BBA Global Project and Change Management

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wil je de wereld veranderen en ben je op zoek naar een internationale uitdaging? Zijn duurzame ontwikkeling, mensenrechten, wereldwijde gezondheid, sociale verantwoordelijkheid, de toenemende kloof tussen arm en rijk, de opwarming van de aarde, het maatschappelijk middenveld en belangenbehartiging voor minderheidsthema's waar u om geeft? Wil je persoonlijk en professioneel bijdragen aan een betere wereld? In ons vierjarige Engelstalige programma leren we u hoe u het verschil kunt maken.

We combineren theorie en praktijk, projectmanagement, business en onderzoek met mondiale problemen. Het programma bestaat uit cursussen, echte projecten met bedrijven vanaf het eerste jaar, een internationale stage en professionele loopbaanbegeleiding. Uiteindelijk weet u hoe u een projectteam moet leiden en hoe u innovatieve ideeën in de praktijk kunt brengen. Je wordt een changemaker, bewust van je eigen sterke punten en ambities, in staat om duurzame waarde voor de samenleving te creëren. Global Project and Change Management is een Bachelor of Business Administration (BBA) aangeboden door het Windesheim Honours College.

Je carriere

Na het afstuderen kun je je carrière starten, bijvoorbeeld als:
- Projectmanager / adviseur bij internationale NGO's zoals Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen
- Projectmanager in slaafvrije kleding of voedingsindustrie
- Projectmanager voor bedrijven die duurzame productie willen introduceren
- Projectmanager / adviseur bij overheden of politieke instellingen
- Communicatieadviseur voor een gezonde levensstijl bij een verzekeringsmaatschappij
- Projectmanager die voedselverspilling in steden of bij grote populaire evenementen vermindert
- Adviseur met lokale ontwikkelaars om imperfect voedsel te promoten dat wordt verworpen door grote supermarkten
- Adviseur verbeteren van communicatie over wetenschappelijke resultaten op Global Warming (IPCC)
- Adviseur die de duurzaamheid van het bedrijf, zoals Coca-Cola, verbetert met Coca-Cola Green
- Adviseur voor maatschappelijk verantwoord ondernemen met TOMS Shoes
- Sociaal ondernemer

Ook gaan veel studenten door met een masteropleiding aan een van de Nederlandse of andere internationale universiteiten, bijvoorbeeld:

- United Nations University - Merit (Maastricht)
- Master in de biologische landbouw - Wageningen University
- Master in cultureel beleid, betrekkingen en diplomatie - Goldsmiths, University of London
- Master of Global Health - Universiteit van Kopenhagen


Ons curriculum

In het eerste jaar leggen we de basis voor uw toekomstige beroep als projectmanager. Je begint meteen met het werken aan een echt project met echte klanten. Binnen een paar weken heb je een goed beeld van werken als projectmanager: wat het inhoudt en welke vaardigheden je de komende vier jaar moet ontwikkelen om te kunnen slagen.


In jaar 2 brengen we je projectmanagementvaardigheden naar een professioneel niveau, met cursussen zoals Advanced Project Management, Project Teams & Leadership, Grant Writing en Presentation & Pitching. Hetzelfde geldt voor je toegepaste onderzoeksvaardigheden. Daarnaast is er meer aandacht voor People, Planet & Prosperity, met cursussen als Social Marketing, Economics for development, Global Challenges en Global Business Strategy.

Je begint het derde jaar met de minor Managing-projecten in een geglobaliseerde wereld. Deze minor is een combinatie van praktijk en theorie. Twee dagen per week wordt gewerkt aan een project bij een organisatie (de klant), in Nederland of in het buitenland. De andere drie dagen zijn gereserveerd voor intensieve trainingen, workshops en masterclasses van experts uit het werkveld, in projectmanagement en onderzoek. De tweede helft van jaar 3 is gewijd aan het veld van uw keuze: een van de onderwerpen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties: zoals armoede, honger, gezondheid, onderwijs, gendergelijkheid, water en sanitaire voorzieningen, schone energie, waardig werk en economie groei, innovatie en infrastructuur, verminderde ongelijkheid, duurzame steden, verantwoorde consumptie, klimaatactie, leven onder water en op het land, vrede en gerechtigheid en partnerschappen.

