BSc (Hons) Creative Computing

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Onze BSc (Hons) Creative Computing-cursus stelt je in staat om de wereld om je heen te creëren en vorm te geven door middel van code en digitale technologieën, voor carrières in een breed scala van gebieden, van werken in architectonisch ontwerp, bij tv-studio's, in gaming en app-ontwerp, en meer.

Deze projectgebaseerde cursus stimuleert leren door te maken, wat betekent dat je je vaardigheden en begrip van codeertalen, ontwerptools en interactieve kunsten zult ontwikkelen, met behulp van een unieke mix van geavanceerd digitaal onderzoek en praktische toepassingen door middel van 3D-printen, CNC, laser snijden en elektronica.

Dankzij de aard van de cursus worden de eerste twee jaar besteed aan het verkennen en experimenteren terwijl u leert een reeks codetalen en ontwikkelomgevingen onder de knie te krijgen, evenals de belangrijkste elektronische hulpmiddelen en apparatuur voor het ontwikkelen van op fysieke computers gebaseerde interactieve ervaringen. Je eerste twee jaar bouw je op naar je sterkste werk voor je derdejaars afstudeerproject.

Samen met uw praktische leerervaring krijgt u inzicht in de rol van de ontwerper in de samenleving en leert u hoe creatief computergebruik kan werken als katalysator voor verandering in een van de snelstgroeiende sectoren van de wereldeconomie.

Werkgevers geven vaak commentaar op de reikwijdte van de vaardigheden die UCA-afgestudeerden bieden - u zult samenwerken met kunstenaars, architecten en programmeurs om een geweldige balans te ontwikkelen tussen nauwkeurigheid, expertise en verbeeldingskracht. Je zult het geheim van een geweldig ontwerp kritisch kunnen evalueren en leren, en je voorbereiden op carrièremogelijkheden op gebieden zoals interactie en ontwerp van ervaringen, evenals breder digitaal entertainment, internet of things en softwareontwikkeling.

De cursus loopt als onderdeel van onze School of Architecture, dus u profiteert van de brede kennis en ervaring van onze docenten in het maken, fabriceren en ruimtelijk denken, en het heeft ook een groeiend netwerk van spraakmakende industriële links, waardoor u de kans krijgt om te leren van en te werken met enkele van de grootste experts in de branche.

Cursus details

Jaar een

Creatief denken

 • De succesvolle creatieve codeur moet comfortabel en bekwaam zijn in het communiceren van ideeën naar zowel klanten als collega's. Hier begin je je vaardigheden te ontwikkelen door te schetsen, tekenen en workshops te maken die zijn ontworpen om je conceptuele en presentatievaardigheden te verbeteren.

Context & geschiedenis

 • Dit is een serie lezingen en seminars die u kennis laat maken met de kerngeschiedenis van codeercultuur, theorieën en sleutelfiguren. Deze unit zal dienen als platform voor je voortdurende onderzoek naar convergente en multidisciplinaire praktijkmodellen.

Schermruimte

 • Als aanvulling op de eerdere Creative Thinking-eenheid maakt u kennis met de belangrijkste vaardigheden in de ontwikkeling en presentatie van 2D grafische activa in een meer digitale ruimte, gebruikmakend van industriestandaard software.

Creatieve codering 01 (Lexicon)

 • Je verkent de structuren en woordenschat van hedendaagse programmeertalen en leert over de cognitieve en structurele basis van al het toekomstige op code gebaseerde werk. Je maakt kennis met de belangrijkste wiskundige en syntactische paradigma's die aanwezig zijn in alle belangrijke programmeertalen.

Hardware-hack

 • Een kennismaking met elektronica, materiaal en mechanische systemen door middel van hacken met speelgoed / hardware en fysiek computergebruik, dit toestel zal ideeën op gang brengen rond "adaptief hergebruik" voor digitale technologie, met speciale aandacht voor circuitbouw, stroombronnen, sensoren en belangrijke elektronische gereedschappen en apparatuur.

Jaar twee

Creative Coding 02 (Objecten)

 • Deze unit daagt je uit om na te denken over systemen van agency en authentieke ervaring in de context van programmeren voor ruimtelijke interventie op menselijke schaal. Hier ontwikkel je een dieper begrip van het schrijven van code en het onderhandelen over de complexiteit van gegevensuitwisseling en controle.

Context & theorie

 • Dit is een op seminars gebaseerde onderzoekseenheid die is gericht op de ontwikkeling van casestudy's van voorbeelden en theorieën van Human-in-the-loop en Human-Computer Interaction.

CoLAB 01 (diverse praktijk)

 • Je maakt kennis met brede concepten van ontwerppraktijk en bedrijfsbeheer, waaronder aanbesteding, pitching, vergoedingen, productieplanning en presentatie. Deze eenheid richt zich op groepswerk, het genereren en koesteren van sleutelvaardigheden in teamgebaseerde projecten en het benadrukken van het belang van het gebruik van individuele sterke punten om de collectieve productiviteit te maximaliseren. Je krijgt ook de kans om met medestudenten te werken in de disciplines architectuur en design.

