BSc (Hons) / BA (Hons) in Psychology

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Waarom gedragen we ons zoals we doen en wat drijft ons gedrag? Als je geïnteresseerd bent in de geest, en in menselijk (maar ook dierlijk) gedrag, dan is psychologie iets voor jou.

Onze bekroonde psychologiecursus bevindt zich op het snijvlak van interdisciplinair wetenschappelijk onderzoek. We richten ons op belangrijke maatschappelijke problemen, zoals het opsporen van criminelen en het verbeteren van gezondheidsresultaten. Na de introductie van Psychology als biologische en sociale wetenschap, behandelen we onderwerpen die uiteenlopen van hersenfuncties, ontwikkeling en sociaal gedrag. Je ontwikkelt een diepe kennis en begrip van geest en gedrag.

Onze cursus werd erkend door de British Psychological Society voor onze innovatieve, door studenten geleide onderwijsinitiatieven en inzet voor het integreren van inzetbaarheid. Zij beschreef onze cursus als 'in de voorhoede van de door studenten geleide onderwijservaring in de psychologie in het VK', en loofde onze medewerkers, die 'duidelijk geven om het welzijn en de ontwikkeling van hun studenten en zorgen voor een verzorgende leeromgeving'.

De kennis en praktische vaardigheden die zijn opgedaan met onze opleiding Psychologie, bieden u een brede en diverse beroepskeuze.

Ga er absoluut voor! De cursussen zijn geweldig, de professoren zijn ondersteunend en de faciliteiten zijn ook geweldig!

Nicole Engeler, BSc Hons Psychology, 2017

Leren in geavanceerde gespecialiseerde laboratoria

Je krijgt praktijkervaring in het ontwerpen en uitvoeren van een aantal experimenten, individueel of in groepen die onderzoek doen naar:

 • menselijke elektrofysiologie (EEG / ERP's)
 • gezondheidsonderzoek (inclusief GSR en hartslagmeting)
 • gezichtonderzoek (inclusief eye-tracking)
 • visieonderzoek (inclusief stereoscopische displays)

Je werkt ook in high-end gespecialiseerde labs die betrekking hebben op:

 • hersenbeelden
 • actie onderzoek
 • visuele aandacht
 • gezondheidspsychologie
 • evolutionaire psychologie
 • dierenonderzoek

Kleuterschool voor kleuters

Je krijgt de mogelijkheid om aspecten van de ontwikkeling van het kind te bestuderen via onze kleuterschool voor kinderen die een veilige en leuke omgeving biedt voor kinderen van negen maanden en twee jaar tot vijf jaar oud. Je krijgt diepgaande ervaring met het ontwerpen en uitvoeren van eenvoudige experimenten met kinderen die onze kleuterschool en ouder- en kleutroep bijwonen.

Plaatsingsmogelijkheden

In jaar 4 heeft u de mogelijkheid om een ​​stage te doen bij een gastorganisatie. U verbetert uw inzetbaarheid door deel te nemen aan een werkgerelateerde leeromgeving die een dag per week besteedt over een periode van zeven weken. Tijdens de plaatsing dien je een schriftelijk verslag, blog / dagboekaantekeningen in en geef je tijdens je laatste jaarconferentie een mondelinge presentatie over je ervaringen.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 94% van de BSc (Hons) -studenten was over het algemeen tevreden met hun cursus. (Nationale Studenten Enquête 2020)

# 2 We zijn in de top 20 leidende psychologie-afdelingen van het VK in de recente onderzoeksbeoordeling (REF2014)

# 3 Ons onderwijs kreeg de beoordeling 'Uitstekend' in de laatste nationale onderwijssevaluatie

Professionele accreditatie

De honourscursussen Psychology Single Honors en All Psychology Combined Honours zijn geaccrediteerd bij de British Psychological Society (BPS). Ze komen in aanmerking voor Graduate Basis voor Registratie, op voorwaarde dat de minimumnorm van een Second Class Honours wordt bereikt. Dit is de eerste stap om een ​​Chartered Psychologist te worden.

Prijzen of onderscheidingen

De Alan Baddeley-prijs: een prijs van £ 100 wordt toegekend aan de student Psychologie met het beste afstudeerproject.

De British Psychological Society Undergraduate Award: deze prijs wordt toegekend aan de student Psychologie met de hoogste algehele beoordeling. De prijs is een gratis lidmaatschap van de BPS voor één jaar, een exemplaar van het Society's Book of the Year en een certificaat.

De George Butterworth-prijs: een prijs van £ 100 wordt toegekend aan een student Psychologie Final Year voor een uitstekende bredere prestatie.

De Neville Moray-prijs: een prijs van £ 100 wordt toegekend aan de best gecombineerde student in Honours Psychology Final Year.

De Peter McEwen-prijs: een prijs van £ 100 wordt toegekend aan de beste Single Honours Psychology Final Year-student.

De McCall / Whittaker-prijs: een prijs van £ 100 wordt toegekend aan de student Psychologie voor de erkenning van een uitstekende demonstratie van psychologisch gewaardeerd burgerschap.

Cursus details

We richten ons op belangrijke maatschappelijke problemen, zoals het opsporen van criminelen en het verbeteren van gezondheidsresultaten, dus onze mate is relevant voor de praktijk. We behandelen onderwerpen die uiteenlopen van hersenfuncties, ontwikkeling en sociaal gedrag, zodat u een diepgaande kennis en begrip van geest en gedrag ontwikkelt.

Semesters 1-2 zullen een inleiding tot de psychologie bevatten als de wetenschappelijke studie van geest en gedrag.

In Semesters 3 en 4 zijn de aangeleerde modules ontworpen om de verbanden tussen verschillende delen van het onderwerp te benadrukken. Een module over The Social Mind verkent de psychologie van menselijke en niet-menselijke communicatie; een module over de Hersenen en het Gedrag - Clinical Perspectives verkent abnormale psychologie vanuit het perspectief van Neuroscience en Clinical Psychology. Ook opgenomen in Semesters 3 en 4 is een inleiding tot psychologische onderzoeksmethoden. In Semesters 5-8, neem je geavanceerde modules in alle kerngebieden.

Je laatste jaar zal zich richten op een individueel onderzoeksproject en je zult een baanbrekend onderzoek doen, begeleid door een academische mentor. U kunt kiezen uit een breed scala aan onderwerpen die u interesseren en uw inzetbaarheidsvaardigheden voor de arbeidsmarkt ontwikkelen. Er zijn ook mogelijkheden voor stages bij potentiële werkgevers en voor het volgen van door studenten geleid lesgeven.

Psychologie in Stirling staat internationaal bekend om ons hoogwaardige onderzoek en dit komt ons onderwijs ten goede. Onze modules zullen je leren hoe onderzoek ons ​​begrip van geest en gedrag bevordert.

Onderwijs

De University of Stirling is bekroond met vijfsterren excellentie voor lesgeven door de QS World University Rankings 2020. Ons onderwijs werd ook beoordeeld als 'Uitstekend' in de laatste nationale onderwijsevaluatie en heeft lof ontvangen van zowel de British Psychology Society als onafhankelijke externe beoordelaars.

Alles wat je leert, weerspiegelt de nieuwste ideeën en ontwikkelingen in de psychologie. Ons onderwijs wordt gegeven met behulp van lezingen, workshops, kleine discussiegroepen en praktische sessies zoals laboratoriumwerk of veldwerk.

Veldwerk

Er is gelegenheid voor veldwerk en plaatsingen (reiskosten kunnen worden gemaakt).

Beoordeling

Modules op de cursus worden beoordeeld door een combinatie van cursussen en examens. Beoordelingstypen bevatten essays, individuele praktische rapporten, praktische groepsverslagen, mondelinge presentaties, posterpresentaties en populaire wetenschappelijke artikelen.

Stagemogelijkheden

In Semester 8 heb je de mogelijkheid om een ​​Psychologie-stage aan te vragen. Succesvolle aanvragers ondernemen een 50-urige plaatsing bij een gastorganisatie. Je krijgt een mentor toegewezen aan de organisatie die het tijdschema voor de voltooiing van de plaatsing afspreken en de precieze rollen, verantwoordelijkheden en verwachtingen van zowel de student als de mentor bespreken tijdens de plaatsing. Ondersteuning wordt geboden door een reeks workshops en door evaluatiegesprekken en feedback van de stagecoördinator of modulecoördinator.

In het buitenland studeren

Psychologie bij Stirling biedt een breed scala aan uitwisselingsmogelijkheden tijdens jaar 3 van de opleiding. We hebben contacten gelegd met universiteiten in Noord-Amerika en Australië, waardoor studenten hun studie kunnen voortzetten terwijl ze waardevolle ervaring opdoen met verschillende culturen en onderwijssystemen. Bestemmingen voor studenten in 2018/19 waren onder meer universiteiten en instellingen in Australië, Tsjechië, Canada, Hong Kong, VS en Malta.

Contact

44 01786 467640

psych-enquiries@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2021/22

 • Buitenlandse studenten (niet-EU): £ 17.900
 • Schotse studenten: £ 1.820
 • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
 • EU-studenten: £ 17.900 *

* Voor EU-studenten die in academiejaar 2021/22 beginnen met studeren, zullen we een automatische studiebeurs van maximaal £ 30.000 toekennen voor de duur van je cursus. Dit is afhankelijk van geschiktheidscriteria

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder