Lees de Officiële Beschrijving

Productontwerp bij Berlin International - een creatieve studie met creatieve vrijheid

Bent u in de stemming voor een creatieve productontwerpstudie die veel individuele ontwerpvrijheid achterlaat? Ontwikkel je persoonlijke, creatieve profiel samen met een uitstekend team van professoren en docenten bij Berlin International. De docenten begeleiden je tijdens de gehele productontwerpstudie en zijn er om je te helpen met hun expertise. Laat ons u helpen bij het uitwerken van uw individuele sterke punten om de toekomst vorm te geven als een professionele productontwerper *.

Feitenprogramma's

 • Duur: 3 jaar / 6 semesters
 • Punten: 180 ECTS
 • Taal: Engels
 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Locatie: Berlijn-Mitte
 • Start: oktober
 • Bijdrage: 600 € per maand

Je carrièremogelijkheden bij het bestuderen van productontwerp

Keyword future: hoe word je een product designer * in? En welke vaardigheden heb je nodig als productontwerper * in? Leer alles over de uitdagingen op de arbeidsmarkt voor professionele ontwerpers. Het op maat gemaakte studieprogramma biedt u de nodige tools en inzichten om uzelf te laten gelden in het professionele veld van productontwerp. Profiteer na het kwaliteitsstudie BA-productontwerp op de Berlin International in Berlijn van de diverse toepassings- en ontwikkelingsmogelijkheden. Leg een solide basis voor je carrière.

Inhoud van productontwerpstudie

Laten we samen de verschijnselen van technologische verandering en innovatie verkennen. Praktisch en interdisciplinair projectwerk analyseert actuele trends, ontwikkelingen en invloeden op hedendaags productontwerp. De onderwerpen zijn: kunstmatige intelligentie, mens-machine interacties, duurzame productontwikkeling, 3D-printen en CNC fabricagetechnieken, innovatieve materialen, gebruikersgerichte ontwerpprocessen en nog veel meer.

Engelstalige opleiding

De vriendelijke, inclusieve en persoonlijke omgeving maakt het mogelijk om direct te reageren op de individuele behoeften van de studenten. Het volledige bachelorprogramma in productontwerp is in het Engels

U wilt productontwerper worden? - Meer informatie over de carrièrekansen, het studieprogramma en een overzicht van de inhoud.

Bestuderen van productontwerp op Berlin International

Programma studie productontwerp

Word een productontwerper * met BA Product Design. Laat je inspireren door een creatieve omgeving in het centrum van Berlijn. Hoogleraren en docenten zijn ervaren en het programma is gericht op internationaliteit. Hier kunnen studenten van over de hele wereld hun talenten ontwikkelen en hun eigen ontwerphandschrift en -persoonlijkheid ontwikkelen en trainen. In BA productontwerp leert u zowel het experimentele als het toegepaste ontwerp. Een ander belangrijk onderwerp is digitale technologie en de invloed ervan op het productontwerp. Leer alles wat het waard is om te weten wat de speciale eisen van internationale markten en gebruikers zijn. Samen bezoeken we fabrikanten, ontwerpstudio's, internationale tentoonstellingen en beurzen, leren we de leidende ontwerpers kennen en maken de kloppende dagelijkse cultuur van Berlijn het onderwerp van je studentenonderzoek. Voor interdisciplinaire projecten kunt u samenwerken met studenten uit momenteel 48 verschillende landen.

Bestudeer productontwerp bij Berlin International en maak carrière

Leg nu de basis voor een succesvolle carrière als productontwerper. Afgestudeerden van de opleiding Product Design kunnen op verschillende gebieden van de industriële productie werken als werknemers, als freelancers of in een ontwerpbureau. De typische functieomschrijving hangt onder meer af van individuele ontwerpprioriteiten: conceptueel werk, visualisatie, ontwerpontwikkeling, interfaceontwerp, materiaalontwerp en ontwerponderzoek. Over het algemeen werken productontwerpers in grotere ontwikkelteams. Hun positie in deze teams varieert van jonge ontwerpers tot creatieve directeuren met verantwoordelijkheid voor het personeel. Haar werk beïnvloedt het economische, sociale, culturele, politieke en persoonlijke leven.

Enkele van de verschillende loopbaanperspectieven in productontwerp:

 • meubelindustrie
 • Mobiliteit en transportindustrie
 • Beurzen, tentoonstellingen en winkelinrichting
 • Publieke producten
 • Elektrische apparaten en machines
 • Digitale producten en componenten
 • Lifestyle, sport en vrije tijd
 • Onderzoek en onderwijs

Beste training met het geaccrediteerde productontwerpprogramma

Het productontwerp van de bacheloropleiding aan de Berlin International werd geaccrediteerd en uitgereikt als een kwaliteitsprogramma met duidelijke structuren, voorschriften en kwalificatiedoelen. Ons BA-productontwerp heeft dus bewezen dat het voldoet aan de hoge kwaliteitsnormen die gelden voor de Europese hogeronderwijsruimte. De accreditatie van het programma werd uitgevoerd door het door de staat erkende bureau ACQUIN.

Hoe vraag ik BA-productontwerp aan?

Het aanvraagproces voor het bestuderen van productontwerp bij Berlin International is eenvoudig. Via ons online registratieplatform kunt u eenvoudig en veilig uw persoonlijke gegevens invoeren en een bevestigingsmail ontvangen met een link. Daarna kunt u de link gebruiken om de kopieën van uw documenten te uploaden:

 • Paspoort of identiteitskaart
 • Kopieer '(Fach-) Abitur' of een gelijkwaardige graad
 • Bewijs van de Engelse taalvaardigheid
 • Portfolio (portfolio met maximaal 10 werken)
Opleiding te volgen in:
Engels
Berlin International - University of Applied Sciences

Zie 6 andere vakken van Berlin International - University of Applied Sciences »

Laatst bijgewerkt op October 1, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
600 EUR
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Get to know us!