Read the Official Description

Afdeling Electrical and Electronics Engineering is een van de eerste afdelingen op BITS Pilani, de Dubai-campus die werd opgericht in het jaar 2000. De afdeling is gewijd aan de onderwijs- en onderzoeksactiviteiten op het gebied van Elektrotechniek, Elektronica, Instrumentatie
Cursussen aangeboden door de afdeling komen tegemoet aan de leerbehoeften van de basis tot het gevorderde niveau. Afdeling biedt een verscheidenheid aan discipline keuzevakken en bestrijkt de meeste van de moderne technologieën. Het heeft state-of-the-art laboratoria om hands-on ervaringen te bieden en onderzoeksactiviteiten te ondersteunen. Afdeling heeft Association of Electronic Engineers (AOEE) en Intelligent Flying Object for Reconnaissance (IFOR - Team) voor studentengerelateerde activiteiten.

Geïntegreerde eerste graad

Dit programma is wiskunde en hard-science-based en bevat veel up-to-date technieken van analyse en synthese.

Het programma heeft zowel Practice School als Thesis / Seminar-opties. Door een verstandige keuze van keuzevakken, kunnen studenten van een van deze programma's zich voorbereiden op

 • toelating tot hogere opleidingen aan de beste universiteiten van de wereld;
 • een goede carrière in het lesgeven
 • multidisciplinaire, professionele carrière, etc.

BITS Pilani, Dubai Campus biedt de volgende Integrated First Degree-programma's:

 • BE Civiele techniek
 • BE Chemical Engineering
 • BE Elektrisch
BE WerktuigbouwkundeBE Computer Science
BE ElectronicsBE BiotechnologyBE Electronics

Normaal gesproken is een student in staat om een van de bovenstaande undergraduate-programma's af te ronden in 4 jaar (8 semesters).

Onderzoek

De faculteit is betrokken bij het onderzoek op het niveau van de eerste graad, hogere graad en doctoraat. Ze publiceren hun onderzoekswerk in gereputeerde internationale tijdschriften en conferenties. Studenten zijn gemotiveerd om onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten te ondernemen, met name op het gebied van elektrotechniek, elektronica, instrumentatie en communicatietechniek. Belangrijke onderzoeksgebieden binnen de afdeling zijn Power Electronics, Power Systems, Microelectronics, Embedded Systems, Digital Signal Processing, Beeldverwerking, Procescontrole, Instrumentatie en controle, Biomedische Instrumentatie en Communicatiesystemen. Studenten hebben de afdeling eer bewezen door hun onderzoekswerk, sommigen hebben prijzen ontvangen voor het beste onderzoekspapier.
Onderzoeksgebieden:
Onderzoeksduwgebieden zoals erkend door grote financieringsmaatschappijen:
 • Instrumentatie en besturing
 • Communicatietechniek en netwerken.
 • RF, Microwave, Antenna Design en Wireless Systems.
 • Power Systems en Elektrotechniek, Hernieuwbare energie en Smart Grids.
 • Vermogenselektronica en -schijven.
 • Embedded Systems.
 • Micro / NanoElectronics.
 • Elektronische materialen, apparaten en technologie.
 • Digitale signaalverwerking.

Faculteit

Toegewijde en hardwerkende faculteit en technisch personeel zijn de kracht van de elektrische

Geschiktheidscriteria

 • Voor toelating tot een van de eerstegraadsopleidingen moeten Kandidaten geslaagd zijn voor het vereiste Kwalificerende Examen, het examen voor het Algemeen Secundair Onderwijs-certificaat van het Ministerie van Onderwijs, het UAE of het Senior School Certificate Examination van het Centraal College van het secundair onderwijs (CBSE-12e klas) ), New Delhi, India, of het equivalent daarvan van een erkende staat, nationale of internationale raad van natuurkunde, scheikunde en wiskunde. (Raadpleeg de gelijkwaardigheidstabel in het rechterdeel voor gelijkwaardigheid.) Als uw middelbare schoolbestuur niet wordt gevonden in de equivalentietabel, kan er om opheldering worden gevraagd bij het Admissions Office).
 • De kandidaten moeten een algemeen totaal van * 60% van de punten behaald hebben in het kwalificerende examen en moeten een minimum van 60% hebben in natuurkunde, scheikunde
 • Engels is het medium van instructie, daarom is goede beheersing van het Engels essentieel voor toelating. Kandidaten die hun kwalificerend examen van niet-Engels medium hebben afgerond, moeten een minimale TOEFL-score van 500 hebben behaald in een papieren test of 61 in een internetgebaseerde test of een IELTS-score van 5 of hoger hebben. Indien nodig worden ze ook beoordeeld door een campuscommissie voor Engels begrip.

* Overall Aggregate: Aggregate is de totale score van alle onderwerpen in het kwalificerende examen, die door het bestuur / de universiteit essentieel worden geacht voor het behalen van het examen. Het Aggregaat moet verplicht de vereiste vakken bevatten, namelijk Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde / Biologie. De positie in de verdienlijst zal voornamelijk gebaseerd zijn op dit aggregaat

Opmerking: de toelating is gebaseerd op de Grade 12-cijfers (of het equivalent daarvan) en er is geen aparte toelatingstest voor Dubai Campus. Ga alsjeblieft zorgvuldig door het Admission Bulletin voor alle details over het toelatingsproces.

Program taught in:
Engels
Birla Institute Of Technology & Science, Pilani, Dubai Campus

See 7 more programs offered by Birla Institute Of Technology & Science, Pilani, Dubai Campus »

Last updated February 6, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
45,000 AED
By locations
By date
Begindatum
Aug. 2019
Application deadline

Aug. 2019