BMus (Hons) populaire muziek prestaties - gitaar, bas, drums, zang

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De ICMP BMus (Hons) graad is voor studenten die streven naar een hoge standaard van muzikaliteit te bereiken en een carrière in de muziek van vandaag industrie op te bouwen.

Cursusoverzicht

Een dynamisch en uitdagend programma, zal deze cursus u met professionele spelen, uitvoeren en muzikaal vakmanschap vaardigheden, evenals de tools en kennis die nodig is voor het ontwikkelen en in stand houden van een carrière in de huidige moderne en gevarieerde muziek industrie.

Tijdens de cursus ontwikkel je relevante muziek industrie vaardigheden en effectief voor te bereiden op de echte wereld van de carrière muzikant door middel van het spelen, oefenen en uitvoeren. U wordt uitgedaagd om een ​​hoge mate van muzikaliteit en instrumentale vaardigheid te bereiken.

De studie van de gevestigde genres, stijlen en repertoire zit in de kern van de BMus graad. Studenten ontwikkelen een brede en uitgebreide kennis van genreconventies door studie in hun belangrijkste instrument, met de bedoeling om hen in staat te functioneren in een verscheidenheid van de prestaties en muziek maken contexten bij binnenkomst in de werkplek.

Dit doel wordt ondersteund door een geïntegreerde aanbod van leeractiviteiten in vakgebieden zoals muziektheorie, muziek technologie, muziek productie, auditieve perceptie, techniek en sight-reading.

Uiteindelijk, door zijn afstuderen aan de BMus mate je vloeiend en geletterd in de taal van de populaire muziek, die geschikt zijn voor creativiteit en samenwerking in professionele omgevingen, en klaar om uw professionele carrière te beginnen zal worden.

Succesvolle afronding van het programma BMus (Hons) Popular Music Optreden op ICMP leidt tot de toekenning van Bachelor of Music van de University of East London.

CURSUS DETAILS

Jaar 1 - Niveau 4

In het eerste jaar krijg je een kernprogramma te volgen, het ontwikkelen van muziek vaardigheden in de prestaties, techniek, theorie en praktijk, muziek technologie, stilistische voorlichting, samenwerking, populaire muziek geschiedenis, songwriting, keyboard, percussie en backing

Harmonie, Theorie en Techniek I

Als muzikant, is het essentieel dat u de praktische en theoretische vaardigheden die nodig zijn om uw core muzikale ontwikkeling te ondersteunen verwerven. Deze module richt zich daarom op het ontwikkelen van deze vaardigheden, die je zal toestaan ​​om jezelf volledig te uiten op het instrument, in combinatie met een solide technische basis op je eerste studie instrument. De module omvat stijlen en genres van muziek; de studie van notenschrift; auditieve en transcriptie; harmonie en theorie; plus een inleiding tot elementaire toetsenbord vaardigheden.

Muziek Cultuur, Context en kritiek die ik

Deze module maakt u kennis met de middelen van het herkennen en interpreteren van de ontwikkeling van de populaire muziek genres, en kunt u de vaardigheden die nodig zijn om te beschrijven en te verklaren populaire muziek als een cultureel fenomeen ontwikkelen. Met behulp van een gestructureerd leren kader zal je bezig met het onderzoek, analyse en de kritiek op de huidige debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Prestaties van de Muziek I

Als muzikant, is het essentieel dat je ontwikkelt praktische ensemble prestaties vaardigheden, en krijgen een besef van authentieke muzikale perspectief, stijlen en historische context. Op deze module zal ondernemen live performance workshops, zodat u de kans zich te ontwikkelen en te verdiepen uw prestaties en stagecraft vaardigheden. U zal ook deelnemen aan ensemble klassen (zang / backing vocals en percussie), die de ontwikkeling van deze prestaties vaardigheden verder, en het bewustzijn van de juiste stilistische idioom, essentiële communicatieve vaardigheden en professionele industrie prestatienormen te ontwikkelen.

muziektechnologie

Naast de ontwikkeling van uw core muzikaal vakmanschap, deze module introduceert en ontwikkelt die nodig zijn om te maken, organiseren en produceren van origineel werk, een belangrijke vaardigheid voor elke muzikant vaardigheden. U krijgt een grondige inleiding tot de fundamenten van de muziek-technologie, die u uit te rusten met de tools die nodig zijn om te begrijpen en toepassen van de principes van de muziek de verwerking en de programmering te verwerven, en het verkrijgen van een grondige kennismaking met de ethiek van de regeling en de basisprincipes van het lied de bouw , met inbegrip van vorm, lyrische schrijven, en ritmische en harmonische bouw.

