BMus (Hons) Uitvoering en productie van hedendaagse muziek met basisjaar

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De BMus Contemporary Performance & Production with Foundation Year-cursus gericht op studenten wiens muzikale vaardigheden moeten worden verbeterd om toegang te krijgen tot de RUG. Studeren op dit niveau is bedoeld om studenten een gestructureerde muziekopleiding te geven, bijvoorbeeld als je niet formeel muziek hebt gestudeerd op niveau 3 of eerder toegang hebt gehad tot privémuzieklessen.

De cursus is zo opgebouwd dat studenten voldoende muzikale, industriële en studievaardigheden leren en verwerven. Het concentreert zich erop ervoor te zorgen dat studenten een basisniveau van techniek ontwikkelen op het door hen gekozen hoofdinstrument. De cursus biedt ook een inleiding tot muziektheorie en kernprestaties, repetitie- en studievaardigheden.

Wij geloven dat deze cursus studenten in staat zal stellen om volledig voorbereid te zijn op onze BMUS UG-cursussen, omdat zij ervoor zullen zorgen dat je de volledige set kennis en praktische vaardigheden verkrijgt die nodig zijn om te studeren op niveau 4.

Wat leer je?

 • Inzicht in de rudimentaire muziektheorie
 • Ontwikkeling van natuurlijk muzikaal vakmanschap
 • Essentiële instrumentele en uitvoeringsvaardigheden
 • Het vermogen om samen te werken
 • Belangrijkste academische studievaardigheden
 • Een goed begrip van de kernvaardigheden van de industrie

Cursus benodigd heden

UCAS-tarief

 • Toegangscriteria en vereisten: 4 jaar
 • Minimaal 52 UCAS-punten behaald met ten minste twee volledige niveau 3-kwalificaties in elk onderwerp (bijv.A-niveau, BTEC-diploma)

Engelse taalvereisten:

 • GCSE-graad C / 4 of hoger in wiskunde en Engels of een niveau 2-equivalent (bijv. Functionele vaardigheden).
 • Of relevante ervaring in muziek.

Persoonlijke verklaring

De persoonlijke verklaring is een belangrijk onderdeel van uw aanvraag en is uw kans om ons te vertellen over uw doelen in muziek en waarom het u interesseert. Je vermogen om effectief te communiceren is belangrijk, dus de kwaliteit van je schrijven is een factor in hoe we onze beslissing nemen. In het bijzonder zullen we u vragen oprechte interesse in muziek te tonen, aangetoond door een of meer van de volgende:

 • Een instrument leren, ofwel aangeleerd of autodidact
 • Buitenschoolse muziekactiviteiten op school, universiteit of in de gemeenschap
 • Muziek uitvoeren als solist, als bandlid of het vormen van een band
 • Muziek schrijven of produceren

Auditie informatie

In aanvulling op je aanmelding wordt toegang tot het programma bepaald door je auditie en interview. Alle aanvragers die voldoen aan de minimale toelatingseisen en waarvan de toepassing de mogelijkheid toont om dit programma te voltooien, krijgen een auditie aangeboden.

U krijgt vragen over muziektheorie, notatie en wordt gevraagd om op het gehoor intervallen en akkoordkwaliteiten te identificeren. Het doel van dit proces is dat wij kunnen beoordelen wat u al weet en hoe snel wij denken te kunnen leren.

Gitaristen, pianisten, bassisten en zangers

Bereid alsjeblieft twee nummers van je eigen keuze voor, die meestal zonder achtergrondtrack worden uitgevoerd. De nummers moeten in verschillende stijlen zijn om de breedte van uw kunnen te laten zien. Een deuntje kan origineel zijn, maar niet beide. Je zult ook een reeks technische vaardigheden moeten demonstreren die relevant zijn voor je instrument, zoals toonladders, arpeggio's, akkoordstemmen en zichtlezen.

drummers

Je wordt gevraagd om een reeks veelvoorkomende grooves, stijlen en feel te spelen, zoals rock, funk, jazz, Afro-Cubaans, straight, swing en shuffle. Je moet tellen, speeltijd spelen en verschillende fills uitvoeren. Ten slotte wordt je gevraagd om te laten zien wat je leuk vindt om te spelen en de tijd voor je karbonades!

Saxes, fluit en koper

Bereid alsjeblieft twee nummers van je eigen keuze voor met een achtergrondtrack. De nummers moeten in verschillende stijlen zijn om de breedte van uw kunnen te laten zien. Een deuntje kan origineel zijn, maar niet beide. U bent van harte welkom om een begeleider mee te nemen voor de achtergrondtrack van de uitvoering. Je zult ook een reeks technische vaardigheden moeten demonstreren die relevant zijn voor je instrument, zoals toonladders, arpeggio's en zichtlezen.

Producers, Songwriters en Media Composers

U wordt gevraagd om twee nummers die u heeft geschreven of geproduceerd mee te nemen. Songwriters worden gevraagd naar songteksten, harmonie en vorm; producers en mediacomponisten wordt gevraagd naar de hardware, software en instrumenten die je hebt gebruikt bij de productie van je werk. Mogelijk wordt u gevraagd om een van uw liedjes uit te voeren als u een instrument bespeelt. Ook wordt uw muziektheoretische kennis beoordeeld.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

LCCM is a specialist higher education college for creative people. We are the only independent college in the UK offering degrees in music, words, along with a postgraduate degree in creative entrepr ... Lees meer

LCCM is a specialist higher education college for creative people. We are the only independent college in the UK offering degrees in music, words, along with a postgraduate degree in creative entrepreneurship. Lees Minder