Lees de Officiële Beschrijving

Accademia-kostuum

schets

Modeontwerpers hebben inspiratie gevonden in Historisch Kostuum. Het is essentieel als modeontwerpster om een ​​goede kennis van de kostuumgeschiedenis te hebben.

Als een ontwerper begrijpt wat historisch is gedragen en waarom kleding op die manier is ontwikkeld vanuit een sociologisch en cultureel perspectief, is dit een geweldig reflecterend hulpmiddel waarmee de ontwerper "de toekomst kan zien".

Belangrijk als een inspirerende bron om op creatieve wijze de structuur en vorm, structuurtechnieken, pasvorm en lichaamsvorm van het kostuum te verkennen en te experimenteren met de decoratieve kunst van verfraaiingen - bedrukken en borduren.

De rijkdom en diversiteit van historische klederdracht en kleding is een onuitputtelijke bron die ontwikkelingen, experimenten inspireert en kan worden toegepast op alle genres van collecties en markten. De belangrijkste internationale ontwerpers van onze tijd staan ​​bekend om het gebruik van kostuuminvloeden binnen hun collecties.

Evenzo is het eerlijk om te vermelden dat wanneer je in Costume werkt aan de kennis en vaardigheden die je verkrijgt door een goed begrip van het Fashion Design-proces, trends en technologieën de ontwerpmogelijkheden en voorgestelde resultaten verbeteren.

De structuur van het educatieve pad bevordert een continue opwindende interactie tussen specifieke technieken en vaardigheden op het gebied van zowel mode als kostuum, waardoor de student een adequate opleiding in cultuur, stijl en design op het gebied van kostuum, mode en accessoire wordt gegarandeerd.

This Degree is bedoeld om professionele figuren te trainen die kunnen voldoen aan de huidige behoeften van bedrijven in zowel de mode-industrie als kostuumontwerp voor theater-, tv- en filmproducties: onderzoek, experimenten, ontwerp, planning en product.

De cursus biedt studenten een volledig onderwijsprogramma, waardoor ze een goede standaard van professionele competentie en technische kennis kunnen verkrijgen.

Aan wie

Allen die met succes een Secundair Middelbaar Middelbaar Diploma hebben afgerond of van een equivalent, indien dit internationaal wordt behaald.

Looptijd

De cursusduur is drie academische jaren en de aanwezigheid is verplicht van maandag tot vrijdag, maar om te worden geaccepteerd bij de eindbeoordeling moeten studenten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

Het onderwijstraject is georganiseerd en opgesplitst in verschillende hoofdonderwerpen en de beoordeling vindt plaats in drie hoofdsessies (juni / juli, september / oktober en februari). De cursus wordt afgesloten met de bespreking van een eindversie aan het einde van het derde en laatste academische jaar.

Toelatingsprocedure

Vanwege de vraag en een beperkt aantal beschikbare plaatsen (om de kwaliteit van het collegegeld te behouden) om toegang te krijgen tot de cursus, is het vereist dat onze toelatingsbeoordeling met succes wordt afgesloten, zowel in culturele als technisch-artistieke onderwerpen.

Toelatingsvoorwaarden

Om toegelaten te worden tot onze Undergraduate-cursussen, moeten studenten beschikken over een High School Diploma of een wettelijk erkend equivalent. Toelating tot ACM is afhankelijk van het slagen voor toelatingsexamens, inclusief een motivatiegesprek met de indiening van een portfolio met werk. De Accademia wil de motivatie en het niveau van vastberadenheid van de kandidaat begrijpen. Artistieke en grafische competenties zijn geen vereiste. Ons doel is om studenten te vinden die het belang van cultuur begrijpen als een platform voor continue inspiratie, vervuild met ontwerp, onderzoek en vakmanschap. In de laatste 9 academische jaren komt 37% van onze studenten uit wetenschappelijke en klassieke achtergronden, 10% uit taalpaden, 23% uit artistieke achtergronden en de resterende uit andere oriëntaties.