Jaar 2 - Level 5

In het tweede jaar, zul je verder ontwikkelen van de belangrijkste vaardigheden opgedaan in het eerste jaar van de studie. Daarnaast zal je de mogelijkheid om te controleren en te presenteren muzikaal materiaal voor ensemble prestaties te ontwikkelen. De ontwikkeling van vaardigheden is ook verbeterd in het tweede jaar van modules die zich richten op zakelijke en economische aspecten van de moderne muziekindustrie. Fundamentele gebieden omvatten online promotie en branding, en de ontwikkeling van creatieve muziek-schrijfvaardigheid, met inbegrip van creatie, re-creatie en re-presentatie. Niveau 5 bestaat uit de volgende onderdelen:

Harmonie, Theorie en Techniek II

Deze module consolideert en verbetert de praktische en theoretische vaardigheden die nodig zijn om uw voortdurende persoonlijke vooruitgang en ontwikkeling te ondersteunen. Het omvat technieken klassen, die zijn ontworpen om de vaardigheden om zelfexpressie op het instrument en de ontwikkeling van een veilige technische basis mogelijk te ontwikkelen; stijlen klassen, die een grondige studie van de concepten in verband met de prestaties in de juiste idioom te verstrekken; het lezen van studies, die een uitgebreide kennis van het notenschrift en de ontwikkeling van essentiële zicht leesvaardigheid zorgt; auditieve en transcriptie; een gedetailleerde studie van de harmonie en de theorie om de prestaties van de populaire muziek van belang; en de verdere ontwikkeling van uw toetsenbord vaardigheden.

Prestaties van de Muziek II

Als muzikant, is het essentieel dat je te ontwikkelen en te consolideren uw praktische ensemble prestaties vaardigheden, met een gedetailleerde kennis van authentieke muzikale perspectief, culturele en historische context, en stilistische details. Op deze module kunt u gaan met live performance workshops, waardoor u de mogelijkheid om te blijven maken van uw core prestaties en stagecraft vaardigheden te ontwikkelen, en ensemble lessen (zang / backing vocals en percussie) om verdere steun aan de ontwikkeling van uw prestaties en essentiële communicatievaardigheden en het ontwikkelen van een uitgebreide kennis van de industrie prestatienormen.

Arrangeren en componeren

Op deze module, zal u te consolideren en verder te ontwikkelen die nodig zijn voor het plannen, creëren, organiseren, proces vaardigheden en produceren origineel werk te kort, via theoretisch, analytisch, en praktisch onderwijs. De module zal uitbreiden uw praktische muziek verwerking en de programmering vaardigheden om te helpen en versterken van de samenstelling, schetsen en contextualiseren standaard muziekindustrie practices, protocollen, standaarden en verwachtingen en geven een inleiding tot de fundamenten van muziek arrangeren en componeren concepten in een verscheidenheid van specifieke stijlen binnen de popmuziek idioom. Belangrijk is dat de module richt zich op praktische 'echte wereld' ervaring, het verstrekken van onschatbare kennis en inzicht in zowel arrangeren en componeren en de ontwikkeling van het ensemble vaardigheden.

Marketing en Monetisering Your Music

Essentieel voor de loopbaan van elke muzikant is een uitgebreide kennis van de verschillende facetten van de huidige, snel veranderende muziekindustrie. Deze module zal het kader van de industrie vast te stellen, het verkennen van de drie belangrijkste sectoren: opgenomen muziek, live muziek en uitgeverijen. Het zal een overzicht van de hedendaagse muziekindustrie te leveren, zodat u een waardevol inzicht in de huidige gelde modellen te ontwikkelen; effectieve marketing en promotie strategieën; de rol van het management; en hoe te herkennen en de veranderingen in de praktijk die over door de impact van het internet en nieuwe technologieën hebben gebracht exploiteren.

Muziek Cultuur, Context en Kritiek II

Op deze module vindt u de relatie tussen populaire muziek genres en experimenteren met een scala aan benaderingen te verkennen om de intellectuele posities te rechtvaardigen. U kunt ondervragen en deconstrueren populaire muziek via een reeks van kritische en politieke 'lenzen', en, voortbouwend op eerdere studie, de verdere ontwikkeling van uw vermogen om intellectuele betrokkenheid bij de populaire muziek door middel van analyse en kritiek zal worden, terwijl die betrokken zijn bij de huidige debatten en theorieën met betrekking tot de context waarin de populaire muziek wordt geproduceerd, uitgevoerd en geconsumeerd.

