BAcc Hons / BCom Hons in Accounting

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BAccHons

Het doel van deze kwalificatie is het ontwikkelen van intellectuele competenties en praktische vaardigheden bij het verwerven, analyseren, interpreteren en toepassen van boekhoud-, audit-, financieel management- en belastingprincipes in boekhoudkundige en zakelijke contexten op postuniversitair niveau, evenals voorbereid zijn op een carrière in het accountantsberoep of verder leren op dit gebied. De student moet in staat zijn om te reflecteren op hun bestuurlijke besluitvormingsprocessen en -applicaties op basis van hun professionele waarden en fundamentele kennis en begrip van boekhoud-, audit-, financieel management- en belastingprincipes, om het effect daarvan in de holistische context van het accountantsberoep te beoordelen. .

Toelatingsvoorwaarden: Een potentiële student moet in het bezit zijn van een Bachelor of Accounting-graad of een BCom (Accounting) -graad erkend door het South African Institute of Chartered Accountants (SAICA) (Nieuw NQF niveau 7 / Oud NQF niveau 6) met een algemeen gemiddelde van 55% voor de modules van het derde jaar en een subminimum van 55% in Boekhouding 300.

De afdeling kan de voltooiing van een schakelprogramma vereisen als studenten zich niet houden aan de toegangsregels voor de specifieke module. Definitieve toelatingseisen worden van tijd tot tijd vastgesteld door de afdeling. Studenten mogen het Honours-programma één keer herhalen, op voorwaarde dat ze een minimumgemiddelde hebben behaald voor de eerste poging die door de afdeling is vastgesteld.

BComHons in Accounting

Het doel van deze kwalificatie is het ontwikkelen van intellectuele en praktische vaardigheden bij de analyse, interpretatie en toepassing van geavanceerde boekhouding, governance en controle en belastingen. Dit programma zal studenten voorbereiden op het identificeren en oplossen van geavanceerde boekhouding, governance en controle en belastingen in de praktijk. Ten slotte zal dit programma studenten voorbereiden op verdere studies in boekhouding, bestuur en controle en belastingen als een wetenschap.

Toelatingsvoorwaarden: Een potentiële student moet in het bezit zijn van een BCom of een Advanced Diploma en moet passende kennis hebben van Accounting, Taxation and Governance and Control op New NQF level 7 / Old NQF level 6. De afdeling vereist mogelijk de voltooiing van een brug programma moeten studenten niet voldoen aan de toegangsregels met betrekking tot de specifieke module kennis in Accounting, Taxation and Governance and Control. Definitieve toelatingseisen worden van tijd tot tijd vastgesteld door de afdeling.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Contact details

Mevrouw Nicolene du Plooy
011559 3059
nicolenedp@uj.ac.za

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder