BEng Geological Engineering

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Geological Engineering is de praktische toepassing van principes, concepten en technieken van de aardwetenschappen om duurzame technische oplossingen te bieden voor menselijke behoeften. Geologische ingenieurs helpen bij het vinden van de beste manieren om de hulpbronnen van de aarde te gebruiken om technologische problemen op een ecologisch duurzame manier op te lossen. Ze hebben betrekking op de exploitatie en het beheer van minerale hulpbronnen, het milieu- en geotechnisch ontwerp waarbij interactie met gesteente, grond en water wordt betrokken, en het niet-destructieve of geofysische onderzoek van de ondergrondse omgeving voor technische doeleinden.

Geological Engineering is een veldgerichte praktische discipline. Het zal studenten blootstellen aan methoden en technieken om de aarde te beschermen en toch te exploiteren door middel van zorgvuldige industriële praktijken. Dit is van cruciaal belang gezien de uitgebreide mijnbouwactiviteiten en bouwwerkzaamheden in Botswana, de omliggende regio en wereldwijd. Je bestudeert de grondbeginselen van geologische wetenschappen en ingenieurswetenschappen.

Het programma benadrukt de integratie van Geowetenschappen en Engineering met toepassingen op gebieden zoals constructie, funderingsontwerp, locatieselectie, resourceproductie, geo-hazard assessment en mitigatie, afvalverwerking en restauratie van vervuilingssites.

Laatst bijgewerkt op nov 2018

Over de school

The Botswana International University of Science and Technology is a Government of Botswana supported institution established through the BIUST Act (CAP 57:05) as a research-intensive University that ... Lees meer

The Botswana International University of Science and Technology is a Government of Botswana supported institution established through the BIUST Act (CAP 57:05) as a research-intensive University that specializes in Engineering, Science and Technology at both undergraduate and graduate (Master’s and Doctoral) levels. It is located on an expansive and ecologically diverse 2,500-hectare site of gently sloping land in the Tswapong Hills, south-east of Palapye. The University is a national strategic initiative that is intended to serve as one of the key platforms for transforming Botswana’s economy from being resource based to knowledge-based through skills capacity building in Engineering, Science, and Technology. Lees Minder