BEng Procestechniek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

De Bachelor of Engineering in Process Engineering bij GUtech is afgestemd op de vereisten van het Sultanaat van Oman en de wijde regio, maar het put uit de state-of-the-art expertise die is verzameld bij RWTH Aachen, Duitsland, de aangesloten Universiteit van GUtech.

Het programma legt een sterke nadruk op de inzetbaarheid van afgestudeerden van GUTT. Veel elementen van het programma worden daarom bereikt in samenwerking met lokale en internationale industriële partners.

Daarnaast zijn essentiële 'soft skills' zoals kritisch en creatief denken, levenslang leren, interculturele communicatie en teamwerk geïntegreerd in het curriculum, om afgestudeerden alle vaardigheden te geven die ze nodig hebben om ondernemers te worden, als ze dat willen, het stimuleren van banencreatie in het Sultanaat en elders.

Structuur

De Bachelor of Engineering in Process Engineering is een programma van acht semesters (vier jaar). Het gebruikt geïntegreerde, praktische benaderingen zodat studenten een brede kennis verwerven in de vereiste natuurwetenschappen en hun praktische gebruik, met de nadruk op ontwerp van planten, aardolie en petrochemicaliën, thermische scheidingsprocessen, chemische en mechanische processen, controle en automatisering en materiaal Wetenschap.

De eerste twee jaar bieden studenten essentiële kennis en vaardigheden op het gebied van wiskunde, natuurkunde, scheikunde, computerondersteund ontwerpen en programmeren en technische tekening; de basis van Process Engineering. De rest van de studie benadrukt het gebruik en de toepassing van deze fundamenten in zowel de industrie als het onderzoek, lokaal in het Sultanaat en wereldwijd.

Het programma wordt in het Engels gegeven en omvat schriftelijke en mondelinge tests, een industriële stage en een bachelorscriptie, inclusief experimenteel werk. Van studenten wordt ook verwacht dat zij basiscommunicatievaardigheden in het Duits ontwikkelen.

Carrièremogelijkheden

Er is een enorme vraag naar ingenieurs, niet alleen in het Sultanaat van Oman, maar ook in de bredere regio als geheel. Met de behoeften en vereisten van de industrie werd rekening gehouden bij de ontwikkeling van de Engineering-programma's bij GUtech, en met nieuwe evaluaties van de programma's worden regelmatig nieuwe behoeften en vereisten in aanmerking genomen. Over het algemeen produceert GUtech afgestudeerden van hoge kwaliteit die voldoen aan de behoeften van Omani en de internationale industrie.

Onze bacheloropleidingen zijn bedoeld om afgestudeerden zonder verdere opleiding in de industrie te laten werken; de meeste afgestudeerden beginnen kort na hun afstuderen te werken in de industrie, terwijl sommige hun studie voortzetten, vaak door een masteropleiding in Europa of elders te volgen. Hoewel de programma's zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van het Sultanaat Oman en de regio in het algemeen, zijn sommige afgestudeerden begonnen aan hun carrière door in het buitenland te werken voor bedrijven in Europa.

Afgestudeerden van de Bachelor of Engineering programma in Process Engineering hebben een interdisciplinair onderwijs ontvangen, gericht op de kennis van fundamentele theoretische concepten, alsmede de ontwikkeling van toegepaste competenties die nodig zijn voor het ontwerp van mechanische, chemische en thermische processen.

Deze goed afgeronde opleiding stelt afgestudeerden in staat om als Process Engineers te werken op een groot aantal gebieden binnen de industrie of overheid, om een ​​breed scala aan producten te maken waar de moderne samenleving van afhankelijk is, inclusief eten en drinken, brandstof, kunstmatige vezels, farmaceutische producten, chemicaliën, kunststoffen , energie en schoon water.

Kansen voor verdere studies

Procesingenieur afgestudeerden zullen in staat zijn om hun Chartered Engineer status te bereiken of door te gaan met post-graduate onderwijs binnen het Sultanaat van Oman, evenals in Europa, Amerika, Australië en elders.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vis ... Lees meer

The history of the German University of Technology (GUtech) can be traced back to 2003 when visionary Omanis contemplated the establishment of a high-quality university of technology in Oman. This vision was inspired by His Majesty Sultan Qaboos’ directions for the provision of quality higher education in Oman by private investors. Lees Minder