Lees de Officiële Beschrijving

Het Department of Chemical Engineering van BITS Pilani, Dubai Campus, is een van de belangrijkste afdelingen voor chemische engineering in de Golfregio.

Het aanbieden van undergraduate-programma sinds 2005, de afdeling inschrijft studenten met het uitzonderlijke kaliber en om hen te voorzien van een omgeving waarin zij intellectueel en persoonlijk groeien. Het curriculum is onderscheidend in de nadruk op breed onderwijs en directe intellectuele betrokkenheid bij de faculteit, een breed scala aan extracurriculaire mogelijkheden, en de ervaring van het leven in een diverse campusgemeenschap.
Chemische engineering is ongetwijfeld de meest veelzijdige van technische disciplines. Er zijn geen facetten van de moderne beschaving te zien zonder enkele toepassingen en bijdragen van chemische ingenieurs. Door een verstandige mix van verplichte en keuzevakken, behaalt de student op de Dubai-campus expertise op verschillende gebieden van de chemische technologie, met uitzondering van kerntechnische principes, zoals petroleum en petrochemie, elektrochemie, papier, cement, keramiek en glas, polymeren en kunststoffen , voedselverwerking en -producten, verven en kleurstoffen, textiel en synthetische vezels, colloïden, suspensies, emulsies, simulaties etc.

OnderzoekDe afdeling houdt zich bezig met zowel fundamenteel als toegepast onderzoek. De afdeling heeft uitstekende computationele en experimentele faciliteiten, zowel voor onderwijs als voor onderzoek.

BITS 'Department of Chemical Engineering beschikt over een gevarieerde reeks onderzoeksgebieden, die brede toepassingen in de industrie, mogelijke oplossingen voor energieproblemen en de ontwikkeling van duurzame technologieën hebben, om er maar een paar te noemen.
Ons onderzoek is vaak interdisciplinair en verbindt verschillende afdelingen, waaronder chemie, biotechnologie en milieutechnologie, en toegepaste en computationele wiskunde. De speerpunten van onderzoek omvatten processysteemtechniek, energie-integratie, katalyse en reactorontwerp, scheidingsprocessen, waterbehandeling en saneringstechnieken, adsorptie, nanofluïda en kunstmatige neurale netwerken.

cursussenDe afdeling biedt momenteel een undergraduate programma in chemische engineering. Het curriculum is ontworpen om de studenten te voorzien van essentiële kennis en de nodige vaardigheden om hem in staat te stellen uitdagende taken uit te voeren in zowel industriële als onderzoeksomgevingen.

In het eerste jaar wordt de basis gelegd met vakken in wetenschappen, geesteswetenschappen, wiskunde en statistiek, en professionele communicatie. In de daaropvolgende jaren wordt de student een breed spectrum aan kern- en verwante cursussen gegeven; zoals vloeistof-, warmte- en massaoverdracht, reactorontwerp, procesbeheersing, procesontwerp, materiaalwetenschap, enz. er is een brede pool van keuzevakken beschikbaar voor studenten, die cursussen bevatten zoals de veiligheid van procesinstallaties, beheersing van milieuverontreiniging, polymeertechnologie, koeling en air-conditioning, biochemische engineering, verbrandingstechniek en aardolieraffinage, etc.

Kern vakken

 1. Calculus van chemisch proces
 2. Technische chemie
 3. Chemische engineering Thermodynamica
 4. Warmteoverdracht
 5. Vloeistofmechanica
 6. Numerieke methoden voor chemische ingenieurs
 7. Materiaalwetenschap en engineering
 8. Scheidingsprocessen
 9. Kinetiek en reactorontwerp
 10. Procesontwerp Principes
 11. Process Dynamics en Control

Discipline keuzevakken

 1. Transportverschijnselen
 2. Corrosie engineering
 3. Chemische procestechnologie
 4. Proces fabrieksveiligheid
 5. Biochemical Engineering
 6. Environmental Pollution Control
 7. Process Equipment Design
 8. Geavanceerde procesregeling
 9. Moleculaire en statistische thermodynamica
 10. Modellering en simulatie in chemische Engg
 11. Raffinage van aardolie en petrochemicaliën
 12. Colloïden en oppervlaktechemie
 13. Polymer wetenschap en technologie
 14. Colloïden en Interface Engineering
 15. Atomaire en moleculaire simulaties

FaculteitDe afdeling beschikt over hooggekwalificeerde en competente kernfaculteitleden en verschillende adjunct-professoren. Alle faculteit houdt zich bezig met onderzoek en onderwijs. Onze cultureel en intellectueel diverse faculteit engageert zich - zowel individueel als collectief - in het behoud, de overdracht en de ontdekking van kennis.

Geschiktheidscriteria

 • Voor toelating tot een van de eerstegraadsopleidingen moeten Kandidaten geslaagd zijn voor het vereiste Kwalificerende Examen, het examen voor het Algemeen Secundair Onderwijs-certificaat van het Ministerie van Onderwijs, het UAE of het Senior School Certificate Examination van het Centraal College van het secundair onderwijs (CBSE-12e klas) ), New Delhi, India, of het equivalent daarvan van een erkende staat, nationale of internationale raad van natuurkunde, scheikunde en wiskunde. (Raadpleeg de gelijkwaardigheidstabel in het rechterdeel voor gelijkwaardigheid.) Als uw middelbare schoolbestuur niet wordt gevonden in de equivalentietabel, kan er om opheldering worden gevraagd bij het Admissions Office).
 • De kandidaten moeten een algemeen totaal van * 60% van de punten behaald hebben in het kwalificerende examen en moeten een minimum van 60% hebben in natuurkunde, scheikunde
 • Engels is het medium van instructie, daarom is goede beheersing van het Engels essentieel voor toelating. Kandidaten die hun kwalificerend examen van niet-Engels medium hebben afgerond, moeten een minimale TOEFL-score van 500 hebben behaald in een papieren test of 61 in een internetgebaseerde test of een IELTS-score van 5 of hoger hebben. Indien nodig worden ze ook beoordeeld door een campuscommissie voor Engels begrip.

* Overall Aggregate: Aggregate is de totale score van alle onderwerpen in het kwalificerende examen, die door het bestuur / de universiteit essentieel worden geacht voor het behalen van het examen. Het Aggregaat moet verplicht de vereiste vakken bevatten, namelijk Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde / Biologie. De positie in de verdienlijst zal voornamelijk gebaseerd zijn op dit aggregaat

Opmerking: de toelating is gebaseerd op de Grade 12-cijfers (of het equivalent daarvan) en er is geen aparte toelatingstest voor Dubai Campus. Ga alsjeblieft zorgvuldig door het Admission Bulletin voor alle details over het toelatingsproces.

Opleiding te volgen in:
Engels
Birla Institute Of Technology & Science, Pilani, Dubai Campus

Zie 7 andere vakken van Birla Institute Of Technology & Science, Pilani, Dubai Campus »

Laatst bijgewerkt op February 6, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
45,000 AED
Op locaties
Op datum
Begindatum
Aug. 2019
Aanmeldingslimiet

Aug. 2019