BEng Stedelijke Planning en Ontwerp

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

In het BEng Urban Planning and Design- programma bestudeer je de planning en het ontwerp van stedelijke en landelijke landschappen in zowel lokale als internationale contexten. Je verwerft kennis en vaardigheden om te analyseren, kritiek te leveren en bij te dragen aan het vormgeven van de agenda voor duurzame ontwikkeling in China en de rest van de wereld.

Je leert strategische plannen formuleren, leefbare steden ontwerpen en openbare plaatsen creëren. Het programma stelt u in staat om na te denken over de sociale, economische en ecologische behoeften van de samenleving en hun interactie met de omgevingen die we bewonen en bouwen. U leert hoe u bedrijven en overheden kunt helpen bij het nemen van moeilijke beslissingen over landgebruik en ontwikkeling, terwijl u rekening houdt met zaken als het bereiken van klimaatbestendigheid en het mogelijk maken van maatschappelijke betrokkenheid.

Het programma is internationaal gericht en bereidt studenten die in China zullen werken voor op het leveren van de cruciale planningsvaardigheden die nodig zijn voor de snelle verstedelijking van China, terwijl degenen die in andere landen zullen werken, worden uitgerust voor hun carrièresucces.

Waarom zou ik stedenbouw en ontwerp studeren bij XJLTU?

 • Leer in een wereldwijd concurrerend, professioneel programma dat uniek is in zijn focus op zowel lokale Chinese als internationale planningssystemen en stedenbouwkundige praktijken;
 • Geniet van een scala aan leerervaringen zoals interactieve studio's, veldonderzoeken en lokale en internationale veldlessen en ontwerpworkshops;
 • Word een onafhankelijke, actieve leerling en kritische denker met steun van onze leeromgeving;
 • Overdraagbare vaardigheden verwerven die essentieel zijn voor succes in uw toekomstige studie of werk op het gebied van planning en stedenbouw;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

architecture, building, house

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de BEng Urban Planning and Design, zul je:

 • kennis verwerven van de natuurlijke, economische, sociaal-economische en politieke factoren die onze omgeving vormgeven en hoe de gebouwde en natuurlijke omgeving op verschillende plaatsen in de wereld wordt beheerd;
 • de rol, reikwijdte en beperkingen van hedendaagse stedelijke en regionale planning begrijpen om bij te dragen aan het beheer van groei en verandering, en het behoud van de gebouwde en natuurlijke omgeving;
 • de juridische basis voor actie in planning begrijpen en de relatie tussen planning en milieukwesties;
 • waardering krijgen voor besluitvormingsprocessen die de standpunten vertegenwoordigen van de diverse gemeenschappen die door die beslissingen worden getroffen en hoe en wanneer ze effectief kunnen worden ingezet;
 • ontwikkel vaardigheden om kritisch te denken, logisch te redeneren, systematisch onderzoek te doen, in teams te werken en technieken te gebruiken in computers, rekenvaardigheid, ontwerp en verschillende vormen van communicatie.

"Studeren in XJTLU dat allemaal door een heel nieuw niveau te geven, aangezien XJTLU het Chinese perspectief combineert met dat van het internationale."

Randy Rizal
Student, BEng Urban Planning and Design, Indonesië

modules

Jaar een

Britse graden duren drie jaar, terwijl ze in China vier jaar zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in jaar twee, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten, echter eerst van Year One , die u voorziet van een reeks interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je diploma.

De afdeling levert ook de volgende optionele modules voor studenten van het eerste jaar om kennis op te doen die nauwer verband houdt met het onderwerp.

Jaar twee

Je bestudeert de volgende kernonderwerpen om je begrip van stedenbouw en ontwerp te verbreden:

Het derde jaar

Je bouwt voort op deze basis en leert over de kennis en kunde die nodig zijn om professionele stedenbouwkundigen en ontwerpers te worden.

Jaar vier

In het laatste jaar krijg je de kans om een onderwerp te kiezen dat je interesseert en krijg je begeleiding van een supervisor om een onafhankelijk onderzoeksproject uit te voeren. Je kiest ook je specialisatie door het volgen van een set specialistische modules op het gebied van 'milieu en planning' of 'stedenbouw', samen met enkele kernonderwerpen.

Specialisatie optie één: ruimtelijke ordening

Specialisatie optie twee: Stedenbouw

Careers

Met een grote vraag naar afgestudeerden van stedenbouw en ontwerp, heb je veel opties en word je planners en / of ontwerpers op verschillende gebieden, waaronder:

 • Beleidsvorming: wetgeving ontwikkelen voor de toekomst van landen, steden en gemeenschappen
 • Stedenbouw: het creëren van aantrekkelijke, veilige en aangename plekken om te wonen, werken of bezoeken
 • Vastgoedontwikkeling: zorgen voor de juiste ontwikkelingen op de juiste plekken
 • Transportplanning: op zoek naar duurzame transportoplossingen
 • Ruimtelijke ordening: aanpak van de effecten van klimaatverandering
 • Stadsvernieuwing: leven brengen op plekken die revitalisering nodig hebben
 • Stedelijke instandhouding: helpt ons natuurlijk en gebouwd erfgoed te beschermen
 • Wijkplanning: met mensen in gesprek gaan over hoe hun gemeenschappen worden ontwikkeld
 • Smart city: het promoten van toekomstige steden met de nieuwste nieuwe technologieën

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"Dit undergraduate programma stelt je in staat om een strategische en vooruitstrevende stedenbouwkundige en ontwerper te worden die op competente wijze de mondiale agenda voor verstedelijking kan aanpakken en zich goed bewust kan worden van de nieuwste innovaties die de toekomst van menselijke nederzettingen hervormen."

Yiwen Wang
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder