BEng (Hons) in Mechanical Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onze afgestudeerden in Werktuigbouwkunde kunnen uitkijken naar uitstekende toekomstperspectieven. Het aanbieden van hoogwaardig lesgeven en veel praktische ervaring - plus een ideale locatie in de hightech stad Derby - de BEng (Hons) werktuigbouwkunde geeft je de voorsprong in je carrière.

 • Werktuigbouwkunde is gerangschikt in de Top 20 in de Guardian University Guide 2019.
 • Krijg een voorsprong op de weg naar een Chartered Engineer: deze graad is erkend door de Institution of Mechanical Engineers (IMechE) namens de Engineering Council, dus het voldoet gedeeltelijk aan de academische vereiste voor CEng-registratie.
 • Geniet van waardevolle professionele inzichten door een optioneel industrieel jaar te nemen tussen fase twee en drie van je studie.
 • Praktische vaardigheden ontwikkelen bij het oplossen van technische problemen in de praktijk.
 • Daag jezelf uit met spannende buitenschoolse projecten zoals de Shell Eco-marathon en de British Model Flying Association Payload Challenge.
 • Verbreed uw perspectieven door industriële bezoeken en gastcolleges door toonaangevende professionals.
 • Leer van ons deskundige team van academische medewerkers met uitgebreide industriële ervaring in engineering.
 • Verbeter uw inzetbaarheid - we staan op de 15e plaats van alle Britse universiteiten en op de 12e plaats voor Engelse instellingen, met 96% van de afgestudeerden aan het werk of verder studeren binnen zes maanden na afronding van hun opleiding (HESA 2016.).

Als je het potentieel en de ambitie hebt om bij ons te studeren, maar het gevoel hebt dat je nog niet helemaal klaar bent om je aan te sluiten bij de BEng (Hons) Mechanical Engineering, waarom zou je dan niet overwegen om deze cursus te volgen met een basisjaar?

Deze dynamische graad zal u voorzien van alle vaardigheden en kennis die essentieel zijn voor de moderne werktuigbouwkundige.

Diepgaand begrip

Van computerondersteund ontwerp tot structurele analyse, trillingen en dynamica tot thermovloeistoffen, de BEng (Hons) werktuigbouwkunde dekt een breed spectrum van thema's om uw loopbaanplannen stevig vast te leggen.

De cursus biedt een breed scala aan gespecialiseerde modules, zoals Computational Fluid Dynamics, Advanced Material Design en Analysis en Advanced Thermodynamics.

Het stelt u ook in staat om een individueel project uit te voeren dat echte ervaring met het oplossen van een technisch probleem in de industrie met zich meebrengt. Toekomstige werkgevers beschouwen dit project vaak als een uitstekende manier om de vaardigheden van potentiële toekomstige werknemers te beoordelen.

Ervaring uit de branche om je te onderscheiden

Door ervoor te kiezen een jaar lang te besteden aan een optionele sectorplaatsing, kun je jezelf een echt carrière voordeel geven. Het industriële jaar vindt plaats tussen de tweede en laatste fase van je studie en je zult zien dat er een aanzienlijk aantal kmo's is, grote, nationale en internationale bedrijven die jaarlijks stagiairs zoeken.

We bieden een volledige reeks ondersteuning aan studenten die hun inzetbaarheid willen verbeteren door middel van stages en stages tijdens hun studie. Neem voor meer informatie contact op met onze Carrière en Werkgelegenheid Dienst.

Studeer in een toonaangevende hightech-stad

Derby is een stad van technologie, met wereldberoemde bedrijven, waaronder Rolls-Royce, Bombardier en Toyota, direct voor de deur van de universiteit. Het heeft een van de meest bekwame arbeidskrachten in het Verenigd Koninkrijk, met 12% van de werknemers in hi-tech functies - dat is vier keer het nationale gemiddelde. Het heeft ook het hoogste gemiddelde salaris buiten Londen en het zuidoosten.

Dit alles betekent dat je als doctor in de mechanische techniek (BEng) afgestudeerd bent en dus in de ideale positie verkeert om het meeste te halen uit de vele carrièremogelijkheden in de stad.

Daag jezelf uit

We bieden inspirerende mogelijkheden om deel te nemen aan spraakmakende evenementen. Het Shell Eco-marathonproject bijvoorbeeld, is hard op weg een vlaggenschipwedstrijd te worden voor ons Mechanical Engineering-team. We moedigen je aan om mee te doen en ervaring op te doen met het bouwen en racen van een echt voertuig op basis van ontwerp en analyse van studenten. Dat is ons profiel in deze arena dat ons Shell Eco Team een sponsoring van £ 9000 kreeg om een prototype van een ethanolvoertuig voor de concurrentie te bouwen.

Een ander hoogtepunt is de British Model Flying Association Payload Challenge, die wordt ondersteund door BAE Systems en de Royal Aeronautical Society. Het doel is om een radiografisch bestuurbaar vliegtuig te ontwerpen, bouwen, testen en concurreren met andere nationale en internationale teams.

Wat ga je studeren

Je studeert in totaal 120 credits per jaar. Deze bestaat uit enkele of dubbele modules.

Fase een

Je studeert modules zoals:

 • Toegepaste wetenschappelijke methoden
 • Management van de zakelijke omgeving
 • Computerondersteund ontwerp
 • Engineering Design en werkplaatstechnologie
 • Materialen en productieprocessen
 • Regulatory Systems

Fase twee

Je studeert modules zoals:

 • Geavanceerde toegepaste analytische methoden
 • Verantwoord ondernemen en professionele ontwikkeling
 • Engineering Design Modeling
 • Trillingen en dynamiek
 • Thermofluids
 • Structurele analyse en materialen

Optioneel industrieel jaar

Je studeert modules zoals:

 • Toegepaste professionele praktijk
 • Hedendaagse kwesties in de beroepspraktijk

Fase drie

Je studeert modules zoals:

 • Geavanceerd mechanisch ontwerp en materialen
 • Geavanceerde aandrijftechniek
 • Onafhankelijke studie en professionele ontwikkeling (mechanisch) (dubbele module)
 • Computational Fluid Dynamics
 • Advanced Engineering Design Modeling
 • Toegepaste thermodynamica

Toelatingseisen

Typische toelatingseisen september 2020

UCAS-punten 120 (tot 16 vanaf AS-niveaus)
Specifieke eisen op A-niveau

Ten minste een C in wiskunde op A-niveau (of een gelijkwaardige kwalificatie) en ten minste één ander wetenschaps- of technologie-A-niveau

Specifieke eisen bij GCSE GCSE-wiskunde en Engelse graad C / graad 4 (of hoger) of gelijkwaardige kwalificatie
IELTS 6.0 (met 5.5 in elk vakgebied)
Interview / auditie N.v.t.
Portefeuille N.v.t.

Careers

Deze cursus bereidt je voor op carrières op het snijvlak van werktuigbouwkundig ontwerp, motorsport of auto-ontwerp en de toepassingen van geavanceerde materialen.

Je kunt je studies ook naar postacademisch niveau met onze MSc Mechanical and Manufacturing Engineering.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... Lees meer

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Lees Minder