BFA in Fine Arts

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Programma overzicht

Het Bachelor of Fine Arts-programma aan de Malmö Art Academy biedt voorbereiding op een internationale carrière. We nemen je eigen artistieke werk als uitgangspunt bij het geven van theoretische en praktische vakken.

De driejarige bacheloropleiding bestaat uit individueel werk in je eigen atelier, individuele bijles van professoren en ander docenten, en ingeroosterde cursussen op de hoofdgebieden artistieke techniek, artistieke creatie en kunsttheorie. Onze internationaal actieve professoren werken op verschillende artistieke gebieden. Dit leidt tot belangrijke interactie bij de Malmö Art Academy en geeft je ook de mogelijkheid om cursussen te kiezen die jouw artistieke bedoelingen weerspiegelen.

Het programma begint met een reeks verplichte basiscursussen die voornamelijk betrekking hebben op verschillende artistieke technieken en de ontwikkeling van de rol van de kunstenaar gedurende 200 jaar. Hierna kiezen studenten uit een breed scala aan cursussen in theorie, techniek en artistieke creatie. De cursussen worden gepresenteerd in de eerste week van elk semester. De aangeboden cursussen variëren van jaar tot jaar, afhankelijk van de interesses van de studenten en de huidige artistieke activiteiten van het onderwijzend personeel.

Studenten die met succes 180 studiepunten behalen door hun eigen studiopraktijk en het afronden van cursussen, krijgen een Bachelor of Fine Arts. Studenten moeten ook hebben deelgenomen aan een groepstentoonstelling in galerieën van de Malmö Art Academy en een kortere tekst hebben geschreven op basis van hun eigen artistieke positie. Hoogleraren van de Malmö Art Academy treden op als examinatoren voor studenten en een externe examinator wordt altijd uitgenodigd om deel te nemen aan de beoordeling.

Een Bachelor of Fine Arts-graad van de Malmö Art Academy geeft u recht op een aanvraag voor het tweejarige Master of Fine Arts-programma dat wij aanbieden, of voor masterprogramma's bij andere instellingen.

Programmastructuur

Eerste jaar, herfstsemester:

Inleidende cursussen kunsttheorie, schrijven over het eigen artistieke werk, videobewerking, fotografie en beeldhouwen.

Eerste jaar, voorjaarssemester:

Studenten kiezen uit een aantal keuzevakken over onderwerpen als artistieke technieken, artistieke interpretatie, kunstgeschiedenis, kunsttheorie en aanverwante gebieden. Al het artistieke werk wordt begeleid door middel van dialoog met de docenten / tutoren van de school.

Tweede jaar en derde jaar, herfstsemester:

Studenten kiezen vrij uit een aantal keuzevakken over onderwerpen als artistieke technieken, artistieke interpretatie, kunstgeschiedenis, filmgeschiedenis, kunsttheorie en aanverwante gebieden. Ter voorbereiding op het studieproject wordt ook een aantal vaste cursussen aangeboden.

Derde jaar:

Het voorjaarssemester staat in het teken van een afstudeerproject (30 studiepunten), gepresenteerd in een groepstentoonstelling. Een onderdeel van het project is een geschreven tekst waarin de student een verslag geeft van zijn artistieke werk in relatie tot een begrip van de artistieke context waarin hij werkt (met de nadruk op de laatste). In het voorjaar zijn er regelmatig discussies met docenten en uitgenodigde curatoren over wat het betekent om deel te nemen aan een groepstentoonstelling, welke contexten er worden gecreëerd, welke keuzes er worden gemaakt en wat de rol van de individuele kunstenaar is. Dit gebeurt in een reeks van tweedaagse seminars die om de week worden gehouden. Tijdens het voorjaarssemester hebben studenten toegang tot een interne docent aan de Academie, evenals een externe tutor. Hoogleraren aan de Malmö Art Academy treden op als examinator voor een bachelordiploma, in overleg met een externe deskundige.

Carriere vooruitzichten

Na voltooiing van het programma hebben de studenten de praktische en theoretische kennis en vaardigheden verworven die vereist zijn voor zelfstandig werk in een reeks professionele rollen. Bovendien zullen studenten fundamentele kennis van ondernemerschap hebben verworven om professioneel te kunnen werken in een voortdurend veranderend cultureel landschap, en de vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig verdere studies in de schone kunsten na te streven.

143055_button_more-information-about-study-opportunities-at-our-school.png

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A ... Lees meer

Lund is Sweden’s most attractive study destination. The University offers one of the broadest ranges of programmes and courses in Scandinavia, based on cross-disciplinary and cutting-edge research. A degree from Lund University is a hallmark of quality both in Sweden and abroad. Lees Minder
Lund , Malmö , Helsingborg + 2 Meer Minder
Ga naar de website van de school