Lees de Officiële Beschrijving

De afdeling Mechanical Engineering leidt de ingenieurs van morgen op door de theorie van de klas, laboratoriumexperimenten en praktische praktijkgerichte projecten te integreren. Het benadrukt het proces van leren en kritisch denken en bevordert professionele relaties met andere universiteiten en industrieën.
Werktuigbouwkunde is de breedste van de technische disciplines. Mechanical Engineers leren ingenieursproblemen op te lossen op het gebied van ontwerp en fabricage, automatisering, robotica en thermische vloeistoftechniek. Studenten worden blootgesteld aan werk in professionele omgevingen door middel van 30 weken Practice School-programma's in industrieën.
Mechanical Department gastheren studentenhoofdstukken van verschillende beroepsorganisaties zoals Mechanical Engineering Association (MEA), American Society of Mechanical Engineers (ASME), Society of Automotive Engineers (SAE), American Society of Heating, Refrigeration and Air Conditioning Engineers (ASHRAE) en BITS Aerospace Society (BAEROS). Via deze verenigingen maken studenten kennis met het huidige onderzoek en trends in verschillende technische disciplines.

cursussen

Faculteit

De faculteitsleden zijn gespecialiseerd in - Design, Manufacturing en Thermal

Onderzoek

Er zijn momenteel 60 lopende UG / PG-projecten op het gebied van hernieuwbare energie, koeling en airconditioning, ontwerp van mechanische apparatuur, computerondersteund ontwerp en analyse, thermische en vloeistoftechniek, eindige elementenmethoden, industriële engineering enz. De faculteitsleden zijn betrokken geweest bij het aanbieden van adviesdiensten aan industrieën. Experimentele en computationele faciliteiten worden continu geüpgraded. Interactie in de industrie is bevorderd met praktijkcursussen en veel studenten werken in door de industrie gesponsorde projecten.

Vereisten

Voor BE First degree-programma moet een student aan de volgende vereisten voldoen:

  • Discipline kerncursussen - 48 eenheden (16 lessen min.)
  • Discipline keuzevakken - 12 eenheden (4 cursussen)
  • Open keuzevakken - 15 eenheden (5 vakken)
  • Humanities keuzevakken - 8 eenheden (3 cursussen)
  • Practice School I - 5 eenheden
  • Practice School II / Thesis - 20/16 eenheden

Geschiktheidscriteria

  • Voor toelating tot een van de eerstegraadsopleidingen moeten Kandidaten geslaagd zijn voor het vereiste Kwalificerende Examen, het examen voor het Algemeen Secundair Onderwijs-certificaat van het Ministerie van Onderwijs, het UAE of het Senior School Certificate Examination van het Centraal College van het secundair onderwijs (CBSE-12e klas) ), New Delhi, India, of het equivalent daarvan van een erkende staat, nationale of internationale raad van natuurkunde, scheikunde en wiskunde. (Raadpleeg de gelijkwaardigheidstabel in het rechterdeel voor gelijkwaardigheid.) Als uw middelbare schoolbestuur niet wordt gevonden in de equivalentietabel, kan er om opheldering worden gevraagd bij het Admissions Office).
  • De kandidaten moeten een algemeen totaal van * 60% van de punten behaald hebben in het kwalificerende examen en moeten een minimum van 60% hebben in natuurkunde, scheikunde
  • Engels is het medium van instructie, daarom is goede beheersing van het Engels essentieel voor toelating. Kandidaten die hun kwalificerend examen van niet-Engels medium hebben afgerond, moeten een minimale TOEFL-score van 500 hebben behaald in een papieren test of 61 in een internetgebaseerde test of een IELTS-score van 5 of hoger hebben. Indien nodig worden ze ook beoordeeld door een campuscommissie voor Engels begrip.

* Overall Aggregate: Aggregate is de totale score van alle onderwerpen in het kwalificerende examen, die door het bestuur / de universiteit essentieel worden geacht voor het behalen van het examen. Het Aggregaat moet verplicht de vereiste vakken bevatten, namelijk Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde / Biologie. De positie in de verdienlijst zal voornamelijk gebaseerd zijn op dit aggregaat

Opmerking: de toelating is gebaseerd op de Grade 12-cijfers (of het equivalent daarvan) en er is geen aparte toelatingstest voor Dubai Campus. Ga alsjeblieft zorgvuldig door het Admission Bulletin voor alle details over het toelatingsproces.

Opleiding te volgen in:
Engels
Birla Institute Of Technology & Science, Pilani, Dubai Campus

Zie 7 andere vakken van Birla Institute Of Technology & Science, Pilani, Dubai Campus »

Laatst bijgewerkt op February 6, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
45,000 AED
Op locaties
Op datum
Begindatum
Aug. 2019
Aanmeldingslimiet

Aug. 2019