Voor niet-Europese studenten

Studenten die geen Europees paspoort hebben, kunnen het selectieproces starten door een portfolio en een curriculum vitae in te dienen, die zullen worden beoordeeld door dezelfde commissie die Italiaanse en Europese studenten evalueert. De portfolio's en curricula kunnen per e-mail worden verzonden naar info@accademiacostumeemoda.it, in het geval van interesse (de antwoorden zullen binnen maximaal 5 dagen na ontvangst van de documentatie liggen) wordt de kandidaat uitgenodigd om hier geïnterviewd te worden in de Accademia of via Videoconferentie Bel. De deadline voor het indienen van de documentatie varieert volgens de jaarlijkse richtlijnen van het Italiaanse ministerie van Onderwijs en moet rechtstreeks door de student worden gecontroleerd bij de lokale Italiaanse ambassade / consulaat. Zorg ervoor dat deze deadline niet wordt gemist of dat de VISA-studie voor inschrijving bij Italiaanse academies / universiteiten wordt geweigerd. Het is essentieel om uw pre-inschrijving te doen volgens de vastgestelde deadlines die zijn vastgesteld door de Italiaanse ambassade / consulaat.

Entry Portfolio - Kostuum

Verplicht:

 • Verzamel een aantal verwante afbeeldingen en maak een college in de stijl van een moodboard, dit kan worden geïnspireerd door een boek, film, tentoonstelling of een museumbezoek
 • Schrijf een paar woorden om de stemming en invloeden te beschrijven
 • Maak een aantal eerste ontwerpideeën (kies welk medium je maar wilt) - minimaal 3 figuur tekeningen van de outfits verbonden met de sfeer, kostuum of mode
 • Vijf voorbeelden van tekeningen uit de vrije hand uit het stilleven (indien mogelijk)
 • Een index van werk ingediend met de juiste informatie
 • Motivatiebrief

Daarnaast

 • Als u voorbeelden van illustraties hebt, in elk medium, inclusief computerontwerp
 • Foto's, door u genomen om onderwerpen en ideeën uit te drukken waarin u geïnteresseerd bent, kunnen ook worden ingevoegd
 • Alle driedimensionale objecten die door u zijn gemaakt, moeten worden gefotografeerd

Niet-Europese studenten:

 • Portfoliobeoordeling en interview
 • Bevestiging van uw plaats (ambassade of consulaat),
 • Indiening van de verklaring van waarde
 • Taal certificaat
 • Betaling van de toegangsprijs.

Europese studenten en Zwitserland:

 • Portfoliobeoordeling en interview
 • Taal certificaat
 • Betaling van de toegangsprijs

Toelating voor Thuis (Italiaans) Europees

De portfolio moet handschriftvaardigheden tonen, evenals de creativiteit van de student en technische of computerkennis en moet vergezeld gaan van een korte beschrijving van de persoonlijke bijdrage aan het project, die vervolgens tijdens het interview zal worden besproken. ACM bestaat om alle studenten te helpen bij het vinden van hun creatieve identiteit.

Les- en leermethoden

Theoretische lessen, seminars met experts in het veld, praktische workshops, individuele en begeleide zelfstudieondersteuning, zelfgestuurd onderzoek maken de cursus levendig en relevant. De deelname aan evenementen en internationale wedstrijden en wedstrijden worden gedurende de cursus aangemoedigd en ondersteund. Bezoeken aan musea en galeries, hoofdkantoor van de mode-industrie en ontwerpstudio's, costumiers, bioscoop, theater en tv-sets en locaties.

Op het hoogtepunt van de driejarige opleiding, na een rigide selectie, ondersteund door onze industriepartners presenteren de laatstejaarsstudenten hun laatste werk.

Eindwerk mode en / of kostuum

Het Fashion Final Work bestaat uit een capsulecollectie gemaakt door elke student, gekozen door een commissie van experts uit de mode-industrie. Deze capsulecollecties worden gepresenteerd tijdens de Rome Fashion Week - ALTA ROMA.

The Costume Final Work bestaat uit de voorbereiding en presentatie van een echte Theatre Performance dankzij de samenwerking van externe belangrijke professionals in het veld wanneer acteurs de kostuums dragen die door onze studenten zijn ontworpen.

Opleiding te volgen in:
Italiaans

Zie 1 andere vakken van Accademia Costume & Moda »

Laatst bijgewerkt op November 14, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum