hierdoor kunnen studenten beslissen welke opleiding ze aan de universiteit willen studeren met meer kennis over het hoger onderwijs en over hun eigen academische en loopbaaninteresses en talenten.

136499_EducationSystem2.jpg

Medium van instructie en taalvaardigheid

De voertaal aan de Sabancı-universiteit is Engels. Alle studenten zijn verplicht om het Sabancı University English Language Assessment Exam (ELAE) af te leggen. Studenten die slagen voor dit examen, beginnen aan hun niet-gegradueerde programma's, terwijl degenen die niet voldoen aan de normen van de Engelse taalvaardigheid, zich inschrijven voor de School of Languages. School of Languages is de Engelse prep school waar studenten Engels leren voor een semester of een jaar, afhankelijk van hun Engelse taalvaardigheid.

De studenten die kunnen aantonen dat ze geslaagd zijn voor een van de nationale en / of internationale examens vreemde talen op een door de universiteit bepaald niveau, hebben het recht om met een bacheloropleiding te beginnen. Bezoek onze website voor meer informatie over geaccepteerde examens en scores voor vrijstelling van prep school: https://www.sabanciuniv.edu/en/faculties-programs-exemption-exams

Admissions

Internationale studenten kunnen rechtstreeks een aanvraag indienen voor niet-gegradueerde programma's die worden aangeboden aan de Sabancı University. Studenten die in het laatste jaar van de middelbare school zitten of afgestudeerd zijn aan een school die gelijk is aan Turkse middelbare scholen, kunnen een aanvraag indienen voor niet-gegradueerde programma's aan de Sabanci-universiteit.

Voordat u online solliciteert

U wordt gevraagd om de volgende documenten te uploaden, dus u moet gescande versies van elk van deze documenten gereed hebben om te uploaden. Ingevulde sollicitaties worden continu beoordeeld en u wordt per e-mail geïnformeerd.

Application Dates

Alle documenten met betrekking tot de aanvraag moeten worden ingediend bij het online aanvraagformulier. Het is vereist om een online aanvraag in te dienen tussen de onderstaande data.

  • Eerste dag van aanvraagperiode: 2 januari 2020
  • Laatste dag voor aanmeldingen: 30 juli 2020 (online aanmeldingsformulier wordt om 16.00 uur gesloten met Turkse tijd)

Vereiste documenten voor aanmelding

  1. Online aanvraagformulier.
  2. De kopie van het (de) examen- / diplomaresultaat (s) aanvaard door de universiteit ( Sabanci University SAT Code: 7100). Bekijk hier de lijst met geaccepteerde examens / diploma ('s) en minimumvereisten.
  3. Indien beschikbaar, de kopie van het High School Diploma (indien in een andere taal dan Turks of Engels, moet ook een notariële vertaling worden ingediend).
  4. Een officieel transcript met alle cursussen en cijfers van het hele middelbare schoolonderwijs, ondertekend en afgestempeld door de autoriteit van de middelbare school. (Het is vereist om een officieel transcript te uploaden in het online aanvraagformulier).
  5. Indien eerder gemaakt, een kopie van de scores van het taalvaardigheidsexamen aanvaard door Sabancı University. (Niet verplicht)
  6. Indien beschikbaar, 1 academische aanbevelingsbrief en doelverklaring (niet verplicht)

Mogelijkheden voor beurzen voor internationale studenten

Internationale studenten hebben de mogelijkheid om een toelatingsbeurs te krijgen aan de Sabancı University. Elke internationale kandidaat die zich aanmeldt bij SU, wordt automatisch voor een beurs geëvalueerd wanneer ze aan de aanvraagvereisten voldoen.

Beurzen zijn gebaseerd op verdiensten. Internationale studenten hebben de kans om verschillende beurzen voor collegegeldvrijstelling te winnen, zoals: 100%, 75%, 50%, 25% beurzen. Er is ook een beperkt aantal slaapzaalbeurzen beschikbaar voor een kamer voor vier personen.

Internationale studentenaanvragen voor bacheloropleidingen

Aanvragen voor niet-gegradueerde programma's zijn nu open. U kunt hier het aanmeldingsformulier bereiken.

136500_APPLYNOW1.jpg

Volg ons op sociale media

Instagram

Facebook

LinkedIn

tjilpen

YouTube

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

With science, technology, and social structures advancing day by day, the world needs more qualified individuals who possess the knowledge and skills required to pursue a career anywhere in the world. ... Lees meer

With science, technology, and social structures advancing day by day, the world needs more qualified individuals who possess the knowledge and skills required to pursue a career anywhere in the world. Aware of this pressing issue, in 1994 the Sabancı Group decided to establish a "world university" led by the Sabancı Foundation. The seeds of Sabancı University, the Sabancı Group's most comprehensive social responsibility project in the field of education, were sown in the summer of 1995, at a search conference. Right now, Sabancı University is the highest ranked Turkish university in THE World University rankings and only one of the two Turkish universities that rank in the top 500. Sabancı Holding is a strategic portfolio company that focuses on creating value add with the Group’s ecosystem and prioritizes a high-performance culture. Sabancı Group companies currently operate in 12 countries. Sabancı Group has 70 companies and 60.000 employees. These enterprises collectively have also contributed significantly to the development of Turkey’s economy. Sabancı Holding’s own shares, as well as the shares of its 11 subsidiaries, are listed on Borsa Istanbul (BIST) and constitute 8.1% of total market capitalization of Turkish equity market. Lees Minder