BCom Hons in Financieel Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is om studenten te voorzien van de nodige kennis om hooggeschoold professioneel werk te verrichten in de disciplines management accounting en financiën. Het programma bestaat uit een breed curriculum om de postdoctorale student voor te bereiden op een breed scala aan financiële gerelateerde specialiteiten. Het programma legt de nadruk op toepassing, analyse en evaluatie binnen elk onderwerpgebied, evenals de toepassing van integriteit en ethiek in een professionele omgeving. Het beheersen van het curriculum zal studenten de vaardigheden verschaffen om complexe management-, financiële, prestatie- en risicoprincipes te synthetiseren om de entiteiten die hen in dienst hebben te stimuleren en waarde toe te voegen. De succesvolle student krijgt een algemeen financieel en zakelijk perspectief dat hen een concurrentievoordeel voor de werkgelegenheid oplevert. Bovendien zal de student worden voorbereid op verdere studies in het veld door onderzoeks- en rapportagevaardigheden te ontwikkelen door de voltooiing van een onderzoeksproject onder toezicht op het gebied van financieel beheer.

Het programma is afgestemd op het competentiekader en de curriculumvereisten van het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA). Studenten die de BCom Hons (financieel management) afronden, zullen bereid zijn om de CIMA professionele kwalificatie-examens te schrijven die leiden tot een aanwijzing als Associate Chartered Management Accountant (ACMA).

Het programma is gericht op het voorbereiden van studenten op een professionele kwalificatie bij het Chartered Institute of Management Accountants (CIMA).

Toelatingsvoorwaarden: een potentiële student moet in het bezit zijn van een Bachelor of Commerce-kwalificatie en moet een eindcijfer van ten minste 65% hebben behaald voor zowel Accounting en Financial Management (Finance evenals Cost and Management Accounting) beoordeeld op een nieuw NQF-niveau 7 / Oud NQF niveau 6. Studenten zullen verder worden onderworpen aan een selectieproces als een set en toegepast door de afdeling. Studenten krijgen een maximale registratieperiode van twee jaar. Het programma wordt niet aangeboden als een programma voor beperkt contact of afstandsonderwijs.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Contactgegevens: de heer Ricky Van Der Watt / 011 559 4106 / rickyvdw@uj.ac.za

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder