BS in Geology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De bachelor of science graad in geologie is een rigoureus programma dat studenten voorbereidt op de graduate studie van werk als een professionele geoloog. De bachelor of arts graad is vergelijkbaar, maar is bedoeld voor studenten die geïnteresseerd zijn in een loopbaan in het wetenschappelijk onderwijs of het beheer van natuurlijke hulpbronnen. Minderjarigen in geologie en aard-ruimtewetenschap zijn beschikbaar voor studenten die een hoofdvak willen op het gebied van mariene wetenschappen, astronomie, aardrijkskunde of natuurwetenschappen.

photo of CSAV student with lava Het Center for the Study of Active Volcanoes (CSAV) is een training- en outreach-programma dat in 1989 door de Hawai'i State Legislature is ingesteld. Het bevindt zich in het UH Hilo Geology Building en heeft als missie training en informatie over vulkanisch en natuurlijke gevaren die voorkomen in Hawai'i en wereldwijd. Dit gebeurt via een verscheidenheid aan programma's: publieksbereik, inclusief bezoeken aan scholen en de presentatie van openbare lezingen en symposia; een zomerprogramma waarin wetenschappers uit ontwikkelingslanden worden opgeleid in technieken voor monitoring en reactie van vulkanische gevaren; verschillende onderzoeksprojecten; en de productie van openbare voorlichtingsprogramma's over natuurlijke gevaren, paraatheid en respons voor inwoners van Hawaï.

Geologie is de studie van de aarde: de vorm en samenstelling, de veranderingen die het heeft ondergaan en de dynamische krachten die het vandaag vormgeven. Geologen zijn geïnteresseerd in wat uitbarstingen van vulkanen veroorzaakt, welke krachten bergen produceren, waar aardbevingen voorkomen en hoe ze kunnen worden voorspeld, hoe gletsjers het landschap kerven en waar aardolie en mineralen kunnen worden gevonden.

De missie van de UH Hilo Geology Department is om studenten te voorzien van een rigoureuze, hoogwaardige stichting in de geologische wetenschap. Het primaire doel is om studenten voor te bereiden op graduate studies, werk als professionele geologen, of een loopbaan in het voortgezet onderwijs, planning of beheer van natuurlijke hulpbronnen. De afdeling Geologie ondersteunt ook de liberale kunstmissie van de universiteit door algemeen onderwijsstudenten een bredere kennis van hun natuurlijke omgeving te bieden. Hoewel de levering van kwalitatief niet-gegradueerd onderwijs de focus is van de inspanningen van het Departement, ondersteunt het ook en draagt ​​het bij tot de vooruitgang van wetenschappelijke kennis, toepassing van geologische kennis, en gemeenschapsonderwijs en -dienst.

Het geologieprogramma stelt studenten bloot aan de theorie en toepassing van een breed scala aan disciplines binnen de geowetenschappen. Het curriculum richt zich op de compositie, structuur, geschiedenis en dynamiek van de aarde. Studenten verwerven een sterke achtergrond in de basiswetenschappen als ze zich bezighouden met geologische problemen met behulp van de instrumenten van scheikunde, natuurkunde en wiskunde. Hilo's unieke natuurlijke omgeving op de helling van een actieve vulkaan maakt het een ideale plek om uit de eerste hand de meer dynamische aspecten van de geologie te ervaren.

Zowel laboratorium- als veldactiviteiten zijn belangrijke onderdelen van het programma en studenten kunnen verwachten dat ze hun beschrijvende, analytische en interpretatieve vaardigheden zullen ontwikkelen. Studenten worden erop gewezen dat excursies buiten de lesuren soms worden afgelegd.

De studie van de geologie bereidt studenten voor op een loopbaan in milieuwetenschappen, natuurlijke hulpbronnen en wetenschappelijk onderzoek over uiteenlopende onderwerpen, waaronder vulkanisme en hydrologie. Veel van de studenten die afstuderen aan het BS-programma gaan door met het behalen van graduate degrees.

Doelen voor het leren van studenten in de Major

Inhoud

Zowel de BS- als BA-programma's in de geologie zijn bedoeld om te zorgen dat de studenten basisbegrippen en woordenschat op de volgende gebieden beheersen:

 • Platentektoniek
 • Oorsprong en classificatie van gesteenten en mineralen
 • Geologische tijdsschaal en hoe dit zich verhoudt tot belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de aarde en haar leven
 • Geofysische eigenschappen van de aarde en de vervorming van korsten
 • Processen die het oppervlak van de aarde vormen
 • Milieurisico's en problemen

Vaardigheden

Afgestudeerden zullen naar verwachting ook:

 • Ontwikkel vaardigheden in het observeren en vastleggen van geologische kenmerken en processen.
 • Ontwikkel competentie in de interpretatie van aardwetenschapsgegevens, inclusief zowel kwalitatieve als kwantitatieve analyses.
 • Express earth science concepten schriftelijk.
 • Word bekwaam in:
  • Lokaliseren en interpreteren van wetenschappelijke literatuur
  • Mondelinge presentaties geven
  • Computers gebruiken op een niveau dat overeenkomt met de huidige professionele praktijk.

Speciale aspecten van het programma

De laboratoria, klaslokalen en ondersteunende faciliteiten van het departement zijn ontworpen om een ​​compleet en geavanceerd geologisch programma te bevatten. Laboratoriumfaciliteiten omvatten die voor de voorbereiding van gesteenten, mineralogie en petrologie, natte chemie, seismische monitoring en een computerlaboratorium van een geografisch informatiesysteem (GIS).

Studenten hebben ook toegang tot instrumenten en computers die worden gebruikt voor vulkaanmonitoring via het Center for the Study of Active Volcanoes (CSAV), een trainings- en stimuleringsprogramma dat is gekoppeld aan de afdeling Geologie. CSAV's missie is om training en informatie te geven over vulkanische en natuurlijke gevaren die zich voordoen in Hawai'i en wereldwijd. Instrumenten die beschikbaar zijn voor het geologieprogramma via CSAV omvatten Global Positioning System (GPS) -ontvangers, totale veldstation- en EDM-instrumenten, nauwkeurige nivelleringsinstrumenten, draagbare seismometers en gasgeochemische instrumenten.

The Geology Club is een actieve studentenorganisatie die veldervaringen en interactie biedt met andere individuen die geïnteresseerd zijn in de geologie.

BS in Geology Requirements

Groep 1. Algemeen onderwijs Basis-, gebieds- en integratieve vereisten van kracht in het najaar van 2011

Studenten kunnen ervoor kiezen om af te studeren volgens de algemene basis-, gebieds- en integratievereisten en afstudeervereisten die gelden op het moment dat ze het UH-systeem betraden, toen ze UH Hilo binnenkwamen of wanneer ze afstudeerden, op voorwaarde dat er geen onderbreking was in de inschrijving.

Studenten moeten hun studieadviseur ontmoeten om ervoor te zorgen dat ze zich inschrijven voor cursussen die hen in staat stellen om aan deze vereisten te voldoen, evenals eisen voor de major en voor afstuderen. Sommige cursussen voldoen mogelijk aan de algemene onderwijsvereisten en aan belangrijke vereisten.

Groep 2. Grote Vereisten en Toegewezen Kredieten (73 credits)

Alle vereiste cursussen in GEOL in Groep 2, Major Requirements, moeten worden afgerond met een cijfer van "C" of hoger.

 1. Vereiste vakken uit de geologie
  • GEOL 111-111L Inzicht in de aarde (3), Inzicht in het Earth Lab (1)
  • GEOL 112-112L Hist of the Earth
  • GEOL 212 Earth Materials I: Mineralen (4)
  • GEOL 320 Erth Mat II: Igneous / Meta Rock (4)
  • GEOL 330 Vervorming van de aarde (4)
  • GEOL 340 sedimentaire processen (4)
  • GEOL 342 Aardoppervlakprocessen (3)
  • GEOL 370-veldmethoden (3)
  • GEOL 445 GIS voor geologie (3) of GEOL 450 geologische remote sensing (3)
  • GEOL 495A-495B Seminar (1), Seminar (1)
  • En negen extra semesteruren in GEOL-cursussen op het 300- of 400-niveau. (9)
 2. Vereiste vakken uit gerelateerde velden
  • CHEM 161-161L General Chemistry I (3), General Chemistry I Lab (1)
  • CHEM 162-162L General Chemistry II (3), General Chemistry II Lab (1)
  • ENG 225 Schrijven voor Sci
  • MATH 241 Calculus I (4)
  • MATH 242 Calculus II (4)
  • PHYS 170-170L Gen Phys I: Mechanics (4), Gen Phys I Lab (1)
  • PHYS 272-272L Gen Phys II: Elec

Totale Semester-uren Vereist voor de BS in de geologie

120 credits vereist.

Notes

 1. Studenten moeten minimaal een 2.0 GPA behalen in vakken die vereist zijn voor de major.
 2. Ten minste 32 studiepunten moeten worden verdiend in cursussen op het niveau 300 of 400. Cursussen in Groep 2 leveren 32 van deze credits.
 3. Studenten die zich voorbereiden op een graduate school moeten overwegen een veldcursus in de zomer te volgen in Geologie en mogelijk MATH 300 Gewone Diff-vergelijkingen (3) (Gewone differentiaalvergelijkingen), CS 150 Inleiding tot computerwetenschap I (3) (Inleiding tot computerwetenschappen) of PHYS 260 Computational Physics
 4. Om een ​​Bachelor of Science graad in de geologie te behalen, moeten studenten voldoen aan de vereisten voor de major en voldoen aan alle andere bacheloreiploma-eisen van de universiteit.
 5. Studenten die tijdig vooruitgang willen boeken in de richting van het afstuderen, worden dringend verzocht aandacht te schenken aan alle diploma-eisen.
 6. Bovendien is het bij het plannen van een rooster van cursussen absoluut noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de cursusvereisten en de frequentie waarmee cursussen worden aangeboden. Deze informatie is beschikbaar in de studielijsten in deze catalogus.
 7. Om ervoor te zorgen dat de opleiding wordt afgerond, worden studenten verzocht elk semester een adviseur te ontmoeten voordat ze zich registreren.
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

The University of Hawai?i at Hilo is a state university with a private college atmosphere. We offer small class sizes, a low faculty-to-student ratio and opportunities for research and hands-on learni ... Lees meer

The University of Hawai?i at Hilo is a state university with a private college atmosphere. We offer small class sizes, a low faculty-to-student ratio and opportunities for research and hands-on learning. Lees Minder