Jaar 3 - Niveau 6

In het derde jaar, krijgt u de gelegenheid om praktische vaardigheden muziek te studeren aan een vergevorderd stadium, zowel in individuele en ensemble 'real-world' performance situaties. Project opties in het derde jaar van het programma aan te bieden tal van mogelijkheden voor de bouw van individuele leerroutes, zodat u meer specialistische vaardigheden in uw gekozen gebied van muziek studie kunnen ontwikkelen. Niveau 6 bestaat uit de volgende onderdelen:

Proefschrift

Het proefschrift, een belangrijk onderdeel van uw undergraduate degree, moet u om te plannen, te ontwikkelen en een passend, onafhankelijk onderzoek onder relevant onderwerp-toezicht van een specialist te realiseren. Dit zal u toelaten om te zien hoe je hebt ontwikkeld en toegepast de vaardigheden van kritische en / of historische analyse verworven in het programma tot nu toe, bieden een kritische analyse van een breed scala bronmateriaal, demonstreren onafhankelijk denken en schrijven lucide. Het proefschrift is verdeeld in twee delen, die een reeks lezingen en seminars ontworpen om uw eigen werk, ondersteund door begeleide sessies te kijken naar de ontwikkeling en uitvoering van uw proefschrift op de hoogte zijn.

Geavanceerde muzikale prestaties

Centraal in de ICMP BMus programma is de ontwikkeling van geavanceerde muziek prestaties vaardigheden. Deze module biedt ook de mogelijkheid om uit te voeren, maken en opnieuw maken muziek op een gevorderd niveau in verschillende reële en gesimuleerde professionele scenario's, omgevingen en situaties. U zult gezamenlijk oefenen, als onderdeel van een ensemble onder leiding, en individueel, in een gespecialiseerd gebied vereist geavanceerde techniek. Daarnaast vind je er een brede, zeer gerichte, gespecialiseerde, praktische vaardigheden om uw deelname aan diverse individuele en ensemble muzikale situaties en omgevingen, waaronder live performance, studio prestaties, clinics en demonstraties te vergemakkelijken.

professionele Project

Op deze module bent u voorzien van de ondersteuning die nodig is voor u te identificeren, plannen en een project van uw eigen keuze te voltooien naar een professionele standaard. U zult de gelegenheid om de uitdagingen en de eisen van het werk als creatief kunstenaar te begrijpen, en te bespreken en analyseren van projectmanagement best practices en methodieken overwegend in artistiek project contexten.

Instrumentale en vocale Teaching (Option)

Deze module stelt u in staat om te ontwerpen, implementeren en evalueren van een verscheidenheid van onderwijs, leren en evaluatiemethoden, die je voorbereiden voor de progressie naar postdoctorale studie, ambulant onderwijs, of andere muziek onderwijs rollen. Je zal beginnen met onderwerpen zoals het maken van lesplannen; de psychologie van leren; lesmethoden; assessment student; het ontwerp van de leerresultaten en natuurlijk de bouw; kleine bedrijven en tong-handelaar praktijken; bescherming van kinderen (met inbegrip van de bescherming van kwetsbare volwassenen); gezondheid en wetgeving en praktijk veiligheid; en speciale onderwijsbehoeften.

Event Management (Option)

Op deze module vindt u de vaardigheden die nodig zijn om te bedenken, te plannen, uit te voeren te ontwikkelen, en nadenken over de ontwikkeling en realisatie van een live optreden gebeurtenis in een professionele setting, steunend op eerder verworven competenties te onderzoeken en te evalueren event management vanuit verschillende kritische perspectieven. De module die je meesleept met een breed scala van relevante, praktische management technieken, waaronder communicatie, onderhandelen, organisatie, coördinatie, arbitrage en resource management, en maakt de ontwikkeling van essentiële overdraagbare vaardigheden, zoals locatie operaties, event cultuur en tour management, promotie en marketing en financiering. Daarnaast vind je er een functionele kennis van de relevante juridische kwesties, verplichtingen en regelgeving, zoals de publieke en persoonlijke aansprakelijkheid, gezondheid en veiligheid, en verzekeringen te verwerven.

Componeren om korte

Op deze module vindt u consolideren en verder ontwikkelen van de compositorische vaardigheden die nodig zijn voor het plannen, creëren, organiseren, verwerken en produceren origineel werk te informeren, via theoretisch, analytisch, en praktisch onderwijs, en de ontwikkeling van praktische muziek verwerking en de programmering vaardigheden om te helpen en verbeteren samenstelling. Daarnaast vindt u de planning en organisatie vaardigheden door middel van de voorbereiding van de samenstelling voor de prestaties en de opname te ontwikkelen; het opbouwen van een portfolio van het werk; en deel te nemen aan een reeks aanvullende studies en activiteiten die uw kansen op werk als een muziek-professional zal verbeteren en stellen u in staat om effectief te articuleren, uiten, en het realiseren van uw muzikale creativiteit en verbeelding. Uiteindelijk, zult u in staat om te functioneren met vertrouwen in een aantal instellingen met behulp van complexe vaardigheden constant met een hoge mate van coördinatie en vloeibaarheid geworden.

Belangrijkste feiten

  • De gepersonaliseerde leerervaring beschikt u over de kennis, inzicht en vaardigheden voor een succesvolle werkgelegenheid in de muziekindustrie
  • De cursus maakt de ontwikkeling van high-level instrumentale vaardigheid en muziek geletterdheid
  • De locatie in Londen biedt mogelijkheden om te presteren in optredens in top Londen locaties en dompel je onder in de huidige muziekscene
  • Hoogwaardig onderwijs door actoren uit de sector
  • Uitgebreide muziekindustrie koppelingen en toegang kunt u dat alle belangrijke netwerk op te bouwen
  • Een hoog niveau van contact lesuren wordt geleverd in kleine groepen in faciliteiten van wereldklasse
  • Een creatieve en inspirerende leeromgeving
  • U kunt zich richten op het realiseren van uw unieke identiteit als muzikant
  • Biedt voorbereiding op een professionele en veelzijdige muzikant
  • Ontwikkelt je muzikaliteit op een brede waaier van stijlen en scenario's

Featured Success Story - Drew McConnell (Babyshambles)

Drew McConnell (BMus ​​afgestudeerde) is de basgitarist en backing vocalist met Babyshambles, de band opgericht en geleid door frontman van The Libertines, Pete Doherty. Voorheen in de band Elviss, McConnell participeert in een aantal side-projecten, zoals The Phoenix Drive en het spelen van contrabas en piano met de Ierse singer / songwriter Fionn Regan evenals het schrijven en opnemen van solo-materiaal.

McConnell organiseert een muzikaal collectief genaamd Helsinki, waarmee hij solo materiaal, alsmede versies van songs van Babyshambles, voert zoals een schommel versie van hun single "Delivery". Onder de leden van dit collectief zijn Stephen Groot van Squeeze en Albert Hammond Jr van The Strokes, de drummer Seb Rochford Polar Bear en Acoustic Ladyland, drummer Jamie Morrison (van de Noisettes), gitarist Matt Parks (ICMP Alumni), Jonnie Fielding ( viool), Larrikin Liefde en Fionn Regan.

Aanbevolen Tutor - Andy Saphir

Een veelzijdige pro gitarist Andy heeft zich gevestigd als een van de beste spelers van de Britse country music scene's en genoten van een drukke tourschema voor vele jaren, het verkrijgen van enorme ervaring in vele verschillende live-situaties uit kleine club optredens op festivals en theaters, zowel in het Verenigd Koninkrijk en Europa en heeft gesteund USA zanger, Michael Twitty (zoon van country legende, Conway), toerde met USA violist / zanger John Permenter (Clint Black), en werkte samen met Nashville op basis van gitarist / songwriter, Glen Mitchell (Lonestar, Billy Currington) , evenals gitaar spelen op studio albums door diverse kunstenaars met inbegrip van X Factor finalist en zanger '2 Shoes', Charley Bird en Celtic Thunder George Donaldson en Ryan Kelly.

Andy is een regelmatige bijdrage aan de top collegegeld publicatie Guitar Techniques tijdschrift met zijn columns, 'Hot Country Gitaristen', 'Hot Country Lead', 'Modern Country' en 'Session Soloing'. Hij heeft ook regelmatig bijgedragen aan Total Guitar Magazine, voor wie hij ook interviewde de legendarische Stanley Jordan, alsmede bij te dragen aan Gitarist magazine.

Op dit moment, Andy tours met theatervoorstellingen, 'Voice of The Heart, Karen Carpenter' (een 'Carpenters' tribute-show), 'Forever in Blue Jeans' (een snelle 'rock n roll raakt door de jaren heen' toon), en top adelaars tribute band, 'Desperado'. Hij Deps heel af en toe in de voornaamste Rolling Stones tribute act, 'The Counterfeit Stones', en speelt andere functie band en het land optredens.

Laatst bijgewerkt op aug 2016

Over de school

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in ... Lees meer

At the ICMP, we have always focused on the needs and potential of individual students, ensuring that the education we provide is tailored and personalised, and giving you the best chance of success in the very competitive and challenging environment of the music industry. Lees Minder