Fabriceren

 • Je leert over de belangrijkste vaardigheden en kennis in digitale fabricagesoftware en -technologie. De eenheid brengt de vele mogelijkheden naar voren door het combineren van rapid prototyping door middel van 3D-printen, CNC en lasersnijden, met autonome of genetwerkte embedded code applicaties.

Studeren in het buitenland (optioneel)

 • Met deze optionele eenheid kun je een periode in een buitenlandse onderwijsinstelling doorbrengen.

Jaar drie

Pitchen en prototyping

 • Dit is een speculatieve eenheid die erop gericht is u te betrekken bij opkomende en toekomstgerichte technologieën, zoals virtual reality, ruimtelijk scannen, cybernetica, wearable computing en robotica.

Onderzoeksthese

 • Een inhoudelijke onderzoekseenheid, culminerend in de totstandkoming van een schriftelijk proefschrift of project en rapport.

CoLAB 02 (ondernemerspraktijk)

 • Het ontwikkelen van een sterk gevoel van eigenwaarde en individuele stijl is een groot deel van hoe een cursus je kan voorbereiden op de werkplek. Deze eenheid biedt u de ruimte om uw individualiteit als ontwerper en codeerder te definiëren en te communiceren, en om uw specifieke vaardigheden en specialiteiten te benadrukken.

Enorm project

 • Een door de student geïnitieerde synoptische eenheid die u volledige eigendom geeft van de conceptualisering, onderzoek, ontwikkeling en implementatie van een project, begeleid door wekelijkse tutorials door ons team van ervaren docenten.

In het buitenland studeren

Deze cursus biedt de mogelijkheid om een deel van je tweede jaar in het buitenland te studeren.

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

Deze cursus heeft open studio-ruimtes die een flexibele leeromgeving bieden, worden gebruikt voor tutorials en zelfstandig werken, en volledig uitgeruste Mac- en pc-computerlabs met software voor ontwerp en codering. We bieden ook ruimteschaal, multi-user VR- en trackingapparatuur, evenals lasersnijders, 3D-printers, CNC-frees- en spuitgietapparatuur en kleinschalige robotica via onze speciaal gebouwde FabLAB en TrakLAB. De campus heeft ook een 3D-werkplaats met machines voor het werken in hout, metalen, kunststoffen en keramiek.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

De cursus heeft een groeiend netwerk van internationale industrie- en onderzoekscontacten op verschillende schalen en disciplines.

Dit omvat digitale kunstenaars en innovators zoals de in Londen gevestigde creatieve technologiestudio The Workers en de interactieve studio Running In The Halls, makers en ruimtelijke beoefenaars Between Art and Technology (BAT) Studio, wereldberoemde ontwerpers Jason Bruges Studio en 3D-pioniers ScanLAB Projects .

De cursus heeft ook links naar individuen en teams in de indie-app en game-ontwikkelingssector, evenals naar grotere commerciële entertainment- en game-ontwerpbedrijven zoals SONY Interactive Entertainment Europe en Rockstar North.

Careers

Afgestudeerden van deze cursus zullen ontdekken dat hun vaardigheden en training hen in staat zullen stellen om vacatures te vinden in een breed scala aan carrières en sectoren, waaronder:

 • Digitaal entertainment
 • Digitale fabricage
 • Interactieve media
 • App-ontwikkeling
 • Webservices
 • Robotics
 • Cybernetica
 • Games en entertainment
 • Ervaar Design.

Verdere studie

Afgestudeerden van deze cursus willen misschien overwegen om verder te studeren aan een van onze postdoctorale cursussen.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

Samen met uw portfolio zijn de standaard toelatingseisen * voor deze cursus:

Een van de volgende:

 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Onderscheid, verdienste, verdienste bij BTEC Extended Diploma
 • Verdienen aan UAL Extended Diploma
 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • Totaal 27-30 punten in het International Baccalaureate Diploma met ten minste 15 IB-punten op hoger niveau.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen. We houden rekening met de sterkte van de portfolio's van onze sollicitanten, evenals met hun cijfers - in deze gevallen is een sterk portfolio vooral belangrijk.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus zullen we van u verlangen dat u een sollicitantendag bijwoont en uw portfolio meeneemt voor beoordeling. Omdat deze cursus aanvragers met een breed scala aan achtergronden aantrekt, is er geen rigide portfolio-vereiste. De sollicitatiedag is echter uw kans om ons te laten zien waar u momenteel aan werkt of projecten die u eerder heeft afgerond. Dit kan in de vorm van een traditioneel portfolio, maar kan ook volledig digitaal zijn. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt op het sollicitantenportaal verstrekt nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder