BA interieurontwerp

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

De bacheloropleiding Interior Design aan Berlin International - University of Applied Sciences biedt uitgebreide vaardigheden op het gebied van interieurontwerp. Ben je geïnteresseerd in een internationaal praktijk- en toepassingsgericht programma? Ben je gefascineerd door het bedenken, plannen en realiseren van ruimtes? Je doet professionele ervaring op met ons studieprogramma Interior Design. Deze bacheloropleiding in het interieurontwerp aan de Berlin International - University of Applied Sciences, die uitsluitend in het Engels wordt gegeven, is uniek in Berlijn, omdat het het enige programma is dat wordt aangeboden in de stad en de omliggende deelstaat Brandenburg. Laat u inspireren door de internationaal georiënteerde sfeer. Onze topverhouding tussen docenten en studenten en de nauwe relatie van docenten met hun studenten stelt ons in staat om direct in te spelen op uw individuele behoeften.

Programma feiten

 • Duur: 3 jaar / 6 semesters
 • Punten: 180 ECTS
 • Taal Engels
 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Locatie: Berlijn-Mitte
 • Start: oktober
 • Tarief: 660 € maandelijks

Word nu een binnenhuisarchitect met ons bachelorprogramma bij Berlin International

Binnenhuisarchitectuur studieprogramma

Het BA-programma Interior Design bereidt je voor op je toekomstige carrière door je creatieve en professionele vaardigheden te perfectioneren. Tijdens het programma voorzien we je van alle tools die je nodig hebt om ruimte te ontwerpen en om je ontwerpideeën in een bepaalde context te communiceren. Creatief en kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden, aanpassingsvermogen, een internationale kijk, interdisciplinaire ervaring en interculturele competentie zijn van bijzonder belang voor het programma.

Geweldige carrièremogelijkheden met een bachelordiploma in interieurontwerp

Interieurontwerpers hebben verschillende vacatures op de markt. Na hun afstuderen aan Berlin International kunnen interieurontwerpers werken aan het creëren en aanpassen van allerlei soorten ruimtes, die kunnen variëren van woonruimtes, kantoorruimtes, gastvrijheid en gastronomie tot evenementenruimtes, theater- en filmsets, winkelontwerp en openbare ruimtes.

Er zijn verschillende vacaturespectieven en werkgevers zoals:

 • Architectuur- en interieurbureaus
 • Ontwerpbureaus
 • Culturele instellingen
 • Productieontwerp voor film, tv, theater
 • Keuken- en badkamerstudio's
 • Meubelfabrikanten
 • Studio's voor interieurontwerp
 • Freelance werk, als binnenhuisarchitect

Beste training met het geaccrediteerde interieurontwerp-studieprogramma

Bij Berlin International krijg je professionele training. Het Interior Design Bachelor-programma is geaccrediteerd door de door de staat erkende instantie ACQUIN. Ons bachelorprogramma interieurontwerp heeft bewezen te voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen die zijn vastgelegd in de Europese wet op het hoger onderwijs. Het Interior Design-programma is geaccrediteerd en geëvalueerd als een kwaliteitsprogramma met transparante structuren, voorschriften en kwalificatiedoelen.

Hoe vraag ik de opleiding Interior Design BA aan?

Het aanvraagproces voor het bestuderen van Interior Design op Berlin International is heel eenvoudig. U kunt uw persoonlijke gegevens eenvoudig en veilig delen via ons online applicatieplatform. Na het ontvangen van een bevestigingsmail met een link, kunt u een kopie van uw documenten uploaden:

 • Kopie van paspoort of identiteitskaart
 • Kopie van Middelbaar diploma met transcript (Duits Abitur / Fachabitur of gelijkwaardig). We hebben ook een officiële vertaling van uw diploma en transcript in het Engels of Duits nodig als deze in een andere taal is geschreven.
 • Kopie van Engelse taaltest
 • Een portfolio met maximaal 10 werken

AANVRAAG VOOR STUDIEPROGRAMMA'S (COVID -19 UPDATE)

We hebben onze aanmeldingsdeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er voldoende tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q1. Is het aanvraagproces hetzelfde?

A1. Ja, we accepteren aanvragen voor de Fall Intake 2020. We blijven aanvragen ontvangen en aanbiedingen doen aan studenten, inclusief internationale aanvragers.

Als u zich nog niet heeft aangemeld, maar van plan bent dit te doen, dient u zich aan te melden zoals gepland. Ons team kan je adviseren over alle aspecten van studeren aan Berlin International.

U kunt uw aanvraag 24/7 indienen via ons toepassingsportaal op: https://application.berlin-international.de/

Q2. Zal de deadline voor aanmelding veranderen?

A2. Ja, we hebben onze aanmelddeadline verlengd tot 30 september 2020. Voor internationale studenten raden we aan om de aanvraag uiterlijk 15 augustus in te dienen, zodat er genoeg tijd is voor visa en reisgerelateerde formaliteiten.

Q3. Hoe kan ik een visum aanvragen als de ambassades gesloten zijn?

A3. Neem contact op met de Duitse ambassade of het consulaat in uw eigen land voor meer informatie over het visumproces in de huidige situatie.

Q4. Als mijn visum vertraagd is, hoe laat kan ik dan beginnen en hoe kan ik mijn cursussen bijhouden?

A4 / BI kan de start van het najaarssemester 2020 garanderen, met virtuele onderwijsopties voor studenten, die vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen. Die studenten kunnen hun studie online beginnen vanuit hun thuisland en vervolgens hun studie voortzetten op de campus, zodra ze naar Duitsland kunnen reizen.

We kunnen garanderen dat we gedurende het hele eerste semester een parallel zullen aanbieden met de online cursussen op de campus. De studenten die problemen hebben om op tijd te komen vanwege COVID-19-beperkingen, moeten uiterlijk aan het begin van het tweede semester, dat wil zeggen 1 april 2021, in Duitsland aankomen.

V5. Als een nieuwe student geen online lessen wil volgen, wat is dan het proces?

A5. Studenten die in het najaar van semester 2020 niet op tijd met hun studie op de campus kunnen beginnen vanwege COVID-19-reisbeperkingen of visumvertragingen, kunnen hun cursussen online vanuit hun thuisland beginnen en hun studie op de campus voortzetten onmiddellijk nadat ze naar Duitsland kunnen reizen .

Als ze hun cursussen niet online willen starten, kunnen ze de start van hun studie ook kosteloos uitstellen tot de volgende herfstinname 2021. Nieuwe studenten moeten in de herfst beginnen; een veerstart is niet mogelijk.

V6. Zal het najaarssemester 2020 op tijd beginnen?

A6. Het najaarssemester 2020 begint later dan oorspronkelijk gepland:

 • Welkomstdagen: Nieuw: 28.10.2020 - 30.10. 2020
 • Begin van de onderwijsperiode: Nieuw: 2.11.2020
Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging ... Lees meer

Berlin International University of Applied Sciences is a state-recognized and non-profit German university of applied sciences located in the center of Berlin. We are determined to offer a challenging, innovative and practice-oriented education that advances the academic, cultural and linguistic potential of our students and prepares them for international careers in a globalized world. Lees Minder