U begint het vierde jaar met uw tweede Project Management-veld naar keuze. Daarna volg je je stage. Deze stage van tien weken moet onderzoek omvatten, een onderzoeksrapport en de resultaten van dat onderzoek moeten bijdragen aan de ontwikkeling van het werkveld. Je studeert aan een Honours College, dus we hebben hoge verwachtingen van je. En afgaande op feedback van het werkveld doen onze studenten het uitstekend.

De grote finale

Het programma eindigt met de zogenaamde Capstone. De Capstone is de laatste cursus waarin alle belangrijke leerdoelen van het WHC-programma met elkaar verbonden zijn. Tijdens de Capstone demonstreer je dat je alle competenties hebt bereikt die door WHC zijn ingesteld. Je moet dus bewijzen dat je competent bent voor projectmanagement in het professionele veld van je keuze en een onafhankelijke carrière-navigator bent. Je zult bijvoorbeeld je portfolio moeten compileren en reflecteren (werkstuk als WHC-student). Je zult ook een argumentatief essay schrijven op basis van je scriptie en drie academische artikelen indienen, twee gerelateerd aan projectbeheer en één aan je specialisatie. Gebruikend het essay, formuleer je dan drie stellingen en verdedig deze voor een professioneel panel, bestaande uit drie professionals uit het werkveld en twee WHC-examinatoren.


Project Management velden

Een projectmanager opereert altijd binnen een specifiek gebied. Op het college heb je de vrijheid om twee projectmanagementvelden te kiezen in jaar 3 en 4. Hiermee kun je je persoonlijke interesses nastreven terwijl je tegelijkertijd een specifiek professioneel profiel ontwikkelt. De velden hebben gemeenschappelijke componenten, in de zin dat ze een combinatie zijn van onderzoek, innovatie, bedrijfsethiek en wereldwijde uitdagingen, toegepast op het specifieke gebied: een van de onderwerpen van de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

Toelatingseisen

  • diploma vergelijkbaar met Nederlands havo- of vwo-diploma met een voldoende in het Engels en wiskunde
  • Engels vaardigheid in Cambridge B2, IELTS 6,5, TOEFL internet 90, paper 575

Selectie procedure

- Schrijf je voor 1 juni in via www.studielink.nl
- Je ontvangt een automatische e-mail voor de Student / Programme Matching Test, waarin je wordt gevraagd om:
- Beantwoord algemene vragen over uw persoonlijke situatie en studieomgeving
- Schrijf een motiverende verklaring
- Schrijf een persoonlijk essay
- Stuur een kopie van uw academische cijferlijst in uw moedertaal en een officiële vertaling in het Engels
- Stuur een kopie van uw identiteitsbewijs
- Persoonlijk selectiegesprek (persoonlijk of via Skype of Teams)
- Het BBA-programma selecteert slechts 80 studenten per jaar en we werken op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.


Beurzen

Helaas biedt Windesheim geen beurzen aan, maar ons collegegeld is zeer redelijk.


Zie meer details op onze website www.windesheim.com

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Windesheim is the number 2 broad-based University of Applied Sciences in the Netherlands; we are highly ranked by both students and experts and highly reputed for our personal approach and close colla ... Lees meer

Windesheim is the number 2 broad-based University of Applied Sciences in the Netherlands; we are highly ranked by both students and experts and highly reputed for our personal approach and close collaboration with the work field. Our English taught programmes focus on business: we have a high quality International Business Progamme, and a unique programme focussed on sustainable business. Lees Minder